Merhabalar arkadaşlar ultraskapı almak istiyorum ve almak istediğiniz masteroskop sadece Türkiye'de bu sitede satışı var pek ismini duymadığım için siteden şüphelendim internetten öğrenebildiğim kadarıyla rigol un Türkiye bayisiymiş
Gömülü sistemlerde ve genel anlamda kendi laboratuvarımda kullanmak üzere bir osiloskop araştırmaya başladım. Benim için önemli olan kriterler:
1) Bant genşliğinin en az 1 GHz olması lazım. Gömülü sistemler için bu gerekli olmasa da, RF ile ilgili deneyler yaparken yüksek frekanslı sinyallerle de çalışma durumum olacak.
2) 50 Ω girişi olmalı. Yüksek frekanslı sinyallerle çalışırken bu bir gereklilik.
3) 12 bit ADC olması. Bu çok önemli değil, eğer diğer özellikler ile çelişki olursa 12 bitten vazgeçebilirim.
4) Bol protokol desteği olması lazım (çoğu skopta var artık)
Üstadlar herkese hayırlı vakitler.
İşletmeme bir osiloskop almayı düşünüyorum, bu ürün ile çalışmayı planlağımız alanlar ; güç elektroniği, güç kaynakları, BLDC-AC inverter'ler ve motor kartları, DC-DC dönüştürücüler, MCU ların güç katları ve sensörleri, Parazitler salınımlar, arıza takip tespiti diyebiliriz.
Başlıca amaçladığımız; tasarladığımız güç katını değerlendirme, yaşanan bir salınım ve paraziti yakalama inceleme. Sonrasında osiloskoplar hakkında kendimizi geliştirdikçe diğer özelliklerini de kullanma.
4 kanal, 50-100 Mhz arası olabilir diye düşündüm. Fakat...