PCB de Şase (toprak) dizaynı

kudretuzuner

Aktif Üye
Katılım
16 Ocak 2022
Mesajlar
226
Merhaba,
Uygulamalarda kullanılmak üzere aşağıdaki videoda hangi devre kullanılmalıdır? Teşekkürler.
 
O opampın birazdan canı çıkacak gibi hissettim, gerçek dünyada hiç bir zaman + uçta tam olarak 0V olamaz. Dolayısı ile opampın çıkışında bir gerilim oluşacak ve GND'ye epeyce akım akıtacak. Bu devrede amaç edilen nedir?
 
Virtual ground (rail splitter) devresi bu. Sağdaki gnd bağlantısı doğru, soldaki yanlış. O gnd yerine iki pil pilin ortası 10k'ların ortasına bağlanmalı (yanlış söyledim o bağlantıya gerek yok, gnd silinecek sadece). Ampermetre yanlış, paralelinde kısa devre var. Niye voltmetre ve ampermetrelerde AC yazıyor anlamadım.

İki pil varsa niye virtual grounda ihtiyaç var onu anlamadım.
 
Devrede gördüğüm kadarıyla ampermetre yok. Volt ve mikrovolt ölçümü var. Ac değilde dc olmalıydı.
 
Merhaba,
Evet 2 pil ile +5 ve -5v elde edilmekte orta uç da GND olarak gözükmektedir. Burası tamam. Ama bana verilen bir şemada LM741 ile de GND elde edilmektedir. Proje dizaynlarında LM741 e neden ihtiyaç duyulmuş ben anlayamadım.
 
O tasarımlarda çift pil yok. Tek güç kaynağı var. Onu ikiye bölüp ortasını ground olarak kullanmak için bu devre yapılıyor. Sadece bir direnç bölücü ve opamp buffer var, kafanızı karıştırmasın.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,982
Mesajlar
102,041
Üyeler
2,515
Son üye
karakemal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top