Perakende silikon kablo alinabilecek firma

bende bunu onerecektim d****ç.net capi 2mm gibi ama eger isiya dayanikli kablo ariyorsan bu kablo isiya dayanikli degil havya ile eriyor, erimeyen tipi ise silikon kablo, onunda metresi bu capta en az 25 tl, capi ise 2.5mm gibi, zaten isiya dayanikli silikon kablo biraz narin oluyor, surekli hrekli darbe alacak ortam icin tercih etmem.
Prob icin kullanacagim o yuzden fiziksel dayanimi isil dayanimindan onemli benim icin. Akim tasimam bunlarda, sadece sinyal olcumu icin. O yuzden cok kalin olmasina gerek yok. 2.5 mm2 kablo 6A'e bile dayanir zaten.

Yeri üretim kablolarda(en azından bir kısmında)
Bu akım dayanımı etiket değerini tutmaz.
hesapladığın değerin 1 cetvel üstünü kullanacaksın ki kafan rahat olsun.

1A icin 0.4mm2 gerekiyor. Havya icin kac A gerekiyor? 220V olanlar icin fazlasiyla yeterli ama 20V'ta calisanlar icin pek yetmez gibi.
Aşağıdaki verilere bakılırsa havya 26V ilie çalışıp 40W tüketiyor. Yani yaklaşık 1.54A akım çekiyor. O zaman iş garanti olsun diye 0.75 mm2 kullanmak lazım galiba. Çok kalın olmaz umarım böyle. Amacım esnek kablo elde etmek.

YIHUA-937D Constant Temperature Digital Display Soldering Station

937d.png

Aşağıdaki verilere bakılırsa havya 26V ilie çalışıp 40W tüketiyor. Yani yaklaşık 1.54A akım çekiyor. O zaman iş garanti olsun diye 0.75 mm2 kullanmak lazım galiba. Çok kalın olmaz umarım böyle. Amacım esnek kablo elde etmek.

YIHUA-937D Constant Temperature Digital Display Soldering Station

20868 eklentisine bak
Kendi kablonu kendin yapabilirsin. Iki tanesi akim tasiyacak, diger 3 tanesi isi sensoru falan olsa gerek, onlari ince tutabilirsin. Kablolari yumusak silikon hortum icinde bir araya getirirsen kendine ozel dayanikli bir kablo yapmis olursun.

Kendi kablonu kendin yapabilirsin. Iki tanesi akim tasiyacak, diger 3 tanesi isi sensoru falan olsa gerek, onlari ince tutabilirsin. Kablolari yumusak silikon hortum icinde bir araya getirirsen kendine ozel dayanikli bir kablo yapmis olursun.
Bu benimde aklımdan geçti ama ısıyla daralan makaron şeklinde düşünmüştüm. Silikon hortum çok esnek olmaz diye düşünüyorum. Ama bu kablo çok hareketli olacak sürekli kullanılacağı için. Makaron bu şekilde kullanıma ne kadar dayanır bilmiyorum.

Bu benimde aklımdan geçti ama ısıyla daralan makaron şeklinde düşünmüştüm. Silikon hortum çok esnek olmaz diye düşünüyorum. Ama bu kablo çok hareketli olacak sürekli kullanılacağı için. Makaron bu şekilde kullanıma ne kadar dayanır bilmiyorum.
Makaron isi uygulandiginda esnekligini epey kaybediyor. O kadar uzun bir kabloda cok kullanisli olmaz bence.

Makaron isi uygulandiginda esnekligini epey kaybediyor. O kadar uzun bir kabloda cok kullanisli olmaz bence.
O zaman en iyisi 5 kanallı hazır silikon kablo almak. Onu gidip görmek lazım ne kadar esnek oluyor diye. Aslında bit pazarında böyle kaliteli havyaların hurdaları bulabilsek oradan söküp kullanabiliriz.

O zaman en iyisi 5 kanallı hazır silikon kablo almak. Onu gidip görmek lazım ne kadar esnek oluyor diye. Aslında bit pazarında böyle kaliteli havyaların hurdaları bulabilsek oradan söküp kullanabiliriz.
Youtuber'lar yuzunden bit pazarina nur yagdi. Adamlar cer cop icin dahi inanilmaz paralar istiyorlar. Eskiden bazi seyleri sirf kutulari guzel, degerlendiririm ki ben bunu diye aliyordum. Simdi hic bir seyin yanina yanasilmiyor.

Kablonun bakırı zamanla metal yorgunuğuna uğruyor.
Uzun zaman kullanılmış kablo kısa zamanda bir yerinden kırılacaktır.
O yüzden hareketli alanlarda kullanılan kablolar ince damarlı yapılır,bakır çapı ne kadar ince olursa yorgunluğa karşı o kadar fazla dayanır.

Silikon makoron diye bir üründe var.Sıcak alanlarda kullanılıyor yanmıyor ve gayet esnek.Çankayada
rezistsns türü şeyler satılan yerlerde var.PTT nin arka sokaklarında.
Çeşitli çaplarda bulunuyor
3D printerin nozzle'i etrafinda kullanmak icin isime yarar dogrusu. Ucuz printerlarin kablolari falan hep kotu oluyor. Bir tane almayi dusunuyordum ama alabilecegim de ancak oyle olacak. Elden gecirmek icin ne yaparim diye dusunurken bu bilgi cok isime yarayacak.

Silikon makoron diye bir üründe var.Sıcak alanlarda kullanılıyor yanmıyor ve gayet esnek.Çankayada
rezistsns türü şeyler satılan yerlerde var.PTT nin arka sokaklarında.
Çeşitli çaplarda bulunuyor
Verebileceğiniz online bir link var mı? Nette baktığımda cam elyaf silikon makaron çıkıyor genelde. Cam elyaftan dolayı bunlar çok esnek olmaz diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ben banana, dupont ve test kabloları yapmak için geçenlerde iki yerden farklı renk ve kalınlıklarda silikon kablolar aldım. Mağaza ürünlerinden bakın. İlgilendiğiniz kalınlık varsa aldıklarımdan bakıp yorum paylaşayım.

https://www.n11.com/urun/1x035-mm2-...kon-kablo-1-metre-22175624?magaza=dedeticaret .
"Yumuşak Silikon Kablo 4x0.50 mm2 - SIMH" kablonun esnekliği nasıl sizce. Bu kaliteli havyaların (mesela FX-888D gibi) kabloları gibi ince ve esnek mi sizce. Birde 0.5 mm2 havya kablosu için yeterli midir size göre? Gerçi bana 5x0.5 mm2 lazım olacak ama yinede fikir verir.

Havya istasyonuna ait bilgiler:

yihua.png

Son düzenleme:
"Yumuşak Silikon Kablo 4x0.50 mm2 - SIMH" kablonun esnekliği nasıl sizce. Bu kaliteli havyaların (mesela FX-888D gibi) kabloları gibi ince ve esnek mi sizce. Birde 0.5 mm2 havya kablosu için yeterli midir size göre? Gerçi bana 5x0.5 mm2 lazım olacak ama yinede fikir verir.
Havyanin akimini ve gucunu de belirtirsen iyi olur. Ust taraflarda yazmistin ama ozkarah o sırada konuya bakmiyordu, gormemistir.

4x0.50 almamışım. Ama aşağıya siparişleri ekledim.

1670790100722.png

1670790135562.png

Daha önce direnç.net sitesinden de çunu almıştım. Yumuşaklık gayet iyiyidi:

Bu arada ERSE sinyal kabloları dahiç fena değil kalite ve yumuşaklık konusunda.
4x0.22mm almıştım. Daha önceden aldığım 8x1mm kablodan var bir de.

Bunların arasından merak ettiklerinizi kontrol edip yazabilirim.

Erse'nin "5X0.75 Mm2 Ysly-Jz Kumanda Kablosu" varmış. Yumuşak diye özellikle belirtmişler. Aslında bu denenebililr. Kumanda kablosu demişler ama ben havya içinde kullanabilirim heralde sonuçta ikiside bakır kablo.

İçinde gayet güzel saf bakır iletkenler var. Dediğim gibi 8x1mm var daha önce aldığım. Tahminimden ince (bakır kalınlığını kastetmiyorum, kılıfıkastediyorum) ve esnek çıktı.

Ama 2.5mm silikon kablo biraz sert diyebilirim. kılıf esnek ama içindeki iletken kalın sonuçta.

4x0.50 almamışım. Ama aşağıya siparişleri ekledim.

20885 eklentisine bak

20886 eklentisine bak

Daha önce direnç.net sitesinden de çunu almıştım. Yumuşaklık gayet iyiyidi:

Bu arada ERSE sinyal kabloları dahiç fena değil kalite ve yumuşaklık konusunda.
4x0.22mm almıştım. Daha önceden aldığım 8x1mm kablodan var bir de.

Bunların arasından merak ettiklerinizi kontrol edip yazabilirim.
Bu arad bir not. DEDETICARET 0.35 yerine 0.50 kablo yollamış. Diğer firmada sorun yok. O yüzden 0.50 den de var elimde. 0.35 almaktaki niyetim ucuna dupont ve grabber takarak kullanmak. Piyasadaki dupont kablolar çok kalitesiz ve sert

Forum istatistikleri

Konular
6,984
Üyeler
2,835
Son üye
alpermete

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back