Buna göre PSU+Panele Kadar geliyor. Burada bir sıkıntı var.
Eyvallah. Onları yaparım da anakarttaki bütün bacaklarda flux gibi birşey var. Acaba onları mı temizlemek lazım, emin olamadım.Gökhan kardeşim geçmiş olsun, anakarttan t-con kartına gelen flex kablo pinlerini yumuşak silgiyle sil, sonra vars IPA ile hem burayı hem de karşılık soketini fırçala. Yine mümkünse soket lehimlerini gözden geçir. Kolay gelsin.
Bu önerilerden başka hiç bir işlem yapmayın.Gökhan kardeşim geçmiş olsun, anakarttan t-con kartına gelen flex kablo pinlerini yumuşak silgiyle sil, sonra vars IPA ile hem burayı hem de karşılık soketini fırçala. Yine mümkünse soket lehimlerini gözden geçir. Kolay gelsin.
T-CON lar çalışıyor. bu katta sorun yok.Abi ikitane cof kablo var. Birini söktüm. Yarısı geldi, onu takıp diğerini söktüm, bu sefer diğer yarısı geldi. Sonra ikisini birden taktım tam ekran geldi. Sonra fişi çekip taktım yine ekran yok.
Bunu nasıl yorumlamak lazım?
11149 eklentisine bak
11151 eklentisine bak
11150 eklentisine bak
Kondansatörlerde gözle görünür bir şey yoktu.Bence sen arızalı kondansatör ara. Bana kondansatör arızası gibi geldi. Ama bakmadan emin konuşamayız maalesef. Antalya'nın neresindeydin sen? @Gokrtl
İyi yakın sayılırsın. Bir boşluk ayarlayıp birlikte halletmeye çalışırız.Kondansatörlerde gözle görünür bir şey yoktu.
Ayrıca ses kaybı yok. Görüntü gitsede ses devam ediyor.
Muratpaşa yenigün mh.
Kuruyan kondansatörleri gözle tespit zordur. Isıtma yöntemi kullanılır.Kondansatörlerde gözle görünür bir şey yoktu.
Denedim. Görüntü yok.TV de görüntü gittiği zaman ,ekranın bir bölgesine bir ışık tut, bakalım görüntü varmı, eğer görüntü varsa led barlarda bir problem olabilir.
Arka ekranda görüntü yoksa led bar ve sürücü devresi sağlamdır.Denedim. Görğntü yok.
Çalışınca komple toplamıştım. 5dk çalışıp gidince de daha sökmedim servise gönderirim diye.Arka ekranda görüntü yoksa led bar ve sürücü devresi sağlamdır.
Güç katı üzerindeki tank Kondansatorler de(ısıtma tekniği) arıza aranmalidir.
Sonucu paylaşın.
TV 2,5 senelik ama kullandıkları malzemeler kaç senelik bilmiyoruz. Belki bir yerlerden 100.000 adet ucuz kondansatör bulup toptan almışlardır. Onlar da 10 yıl önce üretilmiştir Seri üretimlerde bunun gibi her türlü olay yaşanıyor olabilir. Kaldı ki elimde 4 yıllık Audison SR3 var, arızasını kimse yapamamış. Riske girip satın aldım, 2-3 gün uğraştıktan sonra 10uf/16v kondansatör arızası tespit ettim. Aslında ilk gün acaba demiştim ama "solid capasitör" olduğu için "yok canım değildir" deyip toz konduramamıştım. Çoookk uzun yıllar hizmet etmesi gerekiyordu ama cortlamış işte.Çalışınca komple toplamıştım. 5dk çalışıp gidince de daha sökmedim servise gönderirim diye.
Aklıma şu soru takıldı 2.5 senelik tv de kondansatör kururmu ki?