Olasılık

Sokisati

Üye
Katılım
24 Şubat 2024
Mesajlar
16
Yaklaşık 3 aydır blackjack oyununu mükemmel (iyi veya çok iyi değil, mükemmel) oynayan bir bot, dolayısı ile bir algoritma geliştiriyorum ve 1 ay önce bitti.
Maalesef çevremde ne matematik arka planını, ne de kodlamasını yorumlayacak birisi yok. Aslında matematik kısmı kod kısmından ÇOK daha önemli, program zaten sadece benim yapacağım hesaplamalar ve karar alma süreçlerini daha hızlı yapıyor o kadar. Önemli olan doğru yöntem ve formülleri bulmak.

Bu yöntem ve formülleri 16 sayfalık bu linkteki readme.docx word dosyasında detaylıca anlattım.

Bunun için üniversitenin fen fakültesindeki matematik hocalarına e-posta attım ama 10 tanesinden sadece 1'i cevap verme lütfunda bulundu, o da çalışmayı sevmiş ama çok anlamadığını söylüyordu.
Olasılık ve spesifik olarak beklenen değer konusunda bilgili birisi var mı aramızda? Var ise "doğru, eksik, komple yanlış" gibi üzerinde konuşmayı çok isterim.

Eğer algoritmalar ve c++ üzerine ustayım diyorsanız, program daha verimli hale nasıl gelir bir uzman yorumu da almak isterim. Şuan, bazı durumlarda karar verme süreci yaklaşık 30-40 saniyeye kadar çıkabiliyor. Multithread özelliği eklemedim daha, ama gene de epey uzun bir süre.

Not: Yazdığım bot bir yapay zeka değil. Kendi kendisine öğrenmiyor, veya 10000 oyun verisi verip bunlardan ders çıkarmıyor. Şöyle düşünelim: xox gibi basit bir oyun için yapay zekaya ihtiyaç yoktur. Rakibin hangi hamleleri yapabileceğini bir ağaç ile görüp ona göre "mükemmel" hamleyi yapabilir, çünkü ağacı komple bitirebilir. Ağacı komple bitirebilmesinin sebebi çok kısıtlı hamleler olmasıdır. Satranç için ise yapay zeka zorunludur, çünkü şuan dünyadaki en hızlı bilgisayar bile satrancın bütün hamlelerinin ağacını seneler geçse de oluşturamaz.
 
Türkiye'den Amerika'daki bahis sitesine hizmet veren bir arkadaşıma senin GitHub projeni paylaştım. Vakit bulabilirse bakacağını söyledi.

Benim çok bir bilgim yok ama onunla yaptığımız sohbetlerden, bu işlerde özellikle Amerika'da çok katı kurallar olduğu için iyi bilgi birikimi ve tecrübe gerektiğini, diğer yandan ise iyi matematik bilen zeki gençleri kapmak gibi bir gerekliliğin olduğunu söylemişti. Geri dönüş olursa bildireceğm.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,878
Mesajlar
100,140
Üyeler
2,487
Son üye
camandar

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top