Abi ikitane cof kablo var. Birini söktüm. Yarısı geldi, onu takıp diğerini söktüm, bu sefer diğer yarısı geldi. Sonra ikisini birden taktım tam ekran geldi. Sonra fişi çekip taktım yine ekran yok.
Bunu nasıl yorumlamak lazım?
O dökümanı bayağı inceledim ama bende onu yorumlayacak bilgi birikimi yok maalesef.Aslında servis kitapçığında bütün sorularının cevabı yazıyor. Orada 36 V okumalısın.
Şaseden ölçeyim bakalım 36v görebilecek miyim.Sanıyorum oradaki voltajı -VLED'den değil de şaseden ölçmek gerekir. Çünkü DIMOUT çıkışına göre -VLED anahtarlanıyor...
Ama oradaki kondansatörlerin çok fazla ısınması pek hayra alamet değil sanki.
Ölçtüm.Sanıyorum oradaki voltajı -VLED'den değil de şaseden ölçmek gerekir. Çünkü DIMOUT çıkışına göre -VLED anahtarlanıyor...
Bu şekilde baktığım da Trafo ve Kondansatörler de ısınma olmuyor.Led bar lara giden fişi soketinden ayırın.
Tv bir müddet calıstiktan sonra trafo ve kondansatörler de ki ısınma durumunu kontrol eder misiniz?
Özdisan dan sipariş edeyim o zaman. Elektronikçilerdekilere hiç güvenim yok.Kondansatörlerin hiçbir şekilde ısınmaması lazım zaten. Eğer ısınıyorlarsa ya yakınlarında bir ısı kaynağı vardır yada sızdırıyorlar demektir. O 6 kondansatörü değiştirmeyi deneyebilirsin.
Led barlara giden soket boşta iken ısınma olmuyorsa, kondansatörler ve trafo sağlam.Bu şekilde baktığım da Trafo ve Kondansatörler de ısınma olmuyor.
Onlara bulaşmaya hiç gözüm yemiyor. Çünkü onlara ulaşmak için cofların bağlı olduğu kartı yapıştırıldığı yerden çıkarmam lazım ve o kartlara zarar verirsem geri dönüşü yok gibi bir şey.Yüksek akım çeken Led barlar arızalı
Cihaz servise gidecek. Tek çözüm bu.Onlara bulaşmaya hiç gözüm yemiyor. Çünkü onlara ulaşmak için cofların bağlı olduğu kartı yapıştırıldığı yerden çıkarmam lazım ve o kartlara zarar verirsem geri dönüşü yok gibi bir şey.
LED kablosu sökülü vaziyette böyle bir düşüş olmaması gerekiyor. Çünkü +VLED gerilimi sabit.LED barlara giden kablo çıkıkken, Şaseye göre 40v dan başlayıp 25v'a kadar düştü. Daha da düşüyordu bıraktım.
R8619'u bulamadım. O bölgede sadece R8601 var. Tahminen 2w lık bir direnç ve bacaklarında hiç voltaj yok. Tam sıfır.LED kablosu sökülü vaziyette böyle bir düşüş olmaması gerekiyor. Çünkü +VLED gerilimi sabit.
R8619'un bir ayağı GND diğer tarafı ise 2.5 V olması gerekiyor, bu değer doğru mu?