Öğretmen27
Aktif Üye
- Katılım
- 21 Mayıs 2019
- Mesajlar
- 610
Bizim probdaki 100 ohm direnç nereden geliyor o zaman?9 MΩ direnci kısa devre etmen yeterli.
Bypası da kaldırmak lazım o zaman doğru mu?
By pass ne işe yarıyor anlamadım.
Bizim probdaki 100 ohm direnç nereden geliyor o zaman?9 MΩ direnci kısa devre etmen yeterli.
10x içinde mi geçerli? Ayarlı kondansitör olmazsa bizim için daha iyi.100 Ω probun içindeki telin kendi direnci.
Bypass tam olarak ne işe yarıyor ben de bilmiyorum. Ama 1x prob için bypass falan bir anlamı yok, frekans zaten düşük. Kompanzasyon trimer gerekir mi ondan da emin değilim. Mesela 20 MHz bant genişliği için 4 MHz kare dalga ver, yüselen kenarda aşırı yayvanlaşma veya "overshoot" varsa kompanzasyon gerekir. Ama temiz bir kare dalga görüyorsan o trimere de gerek yok.
Sadece merak hocam. Semasi belli yapilsa ne sorun olur ki? Probum zaten var
Ama bu semaya gore fiyat niye bu kadar yuksek?
Dogrudur hocam.Birisinin internete attığı bir şemaya göre diyelim probu yaptın. O probun bütün desteklediği frekans aralığında sinyali tam olarak geçirdiğine nasıl emin olacaksın? O probun istenen voltaj seviyesine dayanıklı olduğundan nasıl emin olacaksın? Bir de RF devrelerinde elektriksel bağlantının şemaya uyması da yeterli değil, devrenin yapısının da o frekans değerlerinde çalışmaya uygun olması lazım. Bunların hepsinin testi için de ileri düzey test cihazları gerekir.
Fiyatın yüksek olmasının sebebi de, üreticinin söylediği frekans ve voltaj aralığında girişteki sinyali minimum zayıflatma ile osiloskoba aktarması. Bu kolay birşey olsa herkes yapardı ve fiyat da yüksek olmazdı.