Odaklanamamak?

asicocuk34

Aktif Üye
Katılım
1 Kasım 2022
Mesajlar
214
yaş 28,

her şeyden biraz anlamak ama hiç bir şeyden tam anlamı ile uzman olacak kadar odaklanamamak.

kafamın içi instagram reels videoları gibi sürekli konu değişip duruyor. bir çöküşün eşiğinde gibi hissediyorum. reset atıp herşeye yeniden başlamak istiyorum ama kendimi bildiğim için odaklanma konusun da sorun yaşayacağımı biliyorum.

siz ne düşünüyorsunuz?
 
Son düzenleme:
 
Masan hep dağınık mı?
Kalkıştığın işlerin çoğu yarım kalıyor mu?
Bir dakika evvel elinde olan tornavidayı nereye koyduğunu hatırlayamadığın oluyor mu?
Bir işte, sınavda başarısızlıkların olduğunda kabahati kendinde bulup bir dahaki sefere daha düzgün hazırlanacağını söylüyor musun kendine kızıp kızıp .
Lades oynadığın zaman hep kaybediyor musun?
Etrafındakiler bazen seni tembellikle suçluyor mu veya tembel olduğunu düşünüyor mu?
 
hepsi evet? oda mı ayda 1 kez topluyorum gerikalan 29 gün dağınık. odamda çalışma masam,masaüstü bilgisayarım elektronik kart tamiri malzemeleri ve cihazları var. bilgisayar dışında geçirdiğim vakitler çok sıkıcı geliyor. bilgiye açım ama odaklanamadığım için kafamın içi boş bilgilerle dolu.
 
- eriskin dehb testi yapılmalı
- sosyal medyayı bırakmak faydalı olur
- beslenme düzeni gerekiyor.
karbonhidratları şekeri-makarnayı-ekmeği olabildiğince kes. pizz lahmacun fast food ve kola yok.
aşırı kahve tüketiminden kaçın. özellikle öğlen 12den sonra kahve yok.
-spor yapmalısın.
- uyku düzenini oturtmalısın.

sorunun dikkat dağınıklığı mı - sisli beyin mi bunu da tespit etmek gerekir. aslında bu konuda çok fazla kaynak var. huberman routine denilen bir düzen var imkanın varsa onu deneyebilirsin.

 
tabi 7 yıldır unutamadığım birisinin olmasına şaşırmamalısınız. hem öfke hem de sevgi duyguları yan yana tuhaf bir his.
 
tanıdığım sevdiğim birilerine wordpress ile web site yapıyorum. ama bir sorun çıktığında düzeltmek 1 saatlik bir iş olsada içimden hiç soruna bakasım gelmiyor. 6 ay ertelediğim oldu. şaka gibi ama gerçek.
yani bunun iki çözümü var dehb ilaçları kullanmak - belli bir disiplin kazanmak.

doktor bana dehb için ilaç verdiğinde 15 gün sonra ilk defa normal insanların nasıl yaşadığını anlamıştım. yapmak istemediğim ilgimi çekmeyen bir işin acı çekmeden- kıvranmadan yapabilmenin ne demek olduğunu gördüm.

bir mail geliyor normalde ben onu 3 ayda yanıtlarım. hop 5 dakkada yazıp gönderiyorum. biri bişey soruyor dur iki dakkda hallederiz diyorum hallediyorum. malesef bu etkiler - dopamin spike kalıcı olmuyor.

konuyu basite alma küçümseme. dediğim gibi çok geniş çaplı bir çaba içine girmen gerekiyor ama bu gözünü korkutmasın. bir defada tümünü yapmaya çalışma adım adım bunları hayatına ekle.

bir de kaliteli bir balık yağı efa s1200 gibi mutlaka kullan. bir tahlil labratuarına git ve fonksiyonel tıp testi iste. buradan vitamin mineral eksiklerine bakılsın. özellikle B12 ve D vitamini - folik asit gibi.

malesef bu işin hap içtim geçti - kitap okudum düzeldim gibi bir yolu yok. zaten çocukluktan beri herşeyi kafana göre yaptığın ve hep kısa yollar aradığın için bu durumdasın. beyin uzun süreli çaba gösterilen durumları kavrayamıyor. kısa vadeli keyiflere odaklanıyor.

oturup bi karar verman lazım. karar verdikten sonra da çok istikrarlı şekilde uygulamalısın.
 
Son düzenleme:
O zaman sen de bendensin :). DEHB midir nedir o illet.

Ben de daha dün kalkıştığım işten sapmamak için nasıl bir yol bulabilirim diye düşünüp duruyordum.

Birbiriyle alakasız gereksiz bilgiler dediğin şeyler uzun vadede geniş bir alanda bolca bilgi sahibi olmana yarıyor. Burada sorun uzun vade :) . Hayatımı düzene sokmanın yolunu bulursam yazarım :( .
 
bu illet yüzünden şok markette çalışıyorum. şuan saat 14:15 de şok markette iş başı yapacağım. ve hala her işi son dakikaya kadar erteliyorum. tek rahat olduğum zaman sabah uyandığımda kafamın içinin boş olması durumu...
 
beyin dediğin elektrikle çalışan bir analiz makinası. çeşitli girdilere çıktılar üretiyor bunu yaparken de güçlü olan nöral bağlar üzerinden gidiyor. yani doğru veya yanlışı aslında o kadar da bilmiyor. öğrenilmişlik-alışkanlık üzerinden en güçlü sinyalleri oluşturuyor. bunu kırmanın da bir yolu var o bağlantıları yeniden yapılandırmak. bunu yaparken kötü beslenerek, tembellik yaparak, kafanı sosyal medyaya gömerek işleri kendin için zorlaştırabilirsin. ya da tam tersini yapıp sabredip düze çıkabilirsin.

herneyse sızlanmanın ya da şikayetin inan bir faydası yok. kimse sana mucize bir çözüm veremeyecek. bu iş tamamen senin bu kararı verip uygulamana bakıyor. buna hazır değilsen de kendini psikolojik olarak neden olmuyor diye hırpalama. hazır olmayı bekle.

 
adhd konusunda bulacağın ilk elden tecrübe ve tavsiyeler için en iyi kaynak burasıdır:


en iyi araştırmacılardan biri de bu adamdır. ve senin sorunlarından biri de executive functions - yönetici fonksiyonlarının düzgün çalışmaması :

 
gerçekten beni anlayan insanlarla tanışmak güzel bir duygu teşekkür ederim :)
Ben de ilk kez biriyle bu konu hakkında açıkça konuşuyorum. Durumumun Bir rahatsızlık olduğunu bir yıldan daha kısa süredir biliyorum. Kritik işlerin, görevlerin üstesinden gelmek için ciddi hazırlık ve planlama yapmak gerekiyordu. Hala da öyle.
@czorgormez paylaşımlar için teşekkürler.
 
Yani şöyle arkadaşımız çok doğru söylüyor çivi çiviyi söker yani :D
 

Forum istatistikleri

Konular
5,917
Mesajlar
100,992
Üyeler
2,502
Son üye
FURKAN1

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top