PCB yapımı için yardım

mkara

Üye
merhabalar, yaptığım bir hobi projesi için pcb yapmak istiyorum. fakat bileşenleri pek tanımıyorum (neredeyse sıfır).
pcb tasarımı için ücretli yardım alabileceğim birini nasıl bulabilirim?
istediklerimi anlatacağım, yardımcı olacak kişi öyle olmaz bu şekilde olmalı gibi yardım edebilecek

merhabalar, yaptığım bir hobi projesi için pcb yapmak istiyorum. fakat bileşenleri pek tanımıyorum (neredeyse sıfır).
pcb tasarımı için ücretli yardım alabileceğim birini nasıl bulabilirim?
istediklerimi anlatacağım, yardımcı olacak kişi öyle olmaz bu şekilde olmalı gibi yardım edebilecek
Yapmak istediğin projeyi anlatabilir misin?

Elektronik forumlarda araştırma yapabilirsiniz. PCB yapımı ile ilgili bir çok yazı bulunmakta.
İlk öncelikle PCB çiziminizi bitirmelisiniz. Tek yüz çizimde ev ortamında çok basit şekilde imalatı yapılabilir.

Yapmak istediğin projeyi anlatabilir misin?
esp32 ile çalışan bir kuluçka makinesi projem var, her şeyi birbirine kablo ile bağladım vs. çalışıyor.
her şeyin üzerinde olduğu bir pcb istiyorum açıkçası. makina çizimine aşinayım fakat elektrik biraz beni aşıyor.

kart ac 220 ile beslenecek, dc 24v ve dc 5v değişimleri kart üzerinde olacak
5v ile esp32 beslemesi yapılacak
2 adet ac 220v ssr, 1 adet dc 24v ssr kullanıyorum
sensörler, joystick, ekran vs için jst xh soketler üzerinde olacak
ssr çıkışları ve diğer ac 220 çıkışları için klemensler üzerinde olacak

bu resimdeki kutunun daha kompakt halini yapabilmek istiyorum

Ekler

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    113.8 KB · Görüntüleme: 64
esp32 ile çalışan bir kuluçka makinesi projem var, her şeyi birbirine kablo ile bağladım vs. çalışıyor.
her şeyin üzerinde olduğu bir pcb istiyorum açıkçası. makina çizimine aşinayım fakat elektrik biraz beni aşıyor.

kart ac 220 ile beslenecek, dc 24v ve dc 5v değişimleri kart üzerinde olacak
5v ile esp32 beslemesi yapılacak
2 adet ac 220v ssr, 1 adet dc 24v ssr kullanıyorum
sensörler, joystick, ekran vs için jst xh soketler üzerinde olacak
ssr çıkışları ve diğer ac 220 çıkışları için klemensler üzerinde olacak

bu resimdeki kutunun daha kompakt halini yapabilmek istiyorum
Bu program ile çizebilirsin.
Kutu ve parçaların resmini çok güzel çizmişsin. Hangi programı kullandın?

Bu program ile çizebilirsin.
Kutu ve parçaların resmini çok güzel çizmişsin. Hangi programı kullandın?
dün kicad yükledim karıştırıp öğrenmeye çalışıyorum.

3D çizimler için solidworks kullanıyorum genelde, kullandığım birkaç program daha var.

Merhaba,
Proje güzel genel kullanıma açık .PCB dizaynı için öncelikle şema olması gerekir. Proteusta çizip ARES ile siz de yapabilirsiniz.

dün kicad yükledim karıştırıp öğrenmeye çalışıyorum.

3D çizimler için solidworks kullanıyorum genelde, kullandığım birkaç program daha var.
Forum da kicad başlangıcı için bir konu var. Görmediysen göz atabilirsin.

3d konusunda kicad de çizim sırasında anında 3d ön izleme mümkün. Ayrıca kutuyu step olarak kicad içine aktarıp ön izleme sırasında görmekte mümkün oluyor ama biraz alengirli. Pcb yi step olarak export edip solidde de kullanabilirsin.

Ancak kicad de önce şema çizimi yapmak gerekiyor.

kicad ı çözemedim birtürlü, proteus a biraz daha aşina olduğum için ona yöneldim tekrar.
Tamamen amatörce olsada birşeyler çıkarabildim. 144x122mm pcb boyutu oldu. Aslında daha ufaltılabilir mutlaka, rahat çalışma alanı kalsın dedim. Bu da pcb fiyatını olumsuz etkiledi :(
100x100mm ebatlarına indirebilseydim çok güzel olacaktı.

Ekler

• Ekran Alıntısı2.JPG
    Ekran Alıntısı2.JPG
    151.4 KB · Görüntüleme: 40
  • Ekran Alıntısı1.JPG
    Ekran Alıntısı1.JPG
    114.1 KB · Görüntüleme: 39
kicad ı çözemedim birtürlü, proteus a biraz daha aşina olduğum için ona yöneldim tekrar.
Tamamen amatörce olsada birşeyler çıkarabildim. 144x122mm pcb boyutu oldu. Aslında daha ufaltılabilir mutlaka, rahat çalışma alanı kalsın dedim. Bu da pcb fiyatını olumsuz etkiledi :(
100x100mm ebatlarına indirebilseydim çok güzel olacaktı.
Kart üzerinde hem ‘GND’ hem de ‘gnd’ kullandığını gördüm. Program bunları iki farklı sinyal olarak değerlendiriyor, bu yüzden birbirlerine bağlanmamışlar. Bu bilerek mi yapıldı? Sonradan kart üzerinde ekstra kablo çekmek zorunda kalmayasın ;)

küçük büyük yazı fontu tamamen capslock kaynaklı, dikkat etmedim yazarken. hatta bazı yerlerde - yazmışım. tüm gnd ler 5v gnd ile birleşiyor. 24v gnd sini de bununla birleştirmeli miyim? bunu araştırıyorum.
basit elektrik işlerinden az çok anlasamda elektronik zormuş.
meraktan başladığım projeyi bu hale getirmek bile büyük iş benim için

Genelde bir projenin ilk revizyonunda hatalar olur. Hiçbir kapsamlı proje ilk revizyonda bitmez. İkinci revizyonda bile hala hatalar olabilir. Pes etme, elindeki tasarımı yap, hataları gör ve düzelt. Bunların hepsi bir eğitim ve tecrübedir.

220den 24e in, sonra 24den 5e in. İkisine ayrı ayrı 220den dönüştürücü kullanöa eğer güçleri yetiyorsa. Bu bile sana dediğin boyuta inmende büyük yardım eder.

24V ile ne çalışıyor? Kaç Amper çekiyor yada kaç watt? Düşük bir değer ise modüller yerine pcb tip trafo ile yapılabilir. yada tek modül kullanıp 24 dc den 5v dc elde edilir. Ben olsam 220V u karta sadece röle kontakları için bağlar, dışardan 24v smps kullanırdım. Yarın başka bir şey bağlamak istersin modülün gücü yetmez bağlayamazsın.

24v ile nem nozulü ve mini fan çalışıyor. fanı zaten 24v var diye seçmiştim, değiştirilebilir.
nozul 0,8A yeterli olduğunu biliyorum
220 den 24 e dönüşmesi için IRM 30-24 kullanmayı düşünüyorum 1,25A verdiği yazılmış.

5v ile sadece ESP32 yi besliyorum, tüm sensörler esp32 üzerinden besleniyor

Pcb ya da şematik değilde blok diyagram üstünde konuşalım. Blok diyagram çiz mesela ne sensörler var ne kadar çekiyor, ona göre blok diyagramına tavsiyler yapalım o şekilde düzenleme yap. Bence 24V a pcb de ineceksen bile 5V a 220den inmene gerek yok.

Forum istatistikleri

Konular
8,633
Üyeler
3,434
Son üye
cevher

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Abdullah karaoglan falcon_browning Abdullah karaoglan wrote on falcon_browning's profile.
selamın aleyküm ses sistemindeki cızırtıyı hallettınızmi
"Araştırma, ne yaptığını bilmediğinde yaptığın şeydir." - Wernher von Braun
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Back