PC klavye arızası

Çinde 2bin tl civarında çok para ya.
türkiyede yok zaten getireninde elinde kalır bizim milletimiz bilindik markanın dışında birşey zor alıyor.

logitech,steelseries,razer,asus vs. bunları parayla versen alırlar ama keychron diye birşey var abi bedava vererelim desen almazlar.

O tarz mekanik klavye de var bende. Onu windows makinaya bağladım. CM Storm Trigger Z. O da fena değil, tek sıkıntısı üzerindeki boya tuhaf bir şekilde eridi. IPA ile iki saat uğraşıp bütün boyasını sildim şimdi normal kullanıyorum. Ama gürültülü çalışıyor o yüzden sürekli çalıştığım linux'ta Dell'i tercih ediyorum.
o yalancı mekanik sesi sevmiyorum abi o şıkırtı güzel değil güzel olan şıkırtı bu;

Benim hasta olduğum klavye sesi eski IBM 360 mainframe'lerde kullandığımız klavyelerin sesi. Trigger Z de bu sese çok yakın ses veriyor. Ama işte gecenin bir vakti böyle program yazarsam ev ahalisi kafama birşeyler atar kesin :katil2:

Benim hasta olduğum klavye sesi eski IBM 360 mainframe'lerde kullandığımız klavyelerin sesi. Trigger Z de bu sese çok yakın ses veriyor. Ama işte gecenin bir vakti böyle program yazarsam ev ahalisi kafama birşeyler atar kesin :katil2:

Abi bu mekanik sesi en güzel veren klavyeler HONDA markalı olanlar.

Fanuc bir cnc'nin yanında üretici bilgisayarda veriyor verdiği klavyenin markası HONDA senin arabanın üreticisi, görünce çok şaşırmıştım.
Hatta makine üstündeki birkaç soketin markası'da hondaydı.

Tam bu attığın klavye gibi sesi vardı honda klavyeninde.

şimdi tekrar ölçtüm boyalı yolu, 27 Ω gibi. Bu kalemin iletkenliği iyi değil ... Aslında sonradan aklıma geldi. Arabaların arka camına sürülen boyadan almam lazımdı. O boya çok yüksek akım taşıyabildiğine göre iletkenliği iyidir.

Neyse klavyeyi bu şekilde topladım, boşluk tuşu da çalışıyor. Bir tane yedek klavye çıktı :)

IMG_20220807_004219.jpg

şimdi tekrar ölçtüm boyalı yolu, 27 Ω gibi. Bu kalemin iletkenliği iyi değil ... Aslında sonradan aklıma geldi. Arabaların arka camına sürülen boyadan almam lazımdı. O boya çok yüksek akım taşıyabildiğine göre iletkenliği iyidir.

Neyse klavyeyi bu şekilde topladım, boşluk tuşu da çalışıyor. Bir tane yedek klavye çıktı :)

18597 eklentisine bak

Abi boyanın içine ince bir iletken yani cap olarak mesela 0.1 mm gibi kulaklik kablosu teli gibi iletken yerlestirseydin o şekilde kuruması bu omaj sıfıra yakın çıkardı tahmin ediyorum.

Son düzenleme:
Abi boyanın içine ince bir iletken yani cap olarak mesela 0.1 mm gibi kulaklik kablosu teli gibi iletken yerlestirseydin o şekilde kurumadı bu omaj sıfıra yakın çıkardı tahmin ediyorum.

Aslında elimde 0.1 mm emayeli tel vardı sıyırıp kullanabilirdim.

Forum istatistikleri

Konular
7,237
Üyeler
2,924
Son üye
aytu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back