Pil kapasite hesaplama

Semih

Aktif Üye
18650 1800 mAh x 3 seri pil
400 mA çeken bir yüke kaç saat dayanır
12 v 400mA led yükünde

1800/400= 4,5 saat te dolu piller tam deşarz olur. fakat tam deşarz pile zarar verir.

Peki dolum süresi ne kadar olur tahmini
3 saat kullanım dolum kaç saat olur

Peki dolum süresi ne kadar olur tahmini
3 saat kullanım dolum kaç saat olur

Dolum süresi ne kadarlık şarj akımı kullandığına bağlı. Düşük akımla şarj edersen pil geç dolar, ama uzun ömürlü olur. Yüksek akımla şarj edersen pil çabuk dolar, ömrü az olur. Ama yüksek akımın da bir limiti var. Bunun üzerindeki bir akımla şarj edersen pili öldürürsün. Bu limitin ne olduğunu da ancak pil üreticisinin datasheet'lerine bakarak anlarsın. Çin malı pil kullanıyorsan datasheet olmayabilir tabi, bu durumda da deneyerek görmen lazım.

DATA sheetini bulamadım
şarj akımıda ne kadar olur bilememe bir formülü varsa ben onu ölçtükten sonra hesabın yaparım

Formül falan yok. Ama illa bana bir şarj akımı söyleyin diyorsan, o zaman o yukarıda linkini verdiğin pili 200 mA ile şarj et. Baktın uzun sürüyor. 400 mA çık. Baktın 400 mA ile şarj edince pil kısa zamanda öldü, o zaman 300 mA dene.

anladım tam bir hesabı yok deneyeceğim
benim güneş panelleri 400 mA yazıyor 2 tane paralel kullanıcam bunların tam 400mA vereceğine inanmıyorum ikisi çok gelirmi ki

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
6,953
Üyeler
2,824
Son üye
selocan32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back