Pic16f628a Led animasyon sorunu

Akımı sınırlamanın bir yolu var tabiki, seri direnç bağlarsın. Ama o zaman da senin pilin zaten çok az olan enerjisinin yarısını o direnci ısıtmaya harcarsın :)

Senin pil voltajı ile çalışacak bir sabit akım sürücü kullanman lazım. Hazırı yoksa kendin tasarlayacaksın.
Merhaba hocam,

Verdiğin fikirler sonrasında malzemelerim arasında meanwell ldd-700lw led sürücü buldum. 9-36V Giriş 2-32V çıkış 700ma değerlerinde bir sürücü. Giriş min. 9V olduğu için 2 pil olan besleme kaynağını seri 3 pil e çıkardım. Şu an şöyle bir sıkıntı yaşıyorum devreye bu sürücü üzerinden güç verdiğimde devre 200ma çekiyor ve sadece 3 adet led yanıyor. 7805 i direk pil üzerinden besliyorum ama eksiler ortak olduğu için 7805 çıkış voltajı 2-2.5V a düşüyor. Sanırım bu nedenle Pic çalışmadığı için mosfetler ledleri süremiyor ve devre bu şekilde kalıyor. Bu sürücü devreme uygun değil mi acaba? Yada başka bir sıkıntı mı var çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
 
LED sürücü varsa MOSFET ne iş yapıyor orada anlamadım.
 
Led sürücüyü 700ma akım sınırlaması için kullandım. Mosfetleri pic ile ledlere animasyon verebilmek için kullandım hocam.
 
LED sürücü devresini MOSFET ile anahlarlıyorsan, bunun sonucunda ne olduğunu kestirmek mümkün değil. Eğer üretici açıkla bunu yapabileceğini belirtmediyse, böyle birşey yapmaman lazım.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,921
Mesajlar
101,090
Üyeler
2,504
Son üye
yaxe22

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top