Siglent SDL1000X/X-E serisi mi Rigol DL3000 serisi mi?

Sercan

--
Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
4,942
Atölyemde bazı değişiklikler yapıyorum. Kullanmadığım, elimde fazla olan vs ürünleri satışa çıkartmakla birlikte eksik olduğunu düşündüğüm cihazlarıda tamamlamaya çalışıyorum. Bununla birlikte kullanım bakımından plastik çekmece vb de ilave ediyorum.

Eksikliğini hissettiğim cihazlardan bir tanesi de elektronik yük. Satışlardan beklediğim bütçeyi oluşturabilirsem diye bir araştırma içindeyim. Ben genel olarak pilleri test etmek için kullanacak olsam da gerektiğinde güç kaynaklarını da test edebileceğim bir güç kaynağının elimin altında olması bir çok fayda sağlayacak.

Hal böyle ilken Siglent SDL1020X-E ve Rigol DL3021 modelleri serilerinin en düşük modelleri olarak karşıma çıkıyor.

Rigol'ün avantajı (hatta forumda konusu mevcut) hack edip bir üst modelin (DL3021A) hassasiyetine ve avantajlarına erişilebiliyor. Bu da 200 dolarlık bir fiyat farkını ortadan kaldırıyor. Siglent için böyle bir şey göremedim. Diğer taraftan Siglent daha yeni bir tasarım ve kısmen ufak boyutları ile daha avantajlı. Bir de Siglent marka olarak sanki biraz daha güvenilir diye düşünüyorum.

Acaba hangi model daha avantajlı?


 
Cihaza bakmaya kıyamazsın.

Millet hurdaya veriyor.
Cihazı alanda, kafasını gözünü yara yara parçalıyor.

 
Oyum Rigol DL3021'den yana.

Ama şu ana kadar kullandığım en iyi elektronik yük buydu. Aşağıdaki fotoğrafı yaptığım güç kaynağının testini yaparken almıştım.

15799 eklentisine bak
Ya Fırat Abi sabah sabah niye zehirliyorsun ya :) Yok işte ona ayıracak 58.000 TL'ciğimiz. Ama şuan dibim düşmüş vaziyette fotoya bakıp "ah keşke" diyorum.
 
Benimde aklımdan Rigol geçiyor. Hack edip üst versiyon özelliklerini kullanabiliyorsun. Gerçi bu bence bir çeşit satış politikası ama neticede aynı fiyata iyi bir ürün alınıyor.
 

Çevrimiçi üyeler

Forum istatistikleri

Konular
5,833
Mesajlar
99,481
Üyeler
2,477
Son üye
krmz

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top