deleted
Aktif Üye
Rüzgar turbini alternatörleri kaç kutuplu oluyor?
Kitapçıklarında bulamıyorum.
Düşük devirlerde çalışabilmesi için kutup sayısı fazla olmalı.
Mekanik düzenlerin verim kaybından kurtuluyorsun.Devir dönüşümü sorun mu ki? Kanatlar saniyede 1 tur dönsün alternatör 50 tur dönebilir. Kayış kasnak gibi mekanik düzenler vardır.
8 kutup veya 80 kutup? Kutup sayısına göre ne yapılacak?
Düşük rüzgar hızlarında (düşük alternatör devirlerinde) maksimum verimle çalışmasını istiyorum.Kendiniz amatörce bir türbin yapmayı mı düşünüyorsunuz yoksa satın alma amaçlı falan mı?
Şu yüzden soruyorum:
Bir ara, belki kendim amatörce yaparım deyip ilgilenmiştim. Oradan kalma aşinalık ile, sizin bu mesajınızı da görünce, internetten biraz bakındım. Sanki işinize yarayacak bazı şeyler buldum gibi ama sizin ne tarz bir ilgi duyduğunuzu bilerek buraya yansıtmam daha uygun olur düşüncesiyle bir sorayım dedim.
Düşük rüzgar hızlarında (düşük alternatör devirlerinde) maksimum verimle çalışmasını istiyorum.
Piyasada satılan küçük rüzgar turbinlerinin üzerinde yazan gücü üretebilmesi için 10m/s üzerinde rüzgar hızında çalışması gerekiyor.
Önce, bana garip gelen bir şeye değineyim...
"10m/s üzeri" demişsiniz; bu değer edindiğiniz bir tecrübeye mi dayanıyor bilmiyorum ama bana pek gerçekçi gelmedi.
Üstü açık kamyon kasasında gitmek veya kasksız motor sürmek gibi.İlginç. Aslında ortalığı yıkan bir fırtına için 32 m/s çok yavaş gibi geldi gözüme ...
İlginç. Aslında ortalığı yıkan bir fırtına için 32 m/s çok yavaş gibi geldi gözüme ...
Yanlarına newton/metrekare olarak değerler yazılırsa daha anlaşılır olur.Saniyede 32 metre olarak değil de, onun eşiti olan 115 Km/saat şeklinde baktığınızda da yavaş gibi geliyor mu?
Saniyede 32 metre olarak değil de, onun eşiti olan 115 Km/saat şeklinde baktığınızda da yavaş gibi geliyor mu?