otomobil beyin tamir kursu

Lpg li araç kullanırken lpg ecu sünün kalibrasyon kablosunu internetten satın almıştım. Programını da laptopuma kurmuştum. Dökümantasyonu da çok sağlamdı. Dalmadığımız ayarı kalmazdı ecunun. Haritası maritası geçiş sıcaklığı kapatma basıncı her tarafını mıncıklardık. Yolda giderken bir yandan laptoptan kalibrasyon yapardım.

Bahsedilen yer Sakarya’da bir firma,Psa grubunda Türkiye’yi temsil etmiş bir ustamız.
2 ay eğitim süreci ardından staj,ve %100 öğrenme garantisi veriyor ve sonrasında sertifika verileceği söylendi.
Ben ilk konuştuğumda yeniydi,şuan 4.kursiyer sınıfını bitirmek üzere her bir kursiyer sınıfı 25 kişi.

15 Eylül’de 5.kontenjan başlayacak ve kurs ücreti şuan 250 bin lira, o zamana kadar zam gelmezse

Araç,Şanzıman ve airbag beynini,ve bahsettiğiniz konuları detaylı kapsıyor eğitim.

Zamanında sanayide çıraklık yapmadım şimdi 25 yaşındayım,meslek öğrenmek istiyorum ve ilgi alanım olduğu için severek yapacağımı düşünüyorum.
Buraya giderek doğru mu yapmış olurum hata mı yapmış olurum,sizlerin görüşünü merak ediyorum.
Yada önerebileceğiniz alternatif bir yer varsa bakabilirim.

"Ne kadar anlatırsan anlat, karşındakinin anladığı kadardır anlattıkların" felsefesinden yola çıkarsak hiç bir şeyin 100% öğrenme garantisi yoktur. Burada bana verilen bilgiler eşşeğe verilse alim olmuştu şimdiye. Ama bak ben yerimde sayıyorum. :D
Onun sana verdiği garantinin bir önemi yok. Önemli olan sen kendine garanti veriyor musun?
İnsanın kendine yatırım yapıyorsa bütçesisnin el verdiği kapsamda miktarın önemi yoktur bence. Ben bu işi gördüm mü kaparım diyorsan verebilirsin o parayı. Ama kendinle igili tereddütlerin varsa önce youtube daki temel elektronik kanallarını biraz izle. direnç nedir, kapasitör nedir vs. (Tabi bunları bilmiyorsan)

Öte yandan 250bin TL güzel para. 25 kişilik sınıf, 2 ay kurs. Yani 2 ayda bir 6.250.000TL Tamam bilgi güçtür de kazanç ile orantılı değil. Bir sınıfta 2 ay konuşacaksın sonra sınıf kirası ile yemek, içimek vs. çık 6 milyon temiz kalır herhalde. Hadi vergide çık 4.800.000 bin. 2 ayda bir yerine göre 2-3 tane daire alırsın.
Ben böyle 1 sene çalışsam ömrümün kalanını kira gelirleri ile geçiririm her halde. :D

"Ne kadar anlatırsan anlat, karşındakinin anladığı kadardır anlattıkların" felsefesinden yola çıkarsak hiç bir şeyin 100% öğrenme garantisi yoktur. Burada bana verilen bilgiler eşşeğe verilse alim olmuştu şimdiye. Ama bak ben yerimde sayıyorum. :D
Onun sana verdiği garantinin bir önemi yok. Önemli olan sen kendine garanti veriyor musun?
İnsanın kendine yatırım yapıyorsa bütçesisnin el verdiği kapsamda miktarın önemi yoktur bence. Ben bu işi gördüm mü kaparım diyorsan verebilirsin o parayı. Ama kendinle igili tereddütlerin varsa önce youtube daki temel elektronik kanallarını biraz izle. direnç nedir, kapasitör nedir vs. (Tabi bunları bilmiyorsan)

Öte yandan 250bin TL güzel para. 25 kişilik sınıf, 2 ay kurs. Yani 2 ayda bir 6.250.000TL Tamam bilgi güçtür de kazanç ile orantılı değil. Bir sınıfta 2 ay konuşacaksın sonra sınıf kirası ile yemek, içimek vs. çık 6 milyon temiz kalır herhalde. Hadi vergide çık 4.800.000 bin. 2 ayda bir yerine göre 2-3 tane daire alırsın.
Ben böyle 1 sene çalışsam ömrümün kalanını kira gelirleri ile geçiririm her halde. :D
Sadece airbag tamir ederek 1 yılda fazlası kazanılır.
Örneğin ford grubu çember sargısı kronik problem.

Reno grubu 2016 sonrası koktuk altı sensör soketi problemi airbag lambası yaktırıyor.

Expere gidip soru işareti bırakan( direksiyon arkasını deldirmek istemeyen satıcı)nın aracına airbag kontrolü vs.

Sadece bu işleri yaparak 1 yılda daha fazla para kazanılabilir bunlar maliyeti küçük ama yüksek fatura edilen arızalar.

Ama öğrenme becerisi, kurs sonrası dükkan açma maliyeti gibi unsurlar elde varsa bence olabilir bi kurs, kursu bitirmiş arkadaşla da konuşmak lazım tabii

Sadece airbag tamir ederek 1 yılda fazlası kazanılır.
Örneğin ford grubu çember sargısı kronik problem.

Reno grubu 2016 sonrası koktuk altı sensör soketi problemi airbag lambası yaktırıyor.

Expere gidip soru işareti bırakan( direksiyon arkasını deldirmek istemeyen satıcı)nın aracına airbag kontrolü vs.

Sadece bu işleri yaparak 1 yılda daha fazla para kazanılabilir bunlar maliyeti küçük ama yüksek fatura edilen arızalar.

Ama öğrenme becerisi, kurs sonrası dükkan açma maliyeti gibi unsurlar elde varsa bence olabilir bi kurs, kursu bitirmiş arkadaşla da konuşmak lazım tabii

Haftanın 6 günü sabah 8 akşam 5 çalışıyorum,aldığım ücret 40K ve sürekli trafikteyim stres oluyorum.
Küçüklüğümden beri araçlara ilgim var,takip ederim araştırırım izler öğrenirim,ilgi alanım olduğu için daha kolay öğreniyorum,bu kursa biraz bilsem bile hiçbir bilgim yokmuş gibi biliyor ayağına yatmadan gideceğim.
Mekanik olarak yağ bakımı,disk Balata değiştiririm,sensör temizliği yaparım,Ama oto elektronik daha kapsamlı olduğun için ilgimi daha çok çekiyor,tabi daha işin içine girmedik.
Ustanın istediği ücrete lafım yok 500 binde isteyebilir,sonuç olarak yıllarını vermiş,bu zamana gelmiş.
Kurs sonrası hemen işyeri açma düşüncem yok,bildiğimi iyice pekiştirmem lazım,Ve şuan minimum maliyet orta seviye cihaz,lift,dükkanın birkaç aylık kirası,takımlar ve dekorasyon 1m yaklaşır diye düşünüyorum.
Şu da var her yıl yeni araç çıkıyor ve elektronik akşamlarda artıyor,40 yıllık ustanın bile hiç karşılaşmadığı arızalara denk geldiğini düşünüyorum.
Bu kurs teorikten ziyade %90 uygulamalı bir kurs,buradaki büyüklerimin ve ustalarımın bu konuda hakkındaki fikirlerini düşüncelerini merak ediyorum.

Haftanın 6 günü sabah 8 akşam 5 çalışıyorum,aldığım ücret 40K ve sürekli trafikteyim stres oluyorum.
Küçüklüğümden beri araçlara ilgim var,takip ederim araştırırım izler öğrenirim,ilgi alanım olduğu için daha kolay öğreniyorum,bu kursa biraz bilsem bile hiçbir bilgim yokmuş gibi biliyor ayağına yatmadan gideceğim.
Mekanik olarak yağ bakımı,disk Balata değiştiririm,sensör temizliği yaparım,Ama oto elektronik daha kapsamlı olduğun için ilgimi daha çok çekiyor,tabi daha işin içine girmedik.
Ustanın istediği ücrete lafım yok 500 binde isteyebilir,sonuç olarak yıllarını vermiş,bu zamana gelmiş.
Kurs sonrası hemen işyeri açma düşüncem yok,bildiğimi iyice pekiştirmem lazım,Ve şuan minimum maliyet orta seviye cihaz,lift,dükkanın birkaç aylık kirası,takımlar ve dekorasyon 1m yaklaşır diye düşünüyorum.
Şu da var her yıl yeni araç çıkıyor ve elektronik akşamlarda artıyor,40 yıllık ustanın bile hiç karşılaşmadığı arızalara denk geldiğini düşünüyorum.
Bu kurs teorikten ziyade %90 uygulamalı bir kurs,buradaki büyüklerimin ve ustalarımın bu konuda hakkındaki fikirlerini düşüncelerini merak ediyorum.
Ek olarak kurs 2 ay boyunca haftanın 5 günü 18-21 arası ve Türkiye’nin dört bir yanından kursiyer geliyor kurs süresi boyunca Sakarya’da konaklıyor.

Ben hiç böyle kurs vs. gitmeden sadece sanayideki arkadaşlarım, çevremdeki araç sahipleri ile sanayi refakatine giderek temel bilgi sahibi olabildim "veri yolu yapısı, can bus, k-line vagVCDS, bmwISTA gibi" bunlar günümüz oto elektrobiğnin temelini oluşturuyor tabii üstüne çok daha fazla bilgi ve tecrübe koymak lazım ama bu işin öğrenme yolu bence kurs değil çıraklık, mesela VAG grubu bakan birinin yanında çırak olursan büyük bi müşteri grubuna hitap etmeye başlarsın. AUDI VW SKODA SEAT CUPRA markalarına bakabilir hale gelirsin veya reno grubuna hakim olursan bazı model mercedesler ve nisssana da bakabilirsin.
Benim fikirim çıraklık yaparak öğrenmen seni daha ileri taşır

Ben hiç böyle kurs vs. gitmeden sadece sanayideki arkadaşlarım, çevremdeki araç sahipleri ile sanayi refakatine giderek temel bilgi sahibi olabildim "veri yolu yapısı, can bus, k-line vagVCDS, bmwISTA gibi" bunlar günümüz oto elektrobiğnin temelini oluşturuyor tabii üstüne çok daha fazla bilgi ve tecrübe koymak lazım ama bu işin öğrenme yolu bence kurs değil çıraklık, mesela VAG grubu bakan birinin yanında çırak olursan büyük bi müşteri grubuna hitap etmeye başlarsın. AUDI VW SKODA SEAT CUPRA markalarına bakabilir hale gelirsin veya reno grubuna hakim olursan bazı model mercedesler ve nisssana da bakabilirsin.
Benim fikirim çıraklık yaparak öğrenmen seni daha ileri taşır
Dediğin doğru hocam,ama evliyim aylık net gelirimin olması lazım,sanayide çırak olsam bu yaştan sonra laf söz yutamam,işin sonu iyi olmaz.

Dediğin doğru hocam,ama evliyim aylık net gelirimin olması lazım,sanayide çırak olsam bu yaştan sonra laf söz yutamam,işin sonu iyi olmaz.
neden laf söz yutmaya olumsuz bakıyorsun, okula gitsen öğretmen azarlar, kendi işin olsa müşteri azarlar, sanayiye gitsen usta azarlar, fabrikaya gitsen amir azarlar.
Benim nezlimde bu iş 2 hafta da sadedce fikir sahibi olabileceğin bir iş aklında birşeyler oturmaya başlayınca kurs bitecek pratik sahanda yoksa eğer varsa kendi arabanda bişeyler deneyeceksin yoksa zaten günden güne azalacak gördüklerin.

Benim sana naçizane tavsiyem sanayiye gidecek durumun yoksa hex V5 üstü bir can cihazı, VAG grubu 2016 üstü bir araba ve basit bir laptop alman.
Vag grubu öğrenmek şuan en büyük kar potansiyeli taşıyor sadece ön radar kalibrasyonu yapmaya 20 25 bin gibi paralar yazıyorlar gerekirse 1.0tsi al ama 2016 üstü bir vag grubu al kurcalayaraj öğrenirsin internettte inanılmaz fazla bilgi var vcds ve vag grubu elektroniği ile ilgili gizli özellikçi bile olsan haftada 2 gün iş yapsan sana ciddi ek gelir halini alır

bu kurs yerine başlangıç olarak mhh auto gibi forumlara ücretli üye olarak ve sorunu araştırılan aracın servis kitabına yazılımına vs. gene ücretli olarak ulaşarak (genelde 40-50 usd) epey eilerlenebilir.

bu eğitimi bilmiyorum ama zamanında bostancı oto sanayide imalat yapıyorduk (başka bir cihaz) haliyle .ok fazla usta elektronik tamir yapan ile
temas ediyordum ve gördüğüm herşey ezbere konuya hakim analitik düşünebilen (en azından elektronik alanında) bir usta ile karşılaşmadım.

şimdi bu kursta da gene ezbere bilgiler ve çeşitli araçların kullanımını ezbere anlatacaklarsa bence bir değeri yok. ingilizce bilen ve araştırma yapabilen biri bu bilgilere zaten ulaşır. kursun bir avantajı eğer kişi bu işlere çok uzaksa ecu nerede, ecu nasıl bişey, içindeki flash nasıl bişey, jtag de neymiş gibi noktalarda faydalı olur.

gene sanayi umursamazlıklarından - nasıl iş yaptıklarından bir örnek vereyim. kendi aracım için klon Delphi DS150E aldım bunun 2 tip yazılımı var. cihazın yanında CD geliyor. ama yazılımda hem crackinde hem de main exe içinde trojan var. satıcının tavsiyesi tüm antivirüsleri kapatın bişey olmaz. ayrıca bu yazılım sanal makinaya kurulduğunu anlıyor ve başlamıyor böyle de bi özellik eklemişler.

MHH forumdan temiz ve çok hafif bir sanal makina imajı buldum birkaç araçta da denedim gayet iyi çalışıyor. satın aldığım yere ulaşıp
bakın gönderdiğiniz yazılımda tehlikeli trojan var. bende bunun temiz sanal makina imajı var isterseniz göndereyim kullanın.
gelen yanı ne oldu tahmin edin "Gerek YOK"

bu satıcı öyle genel geçer bir satıcı değil. tamamen oto yazılımları-oto diagnostik ürünleri satıyor. yani diyeceğim şu bu işlere dalacaksan ve ilerlemek istiyorsan türkiyeyi boşver bir elin her zaman yurtdışı forumlarda olmalı.

Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,110
Üyeler
3,234
Son üye
rovahel

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back