PSoC 1, 3, 5 serileri için geliştirme kiti

taydin

Timur Aydın
Staff member
Katılım
24 Şubat 2018
Mesajlar
26,205
Bugün ardiyeyi düzenlerken, bundan belki 10 sene önce bana gönderilen Cypress PSoC işlemcileri için geliştirme kitini buldum :)

IMG_20190918_112710.jpg


IMG_20190918_112731.jpg
 
Bir tane ana taşıyıcı kart var, bunun üzerine de PSoC 1 serisi, 3 serisi, ve 5 serisi işlemci olan modül takılıyor.

PSoC serisinin en güzel tarafı, bir işlemci olmasının yanısıra, programlanabilir bir PLD yapısı içermesi. Böylece içinde hem program çalıştırabiliyorsunuz, hem de belli bir hardware yapısı oluşturabiliyorsunuz.

Artırımlı rotary enkoderler ile haberleşen ve sayaç değerini saklayan bir sistem çok kolaylıkla yapılabilir PSoC serisi ile. Enkoder'den çıkan A, B, ve Z sinyalleri ile sayacın saydırılması işi için PSoC içerisinde özel bir hardware yapısı tasarlanacak. PSoC MCU'sundaki bir program da, bu sayaç değerini ya direkt olarak kullanacak, veya bu sayaca göre iş yapan başka bir işlemciye sağlayacak (örneğin SPI veya I[SUP]2[/SUP]C üzerinden)

Hazır quadrature decoder entegreleri var aslında, bir tanesini n11'de buldum, 320 TL istiyorlar :D :D


Komik gerçekten, 1 dolarlık entegreyi 320 liraya satıyorlar.
 
Bu PSoC 1 serisi MCU'lar, 1 - 2 dolara alınabilen şeyler. Sadece entegreye 5V veriyorsun o kadar, başka hiçbirşey bağlamaya gerek yok, tek başına çalışıyor.
 
5V ila 24V arasında besleme voltajları ile çalışabiliyor bu enkoder. Z palsına göre trigger ettirip bir yönde hızlı bir şekilde döndürdüm ve sinyalleri de lojik analizör ile kaydettim.

Untitled.jpg
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
8,465
Mesajlar
138,838
Üyeler
3,355
Son üye
geon

Son kaynaklar

Son profil mesajları

mechanic ayhanarican mechanic wrote on ayhanarican's profile.
https://www.allmystery.de almanca biliyorsan burada araştır. Yapay zekada çeviriyor gerçi.
Almanların matematik bilgisi daha iyi oluyor.
“Kendi yolunu çizen kişi, kimsenin izinden gitmez.” – Nietzsche
Kim İslâm’da güzel bir çığır açarsa (güzel bir alışkanlık başlatırsa), onun sevabı ve kendisinden sonra ona uyanların sevapları, onların sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin ona da yazılır.
erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Back
Top