Pcb gümrük,kargo vs

JLC normal posta ile gönderimi kaldırmıştı. Sadece fedex ve dhl ile gönderiyordu. Normal posta ile gönderim yenidenmi açıldı

1200TL nin %60 vergisi 720TL yapıyor. Sorunsuz gelmiş. Hayırlı olsun.
Evet şöyle bir şey keşfettim;
Aliexpress de bir şey alırken vergisini peşin peşin ödüyoruz. Belki vergi ödemeden sipariş versek gümrüğe takılmadan sadece gümrüğe sunum vergisi 55TL ödeyerek alacağız. Ama vergisini daha şipariş esnasında Görev adı altında otomatik kabul edip ödüyoruz. Muhtemelen o yüzden 35€'luk siparişe gümrükte vergi çıkmadı.
Ekran görüntüsü 2025-08-11 120151.png

Diğer yandan JLCPCB de gümrük vergisi diye bir ek ödeme yok. Sipariş yola çıktıktan sonra o işlem bizim gümrükte yapılıyor. Doğal olarak kapıda alıyorlar parayı.
Bir önceki JLCPCB siparişimde ürün DHL ile gelmişti ve gümrük vergisi çıkmamıştı. JLCPCB ye ne ödediysem onunla kalmıştı.
Ulan ne karışık işler yav. Nasıl davranacağımızı bilemiyoruz.

Ekran görüntüsü 2025-08-11 115749.png

JLC normal posta ile gönderimi kaldırmıştı. Sadece fedex ve dhl ile gönderiyordu. Normal posta ile gönderim yenidenmi açıldı
Bilmiyorum. Ben o normal postayı bazen görüyorum, bazen görmüyorum. Neye göre açılıp kapanıyor anlamadım.

Aliexpress de bir şey alırken vergisini peşin peşin ödüyoruz. Belki vergi ödemeden sipariş versek gümrüğe takılmadan sadece gümrüğe sunum vergisi 55TL ödeyerek alacağız. Ama vergisini daha şipariş esnasında Görev adı altında otomatik kabul edip ödüyoruz. Muhtemelen o yüzden 35€'luk siparişe gümrükte vergi çıkmadı.
43251 eklentisine bak

Diğer yandan JLCPCB de gümrük vergisi diye bir ek ödeme yok. Sipariş yola çıktıktan sonra o işlem bizim gümrükte yapılıyor. Doğal olarak kapıda alıyorlar parayı.
Bir önceki JLCPCB siparişimde ürün DHL ile gelmişti ve gümrük vergisi çıkmamıştı. JLCPCB ye ne ödediysem onunla kalmıştı.

43252 eklentisine bak

Bilmiyorum. Ben o normal postayı bazen görüyorum, bazen görmüyorum. Neye göre açılıp kapanıyor anlamadım.
Görev dediği duty yani gümrük vergisi diye anlıyorum ben

Gümrük beni enseledi. :(
Temmuz ayı içerisinde 2 tane yurt dışı siparişim oldu. Biri 5 Temmuz, diğeri 30 Temmuz.
5 Temmuz da 7 Segment Display sipariş ettim. Yaklaşık olarak 35€ tuttu. Gümrüğe düşük ücretli yansıması konusunda ricada bulunmuştum.
O ürünlere gümrük çıkmadan teslim edildi bana.
Bu enseleme değil normal prosedür.

Enseleme olsa hava alanı kaydı, vekalet belgesi, ordino, konşimento, gümrük ücreti, müşavir ücreti, antrepo ücreti gibi toplamı 15-20 bin lirayı bulan ödeme yapman gerekirdi.

JLC ptt ile gönderimi kapatmıştı aslında sen nasıl sipariş verdin ?

Bu enseleme değil normal prosedür.

Enseleme olsa hava alanı kaydı, vekalet belgesi, ordino, konşimento, gümrük ücreti, müşavir ücreti, antrepo ücreti gibi toplamı 15-20 bin lirayı bulan ödeme yapman gerekirdi.

JLC ptt ile gönderimi kapatmıştı aslında sen nasıl sipariş verdin ?

garip ama çözersek işe yarar. çünkü ptt kargo 7 usd. üzerine yaklaşık 20 usd pcb payı kalıyor ve birçok proje için yeterli gelir.
ptt olmazsa en ucuz ikinci seçenek fedex o da 23 usd pcb için pek bir pay kalmıyor.

Ben bu hesap anlamadım. Tamam sayılar tutyor ama 27€ altı gserbest değil miydi? 27$ lık kargoya neden gümrük ödüyoruz?

Diğer taraftan arkadaşım geçen gün resmi yollarla şirketin ithal ettiği pcb maliyetini gösterdi. DHL ile gelmiş. Pcbler Cumartesi günü gümrüğ giriyor ve DHL pazartesiye kadar bekledi diye 5560₺ kira fatura etmiş.

Yazıklar olsun.
Dün izlediğim videolardan birinde Koç Holding'in 1.5 katrilyon ₺ kazanç/cirosuna (hangisi tam emin değilim) karşılık 15 milyar ₺ vergi ödemiş. Hayata geçirilen düzenleme ile vergisinin %90'ı silinmiş. Sıra makerlara yada küçük esnafa gelince uçana kaçana vergi bindirmekten çekinmiyorlar.

43251 eklentisine bak

43252 eklentisine bak

Bu doğru. Aliexpress son aşamada vergi dahil alıyor.
JLCPCB ise o seçeneği kaldırdı. Vergiyi PTT alıyor.

Ben bu hesap anlamadım. Tamam sayılar tutyor ama 27€ altı gserbest değil miydi? 27$ lık kargoya neden gümrük ödüyoruz?

Diğer taraftan arkadaşım geçen gün resmi yollarla şirketin ithal ettiği pcb maliyetini gösterdi. DHL ile gelmiş. Pcbler Cumartesi günü gümrüğ giriyor ve DHL pazartesiye kadar bekledi diye 5560₺ kira fatura etmiş.

Yazıklar olsun.
Dün izlediğim videolardan birinde Koç Holding'in 1.5 katrilyon ₺ kazanç/cirosuna (hangisi tam emin değilim) karşılık 15 milyar ₺ vergi ödemiş. Hayata geçirilen düzenleme ile vergisinin %90'ı silinmiş. Sıra makerlara yada küçük esnafa gelince uçana kaçana vergi bindirmekten çekinmiyorlar.
Hocam ürün+kargo bedeli 27€ ve altında ise üzerinde %60 vergini ödeyip ürününü gümrükten alabiliyorsun (Serbest olan bu kısım. Sadece vergisini öde ve ürününü teslim al).
27€ ve üstü ise normal ithalat işlemleri yapman gerekiyor. Buda size 400-500USD gibi bir maliyet çıkmasına neden oluyor.

Edit: Kargo firmaları ise bu işten iyi ekmek yiyiyorlar. Her türlü müşteriden ne kopartırsak gözü ile olaya bakıyorlar. Yazıklar olsun.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,107
Üyeler
3,231
Son üye
emrah85

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back