PCB Plotter nasıl yapılır ?

tahir kemal

Yeni Üye
s.a arkadaşlar videodaki gibi bir cihaz yapmak istiyorum nasıl yapılır mekanik bilgim fazla yoktur .

tamamen açık kaynaklı olan şu projeyi kullanabilirsiniz. pcb router göründüğünden zor bir iş o yüzden hazır projelerden faydalanmak ciddi avantaj sağlar.

evet güzel makineler ama benim paylaştığım video ki yapmak istiyorum kimsenin bilgsi yok herhalde ?

Videoyu seyredebilseydik belki yorum yapabilecektik ... Sen ilk mesajda paylaştığın videoyu açabiliyor musun?

Bayılıyorum bende böyle minik basit projelere.. Bir ara CD okuyucularının mekanizmasını kullanarak 3 boyut hareket eden birşey yapmıştım.. Hazır bir program indirerek eksenleri hareket ettirdim.. Hevesimi almış sonra sökmüştüm :) .. Bir uygulama yapmamıştım..
Videodaki plastik parçaları 3 boyutlu yazıcıda bastırmış..
Kullanılacak parçalar ve ölçüleri olduktan sonra gerisi kolay..

Son düzenleme:
X ve Y için step motor kullanılmış, kalemi indirip kaldırmak için de bir servo motor. Mekanik parçalar da 3B yazıcıda basılmış. Güzel bir tasarım olmuş. step motor, GCODE, ve 3B yazıcı öğrenmek için çok güzel proje. Ama bununla ancak çok basit ve kaba PCB ler yapılabilir.

Burada mekanik ile ilgil anlamadığın yer neresi?

X ve Y için step motor kullanılmış, kalemi indirip kaldırmak için de bir servo motor. Mekanik parçalar da 3B yazıcıda basılmış. Güzel bir tasarım olmuş. step motor, GCODE, ve 3B yazıcı öğrenmek için çok güzel proje. Ama bununla ancak çok basit ve kaba PCB ler yapılabilir.

Burada mekanik ile ilgil anlamadığın yer neresi?
evet elektronik aksamı bende çözdüm aurdino bağlı devre şeması da var açıklama kısmında ama 3D yazıcıda parçaları nasıl yaptıracaz ? hazır piyasada satılmaz mı ? hangi mil nereye bağlanacak bu mili piyasadan ne deyip alacaz ? efendime söylim birde aurdino içine hangi yazılım atacaz ??

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
7,115
Üyeler
2,883
Son üye
alemrans

Son kaynaklar

Son profil mesajları

az bilgili çok meraklı
Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Back