Robotik Dağıtım Sistemi

emir

Yeni Üye
Katılım
16 Mart 2020
Mesajlar
2
Merhaba; projemiz için depo içi dağıtım yapan bir robot modellemesi yapacağız.
Bunun için videoda ki sistem gibi bir sistem kullanacağız.
Olmasını istediğimiz fark; örneğin topların renkleri veya farklı özelliklerine göre aracın bunu ait olduğu rafa götürmesi üzerine...
Buna benzer küçük çaplı bir proje için bilgilerinizi ve fikirlerinizi bekliyorum.
 
Bu projede robotun görüntü işlemesi yapması gerekiyor ki bir nesnenin rengini otomatik olarak belirleyebilsin. Bu da projeyi temel olmaktan çıkarıp son derece ileri seviyede bir proje haline getiriyor. Hedefi bence biraz basitleştirin.
 
Bu projede robotun görüntü işlemesi yapması gerekiyor ki bir nesnenin rengini otomatik olarak belirleyebilsin. Bu da projeyi temel olmaktan çıkarıp son derece ileri seviyede bir proje haline getiriyor. Hedefi bence biraz basitleştirin.
Görüntü işleme kısmını halledebiliriz daha önce plaka okuma gibi görüntü işleme projeleri yaptık ancak bir takım renk sensörleri ile üstesinden gelebiliriz diye düşündüm. Elektronik bilgim pek olmadığı için sensörleri vs. bilmiyorum bu yüzden sorma gereği buldum. Videoda ki sensör ile renklerin verisini çekip renklere göre bir güzergah yazabilir miyiz diye düşündüm.
 
Anladım. Yani belli renkteki top, robotun üsündeki bir kaba yerleştirilecek. Kesin bir pozisyonu olacak. Böylece robot bu topu aydınlattığı zaman, kesin olarak belli bir renk görecek sensör ile. Eğer bu şekilde ise o renk sensörü iş görür.

Ben zannettim ortamda bir yerde bir kırmızı top var, robot da nerede olduğunu bilmiyor. Arayıp topu bulacak ve kendisi alacak :D
 
Bu işi bir arduino veya benzeri bir MCU kartı ile yapabilirsiniz. Programlama bilgisi mutlaka gerekiyor, elektronik bilgisi de belli bir seviyede gerekir. Öncelikle MCU ile sensörü haberleştirmeniz lazım.

Sensör, rengin parlaklığına göre frekansı değişen bir karedalga üretiyor. Sensördün her bir renk çıkışı için frekans ölçümü yaptırmanız lazım MCU'ya. Kullanacağınız işlemciyi belirleyin ve blok diyagram olarak sensör ile bağlantılarını oluşturun. Sonraki aşamada sorularınızı sorun, mutlaka burada birileri yardımcı olur.

Ama birisi şemayı çiziversin biz de hemen breadboard'da kuralım diyorsan, başka birisi de programı yazıversin diyorsan, bu olmaz. O zaman hiçbirşey öğrenmemiş olursunuz. Siz başlayın, takıldığınız yerde soru sorun.
 

Forum istatistikleri

Konular
5,838
Mesajlar
99,568
Üyeler
2,479
Son üye
yiyehuoxing32

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top