Siglent SDG2042X hackleme

2.01.01.35R3B2 sürümü üstüne çıkamadım.

Bendekinin versiyonu bu.
WhatsApp Image 2024-03-25 at 18.36.35.jpeg

SDG1000x ve SDG2000x'lerde buton ve encoder konusunda genel bir sıkıntı var.
Nasıl bir sıkıntı? Sıkıntı olduğunu nasıl test edeyim?

Cihazın bant genişliğini arttırıyorsun. Başka bir avantajı yok.

Bant genişliği artınca farkeden ne oluyor?

Bilmemek ayıp değil valla öğrenmemek ayıp. :D
Bir bant geçiren filtre tasarımı yaptın ve bunu test etmek istiyorsun ama senin sinyal kaynağın daha o bantlara çıkamıyorsa nasıl test edeceksin? Sadece bant geçiren değil alçak geçiren yüksek geçiren vb.

Bu filtreleri tasarlamamışta olabilirsin arızalı bir filtre bloğuna sinyal girip çıktısına bakıp iş yapıp yapmadığını gözlemleyebilirsin tamir gerçekleştirebilirsin.

Tabi bu cihazlar keyfi dalga formuda ( Standart dışı, örnek : gürültü) üretebiliyor zaten bu cihazın güzel tarafıda bu.

SDG1000x ve SDG2000x'lerde buton ve encoder konusunda genel bir sıkıntı var. Son firmware ile bu konuda iyileştirme yapıldığı belirtilmiş. Fakat son firmware direk yüklenemiyor. Eskiden yeniye doğru çıkan sürümler arasında uyumluluğa bakıp sırayla yükleme yapmak gerekiyor.

2.01.01.35R3B2 sürümü üstüne çıkamadım. Eevblogda bir kullanıcı firmware dosyasını kendi sürücüsüne kopyaladığı fakat update den sonra silmediği için yeterli boş alan kalmadığından hata verdiğini tespit etmiş. Telnet ile dahili sürücüye erişip /usr/bin/siglent/usr altındaki SIGLENT.ADS adlı son güncelleme işleminden kalan gereksiz dosyayı sildikten sonra hata ortadan kalkmış. Fakat bu işlemi nasıl yaptığını anlatmamış. Linux bilgisi gerekiyor sanırım.

Forumda çok kullanıcısı var. Firmware güncelleyen olmadı mı? Hangi sürüm ne getirdi ne götürdü takip eden var mı? Güncelleme ile ortaya çıkan yeni sıkıntılar da var galiba.

Sorun çıkaran dosyayı silip 4/18/2024 tarihli 2.01.01.38R4 güncellemesini yaptım. Benzer sorun yaşayan olursa diye paylaşıyorum.

Güncelleme işlemi başarısız sonuçlanırsa problem cihaz içindeki disk alanının yetersizliğinden kaynaklanabiliyor. /usr/bin/siglent/usr altındaki SIGLENT.ADS adlı dosya önceki yüklemelerden kalan gereksiz bir dosya. Silindikten sonra yeterli alan açılmış oluyor ve güncellemeyi sorunsuz yapabiliyor.

Öncelikle cihazı LAN kablosu ile ağa bağlıyoruz.

Telnet ile bağlantı belli bir sürümden sonra kısıtlanmış. Bunu aşmak için ekteki zip içindeki "telnet_SDG2000X.ADS" dosyasını usb belleğe atıp cihaza takıyoruz. Firmware güncellemesi adımlarını takip ederek bu dosyayı gösteriyoruz. Görünürde işlem başarısız sonuçlanıyor fakat cihaz erişime açılmış oluyor.

Cihazı hiç kapatmadan pc den komut istemi açıp "telnet xxx.xxx.x.xx 10101" şeklinde cihazın ip adresi ve 10101 portu ile bağlanıyoruz.

"cd /usr/bin/siglent/usr" komutu ile ilgili klasöre girip "rm SIGLENT.ADS" ile dosyayı siliyoruz.

Artık güncellemeyi sorunsuz yapabiliriz.

Ekler

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
7,229
Üyeler
2,921
Son üye
windowsxp

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
az bilgili çok meraklı
Prooffy semih_s Prooffy wrote on semih_s's profile.
Merhaba, sizden DSO2C10 hakkında bilgi rica ettim. Yanıtlarsanız sevinirim...
Unal taydin Unal wrote on taydin's profile.
Timur Bey, Arduino kontrollü bir akü şarj cihazı yapmaya çalışıyorum. Aklımdaki fikri basit bir çizim olarak konu açmıştım. Özellikle sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum.
Back