abdullah2525
Üye
Merhaba nodemcu da kullanmak için RF switch önerisi olan varmı resimdekini kullandim ama çekim alanı çok az. Kumanda ile kullanım saglayacagim en az 30 metreden görmesi gerekli.
ESP değil diğer taraf kumanda olacak link verebilirmisin yada görüntüsünüeğer 2 tarafta esp ailesinden biriyse espnow kullanmanı tavsiye ederim.
2 taraf da esp değilse
üstünde kristal osilatör olan RF modüller ilk tercihin olmalı.
Ben kumanda ile kullanım yani bu resmin sadece vericisini kullanıyorumUzun Mesafe Rf Kumanda 433Mhz 3000M Menzil Rf Röle Kumanda 4Kanal Fiyatları ve Özellikleri
Uzun Mesafe Rf Kumanda 433Mhz 3000M Menzil Rf Röle Kumanda 4Kanal en iyi özellikleri ve gerçek kullanıcı yorumları en ucuz fiyatlarla n11.com'da. Kampanyalı ve indirimli fiyatlarla satın al.m.n11.com
Linlktekine benzer bir ürün ile okulun iki binası arasında zil senkronu yapmıştım. Binanın birbirini görmeyen cephelerinde ki cihazlar sıkıntısız haberleşiyordu. Kapalı alandaki mesafe 40-50mt vardır. Ama arada en az 4 duvar ve kot farkı vardı.
Açık alanda mesafe daha fazla olacaktır.
17.3 santimetre 0.35 kablo lehimleyin anten olarak.Evet internette hiç biryerde bulamadım onun için diğer alıcı kartı kullandım kumanda dibine girdiğinde ancak okuyor 20 cm bile algilamiyor
Ben de tam bunları yazacaktım. Başka işe geçince Ahmet halletmiş.433 için tam dalga boyu standart olarak 69.24cm.
433 için yarım dalga boyu standart olarak 34,63cm
433 için çeyrek dalga boyu standart olarak 17.31cm.
çeyrek dalga sizin için yeterli.
RF'de yanlış bilinen bir kavram ben 17 yerine 20cm takarsam daha iyi çeker.
aslında RF senin işin ben atladım ://Ben de tam bunları yazacaktım. Başka işe geçince Ahmet halletmiş.
Şu da var bunun gibi devreler tek frekans ya da dar bir bant kullandığı için yerine göre bobin kullanılarak antenin boyu daha da kısaltılabilir.
Ama herhangi bir VNA gibi ölçü aleti olmadan bunu ayarlamak biraz sıkıntı.
Bazı kısaltılmış versiyonlar da var şöyle:
22627 eklentisine bak433 MHz Coil Loaded Antenna
433 MHz Coil Loaded Antenna: In my 433 MHz projects I have been using a cheap (0.70 cnts) pair of Tx/Rx modules. I have mostly used the transmitter and that is actually fairly OK with just a simple 1/4 lambda antenna, but is open for improvement The receiver however is a bit cr…www.instructables.com
Aynen katılıyorum çok sıkıntılı herşey tamam diyorsun kutuya koyuyorsun çekmiyor. Bana nodemcuda kullanacağım bir RF alici ve kumanda onerirmisinizaslında RF senin işin ben atladım ://
amatör bir RF'ci değilim hatta RF ile bağımda yok pekte sevdiğim bir alanda değil.
Elektronik haberleşme mühendisliği okuyan yakın bir arkadaşım var onunla sohbet ederken öğrendiğim 3-5 birşey var.
Tek diyeceğim RF ile uğraşmak = 1 böbrek taşı düşürmek.
forumda her türlü tavsiyeyi alabilirsin ama RF kısmında tavsiye almak çok zor.Aynen katılıyorum çok sıkıntılı herşey tamam diyorsun kutuya koyuyorsun çekmiyor. Bana nodemcuda kullanacağım bir RF alici ve kumanda onerirmisiniz
estağfurullah, ben de öğrenme aşamasındayım, asıl sıkıntı o aşama muhtemelen pek bitemeyecekaslında RF senin işin ben atladım ://
+151654687654Tek diyeceğim RF ile uğraşmak = 1 böbrek taşı düşürmek.