Timur bey selamlar. Elektronik hoparlör nasıl oluyor da mikrofon olarak kullanılabiliyor ?
Hoparlör yerine ledler kullanılmış mı diyecektiniz yoksa bilmediğimiz bir durum mu var? Cevap yazmayınca art niyetli bir soru olarak mı algıladınız bilmiyorum ama elektronik bilgim zayıftır anlamadığım için soruyorum.
Bu bazı tip hoparlörler için mi geçerli genel mi ? (Minik elektronik hoparlörler için)Hoparlör mikrofon olarak da çalışır. Diyaframa çarpan ses dalgalarıyla diyafram bobini mıknatısın içinde gidip gelir. Mıknatıs alan içerisinde iletken hareket edince de üzerinde gerilim endüklenir.
Bu bazı tip hoparlörler için mi geçerli genel mi ? (Minik elektronik hoparlörler için)
Yok bu durum bazen oluyor bende otomasyonforum sitesinde adminim. Bazen sorulan soru öyle absürt oluyor ki soran art niyetli mi gerçekten bilmiyor mu ikilemde kaldığım oluyor. Öyle bir niyetim asla olamaz bunu belirtmek için özellikle yazma gereği duydum. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Cevap yazmayınca bunu farklı şekilde yorumlamamak lazım. Hemen cevap yazma şansım olmayabiliyor veya soruyu farketmemiş oluyorum. Veya cevap verme niyetinde iken sonradan unutabiliyorum
Devrenin amacı gelen sinyalin frekansına göre LED yakmak. Bu amacı elde etmek için de hoparlör bağlı olan bir çıkış katı olması gerekmiyor. Yani giriş hoparlör (mikrofon) çıkış da LED ışığı.
Bu durumda bu parçayı elektronikciden alırken neye dikkat etmeliyiz. Yada ne demeliyiz?Hoparlörün çalışma prensibine bağlı. Mıknatıs içinde hareket eden bobin tipi hoparlörlerde geçerli ama farklı bir teknolojide geçerli olmayabilir.
Yok bulurum bazen oluyor bende otomasyonforum sitesinde adminim. Bazen sorulan soru öyle absürt oluyor ki soran art niyetli mi gerçekten bilmiyor mu ikilemde kaldığım oluyor. Öyle bir niyetim asla olamaz bunu belirtmek için özellikle yazma gereği duydum. Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
Ben Elektrik mühendisiyim iş tecrübem dolayısıyla otomasyondan epey uzağım. Diğer adminim siteyi kuran Mesut bey bu işler ile iç içe. Elektrikle ilgili AG/OG sorunuz olursa elimden geldiğince yardımcı olurumOoo tamam otomasyon problemi yaşayınca kimi bulacağım belli oldu
Ben Elektrik mühendisiyim iş tecrübem dolayısıyla otomasyondan epey uzağım. Diğer adminim siteyi kuran Mesut bey bu işler ile iç içe. Elektrikle ilgili sorun olursa elimden geldiğince yardımcı olurum
Benim gözümde çok değerli bir insandır kendisi.Mesut bey ile iletişim kurmuştum, onun foruma da üyeyim.
Konu dağıldı son sorum elektronikçiden hoparlör/mikrofon alırken şu tip olmasın bu tip olsun diyerek dikkat edeceğimiz bir durum var mı bu devre için ?
Audio in girişini silebilirsin. Ben devreyi yanlış anladığım için öyle demiştim. Onu sil hoparlörün bacağını gnd ye bağla direk.