Pcb gümrük,kargo vs

PCB min son durumu az once aradılar. Kargonuz var teslim ediyoruz diye.
Herhangi bir ücret cıkmadı.
Zaten PCB uretim ucreti :2 Dolar
Fedex Nakliye ücreti :18 Dolar dı.

Herhalde devlet Nakliye de vergi cıkartacak hali yoktu ya.
 
en son fedex kargosu 36usd (elek ekleyince yükseldi) kendisi 23 usd olan siparişime 224tl gümrük ödedim. bu hesaba göre sadece ürün bendelinden %30 gümrük alınmış.

1723206295032.jpeg
 
5 adet 7 X 8 cm. ebatlı, tek yüzlü bakır pcb numuneleri yerli üreticide 1000 TL., gerber datadan fiyat verdiler, işlem süresi 10 gün ve kargo ödemesi bana ait.
minimum açılış 1000 TL. oluyormuş. Aynı pcb Hızlı 5 iş günü imalatda X 1,5 , çok hızlı 2 iş günü imaltda X 2 fiyat uygulanıyormuş.
Çift yüz kanal içi kaplamalı pcb de çiziyorum, bitince onada fiyat alacağım.
Numune bazlı düşük adetli protatip işlem yerli olarak pahalıya geliyor. Seri üretimde iyi fiyat alınabiliyor.

Çift yüzlü pcb ler için, Yerli üreticiden fiyat alanlar varsa, bildirebilirlerse sevinirim.
 
Merhaba,
JLCPCB bu işi aşmış, ben çin postası ile 1 ay bekledim. On adet için 76 Tl gümrük ile PTT den aldım.
 

Ekler

  • WhatsApp Görsel 2024-08-09 saat 22.46.20_59212ba5.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-08-09 saat 22.46.20_59212ba5.jpg
    204.3 KB · Görüntüleme: 47

czorgormez

ben çok hassas kartlar çizmiyorum, en düşük 8 mil yol/boşluk (0.2 mm. yol/boşluk) kartlar çizdim. minimum delik çapımda delik içler dahil 0,6 mm. olur.
bu tip kartları jlc de ve yerli olarak yaptırdım. aralarında bir fark göremedim. aynı ayarda oluyorlardı. Gerekmediğinden henüz bakmadım, belki yerlidede 5 mile inen vardır. Leğende yapma kısmı biraz mübalağa olmuş. Yerlide iyi kart yapanlarda var. Sizinki kötü yapmış olabilir. Ben Gözde pcb ye yaptırdım.
Siz yerlide nereye yaptırmıştınız.
 
@picmanya Gözde pcb de yaptırdığınız kartların yeşil kapmala kalitesi nasıl. JLC ile kıyaslayınca. Jlc çok kaliteli yapıyor ve diziksel olarakda daha dayanıklı. Bazı ucuz pcblerin yeşil baskıları kabarır, bazı yerlerden dökülür. Çok uzun zamandır yerli üreticilere prototip yaptırmadım.

Mümkünse gözde pcb de yaptırdığınız pcb lerden işin kalitesi gösterecek şekilde fotoğraf eklemeniz mümkünmü? Pcbnin tamamının görünmesi gerekmez. Kalite konusunda fikir verecek kadar "ucundan gösterin" :)
 
Gözde ye yaptırdığım pcb ler den elimde montajlı ve montajsız tek yüzlü bakır olarak var. 2 sene önce imal edildiler.
iş görürse bunların fotosunu hatta, boş olanın direkt pcb sinide gönderebilirim. Fotoyu başkasına çektirmem gerekiyor.
Gözde ye çift yüzlü ve kanal içi kaplı kart yaptırmadım ama yaptırmayı planlıyorum.
Amacım jlc ye yaptırmakdı, şimdi yerliye döneceğim gibi duruyor.
ben çok fazla ayrıntıya takılmıyorda olabilirim. profesyonelde çalıştığım söylenemez. pcb lerde ben pek fark göremedim.
birde maske boya ve uv lambası fırınlama ile alakalı değilmi? sonucda herkes ipek serigrafi ile yeşil maskeyi basıyor.
isterse ikiside aynı malzeme boya kullanımı ile bunu tutturabilir.
Gözde bu konuda eksikse bile bu durum ona bildirilse akıllı firmaysa kendine çeki düzen verir. Problem olduğunu bilmiyor olabilir belki.
Altı üstü yeşil boyayı değişterecek ne kadar zor olabilirki, kart başı yeşil maske boya sarfiyatı bu tür işlemde çok az olur.
Boyanın büyük çoğunluğu ipekde kalıp israf bile oluyor denebilir herhalde. Gördüğüm kadarı ile.
pcb üzerinde küçük bir ayrıntı sanki burası.
yeşil boyaya kalacak olsun iş, geri kalan yerler daha önemli olur. czorgormez 'in belirtiiği kısımlar daha önemli olur, buraları yerlide test etmedim ben.
birde delik çapları adamın matkabı varsa niye tutmaz anlayamadım. şekil olsun diye kafasına göremi delmek istedi acaba. altı üstü bir delik. kanal içi kaplamayı anlarım hadi becerememiş olmamıştır.
 
Son düzenleme:
4,5 yıl önceki pcb ler den müsait bulabildim. Gözde pcb de üretildiler.

 
Son düzenleme:
@picmanya resimleri doğrudan foruma yükleyebilirsin, harici resim saklama servisi kullanmana gerek yok.
 
Çok daha kolay. explorer'dan dosyayı mesajın içerisine sürüklüyorsun o kadar :)
 
@picmanya teşekkürler resimler için. Zorda kalınca tercih edilir bir kalite. 0805 kılıflarda kurtatır ama 0603 veya 0402 kılıf gibi küçük komponentlerde veya pin aralıkları çok dar olan entegreler kullanılan tasarımlarda başarılı sonuç çıkarabileceklerini sanmıyorum.
 
firmanın adı Özde pcb miş. firma web sitesinde 8 mil. yol-bşluk 0,2 mm. min delik çapı 0,4 mm. diye belirtmiş.
bana uzun olmazsa 0,175 mm. yol-boşluk da olabilir demişti.
aslında teknlojisi 0,175 mm. mesafe-boşluk uzun olsada yapıyor ama kendini garantiye almak için 0,2 mm. deniyor anladığım kadarı ile.
en düşük numune imalatı 1000 TL. ye oluyor, bu fiyat altında üretim yeni zam gelmediyse mümkün gözükmüyor bilginize.

başka yerel imalatçı tecrübeleri olanlar da varsa, paylaşırlarsa güzel olur.

pcb ler ilk acemilik zamanlarımdaki çizimlerim 7-8 sene öncesine dayanır. pcb deki mesafe aksaklıkları benim çizimimden kaynaklıdır.
malzemelerin arasındaki boşluk 1206 kılıflar için 0,5 mm. olanlar çoğunlukda, daha sonra bunları yeni pcb lerde minimum 0,75 mm. ye çıkardım.
1206 kılıf smd kılıf kullanıldı. daha küçüğü 805 falan yok. min. yol 0,65 mm. min yol-yol mesafe 0,5 mm. diye hatırlıyorum.
çok nadir kısa mesafede geçişlerde 0,5mm yol kalınlıkda yapılmıştır. kaba çizim bir kart yani arka tarafı komple boş eleman yüzeyi yok.
bakır rengi görünüyor önden.

bu tür pcb lerden artanları sanat okul öğrencilerine hocalara dağıtıyorum arasıra.
 
Son düzenleme:
Özde pcb ye yakın zamanda bende tek yüzlü pcb yaptırdım.Fiyatları diger firmalara göre daha uygundu.Basit işleri serigrafi metodu ile,çift yüzlü vs işleri ise fotofilm kaplayarak basıyorlar.Firma sahibi bana atölyesini gezdirdi.Çok modern görünümlü bir firma olmasada pcb üretimine ait tüm techizat mevcut ve bu işte epey bir deneyimleri var.Savunma sanayi projelerinin Türkiye'de yapılma zorunlulugu olmasa ekonomik olarak çok zorlanacaklar.
Bizlerinde bir şekilde bu tarz firmalara destek olmamız lazım.Onları bir şekilde ayakta tutmalıyız.Yarın çin 2[imath]'a yaptıgı pcb yi 50[/imath]'a çıkardım derse Türkiye'de pcb bastıracak firma bulamayacagız.
 
Merhabalar,

PCB firmalarındandüzenli olarak cuma günleri yüklemelerimiz mevcuttur.
Numune PCB lerde ciddi anlamda fiyatlarımız iyidir.

İsterseniz konumuza göz atabilirsiniz.

 
sürekli ithalat yapan bir müşterim var geçen gün gümrük masraflarını konuştum. PCB ticari gümrüklerken ne kadar masraf çıkıyor sordum. kdv-vergi kısmı hariç sabit masraflar 2500tl civarı tutuyormuş. tabi gümrükçüsüyle yılda çok ciddi hacimlerle çalıştığı için uygun fiyat alıyor, ama demek ki doğru gümrükçü bulunsa çok daha uyguna çözülebiliyor bu işler. 2500'de çok biliyorum ama ticari olduğu için adet veya ücrette bir üst limit yok.
 
masraflar 2500tl civarı tutuyormuş

Valla benim bildiğim, SADECE beyanname, ordino ücreti bile yüzlerce dolar tutuyor. Mal bedava ise bile böyle. Ama bilemiyorum, bu fiyatı verenleri de birşey ile suçlamıyorum ama, eğer gümrük memuru ile özel bir ilişki geliştirilmiş ise, o zaman her türlü fiyat mümkün.
 
Kendim için not alıyorum, vaktim olduğunda bir PCB tasarımı yapacağım, şöyle normalde kargo falan haric 20 dolar tutan 5 tane PCB mesela, sonra da şahıs mükellefliğim üzerinde, başvuru belgesinin her yerine ticari, Ticari, TİCARİDİR!!! yazarak çekmeye çalışacağım. Eğer 2500 TL masraf çıkarsa, şimdiye kadar gümrüğe ettiğim bedduaların bir kısmını (hepsini değil, hala pahalı) geri alacağım. Ama eğer benim düşündüğüm gibi en az 15 bin masraf çıkarsa da PCB yi devlete hediye edeceğim, uygun bir yerinde ... stoklasın.
 
Kendim için not alıyorum, vaktim olduğunda bir PCB tasarımı yapacağım, şöyle normalde kargo falan haric 20 dolar tutan 5 tane PCB mesela, sonra da şahıs mükellefliğim üzerinde, başvuru belgesinin her yerine ticari, Ticari, TİCARİDİR!!! yazarak çekmeye çalışacağım. Eğer 2500 TL masraf çıkarsa, şimdiye kadar gümrüğe ettiğim bedduaların bir kısmını (hepsini değil, hala pahalı) geri alacağım. Ama eğer benim düşündüğüm gibi en az 15 bin masraf çıkarsa da PCB yi devlete hediye edeceğim, uygun bir yerinde ... stoklasın.
bu bahsettiğim firma sürekli ithalat yapıyor kendi pcblerini de çinde yaptırıyor ve gümrükten çekiyor. aynı zamanda jlc'den de hem numune hem de adetli üretim siparişi geçiyor (kendi imalatları için) gene sorarım ama yanlış hesaplayacaklarını sanmam. patron çok cimridir 50 lirayı bile gözden kaçırmaz. geçen sohbet ettik 30 euro limiti geldi numuneler nasıl olacak diye sordum. 2500 civarı masrafı olacak dedi.

fakat gümrükten pcb çekebilmek için ek bir belge tse-kapasite raporu falan izinlik bir durum olabilir. belki bu belge ilk seferinde iyi para tutabilir. yani onlara 2500 ama bizlere daha yüksek çıkabilir.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,527
Mesajlar
110,970
Üyeler
2,682
Son üye
Oğuzhan06

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top