pcb tasarımında gördüğünüz eksiklikler ve EMC hakkındaki düşünceleriniz

hsnthsnT

Üye
Katılım
15 Ocak 2021
Mesajlar
30
dosyasını göndermiş olduğum PCB tasarımını inceleyerek üzerinde geliştirmeler yapabileceğimiz bir fikir fırtınası oluşturalım istiyorum.
 
Resmini koysan daha iyi değil mi? Böyle herkesin ayrı ayrı indirip açması gerekecek.
 
PCB tasarımını imalata göndermeden önce mutlaka DRC kontrollerini yapman lazım. Bu da aslında kapsamlı bir iş. Öncelikle File -> Board Setup -> Design Rules ekranında bütün kuralları tanımlaman lazım. Bu kurallar da PCB üreticisinin kısıtlamalarına göre şekilleniyor. Mesela adam diyor ki iki trace arası 0.2 mm den az olamaz, o zaman bunu bir "design rule" olarak tanımlıyorsun. Sonra da Inspect -> Design Rule Checker menüsünden testleri çalıştıracaksın. Hata ve uyarıların gereğini yapacasın, ondan sonra artık üretime gönderilebilir.

Bir de benim çalıştığım firmalardan hep özellikle istediğim şey, test noktaları ve test header'ları koymaları. Mesela 16 bitlik bir bus varsa, o 16 biti bir header olarak koymalarını istiyorum. Böylece oraya lojik analizörü bağlayabilirim. Aynı şekilde UART, SPI, I2C bus'larına da header'lar koy. Sonra önemli sinyallerin olduğu yerlere de test noktaları koy. Böylece mikroskop altında akupunktur iğnesi ile bir entegre bacağını ölçmekle üğraşacağına, test point olan yere bir pin lehimlersin ve rahat rahat probunu değdirirsin, osiloskop prob kıskacını tutturursun. ölçümünü yaparsın.
 
Bu tasarımı EMC ve ground plane yönünden değerlendirecek olan arkadaşlar var mı? Test point olayını hatırlatmaniz çok iyi oldu. Bence çok gerekli.
 
Resim koymadım çünkü resim ile detaylı olarak incelenebilecegini düşünmüyorum.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,978
Mesajlar
101,956
Üyeler
2,514
Son üye
evrenbasaran

Son kaynaklar

Son profil mesajları

deneyci wrote on hakan8470's profile.
Sibonge uNkulunkulu ngokuhlukahluka asinike kona.

Bu hangi dil? :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
Back
Top