şarj oluyor durumunun durmaması

Genius

Yeni Üye
Arakadaşlar, öncelikle merhaba, aranıza yeni katıldım. Elektrik elektronik konusunda eğitimim ne yazıkki temel seviyede fakat kendince hobi amaçlı ihtiyaç olması durumunda uğraşıyorum.
Sizlere bir konuda danışmak isterim. Hali hazırda 7 adet 18650 pili olan bir elektrik süpürgemin pilleri ölmüştü ve değiştirdim. Üzerinde doğal olarak 7 S BMS mevcut. Süpürgem gayet iyi çalışıyor fakat şarj oluyor ledleri sürekli yanıyor. Bu durum için destek verebilirseniz memnun olurum. Elimde multimetre, lehim makinası vs her alet var sayılır.
selamlar

Arakadaşlar, öncelikle merhaba, aranıza yeni katıldım. Elektrik elektronik konusunda eğitimim ne yazıkki temel seviyede fakat kendince hobi amaçlı ihtiyaç olması durumunda uğraşıyorum.
Sizlere bir konuda danışmak isterim. Hali hazırda 7 adet 18650 pili olan bir elektrik süpürgemin pilleri ölmüştü ve değiştirdim. Üzerinde doğal olarak 7 S BMS mevcut. Süpürgem gayet iyi çalışıyor fakat şarj oluyor ledleri sürekli yanıyor. Bu durum için destek verebilirseniz memnun olurum. Elimde multimetre, lehim makinası vs her alet var sayılır.
selamlar
Şarjda iken pillerin voltajlarını teker teker ölç.
4.2 volt üzerine çıkmaması lazım.
toplamda ise 7x4.2volt 29.4 volt olmalı.
Çıkıyorsa bms arızalıdır.
Diğerlerinden düşük voltaja sahip olan pil varsa o pil arızalı olabilir.
Ayrı şarj edilip test edilmesi gerekiyor.

Sorun görünmüyor gibi...
Doyum voltajı için süre gerekebilir.( Akım sınırlandırılır. mA seviyesinde şarja devam...)
Piller şarj olmuş sayılır.

Şarjı kesebilirsiniz veya bir süre daha şarjda durabilir.

Öncelikle teşekkür ederim. pardon 4,08 ile 4,11 arasında piller farklılık gösteriyor . 2 gün kadar da şarjda takılı kaldı ama hep şar oluyormuşcasına ledler yanıyordu

1.5V-2.0V arası histerisiz olacak şekilde bir komparatör ile şarjı kesebilirsiniz.
Şarj ünitesi üzerinde iken 29.5V da şarj kesilir. ~28V da yeniden şarj başlar.

selamlar
Daha önceki piller ile kapasite farkı varmı?
Kapasitesi büyük ise geç dolar.
18650-battery-voltage-chart-900x506.webp
Şarj akımına göre şarj sonlandırma voltajı farklıymış.

Son düzenleme:
Öncelikle teşekkür ederim. pardon 4,08 ile 4,11 arasında piller farklılık gösteriyor . 2 gün kadar da şarjda takılı kaldı ama hep şar oluyormuşcasına ledler yanıyordu
Farklılık BMS kartın, balans değerinden kaynaklanıyor dur.
Piller, kolay kolay patlamaz.
-Piller şarj olurken, ısı değeri kontrol edilmeli. 50-60° ısılarda (el yakan ısı derecesi) basınç yükselir ve patlama yapar.
-Pilleri kısa devre yapmadığınız sürece, sorun olmaz.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
8,899
Üyeler
3,580
Son üye
Andy_098790

Son kaynaklar

Back