SIM800 gsm modül için Mikrofon ses amplifikatörü

Cevabın için teşekkür ederim. Kabloyu değiştirip deneyeceğim. Fakat uzaktan konusunca algılamasını istiyorum. Bunun için yükseltici lazım. Hazir modul aldım çalışmadı. Tda7052 yada lm386 ile basit bir yükseltici yapabilir miyim?
 
Eğer kablo çok yüksek omajlı olmadığı sürece bence sorun kablodan değil, başka bir durum var. Aslında mikrofonlar normalde XLR kablo ile bağlanır, ama ortamda parazit yoksa bir çift kablo da balanslı sinyali gayet uygun iletecektir. Stüdyolarda herifler çok daha uzun kablo kullanıyor ve bir sıkıntı olmuyor.
 
Sesi yükseltebilsem bence sorun ortadan kalkacak gibi. Cızırtı kondansator ve ESD diyot ile halledilir diye düşünüyorum.
 
Modülün çalışmaması şansızlık olmuş.
Modülsüz Mikrofona seri 1.5v pil bağlayarak dene
Başka preanfi satın al.
 
Modülüm çalışmamasının sebepleri ayrı. Ama oraya gelmeden kablo ile de electret mikrofonun çalışır hale getirilmesi lazım.
 
1.5 volt pili seri bağlayarak sesi yükseltmeyi deneyeceğim. Sim800 modülün mikrofon gain levelini yükselttim ama ses çok çok zayıf.
 
Timur hocam herhangi bir pili yada güç kaynağını mikrofona seri baglamak uygun mu sizce? Ayrica modül neden çalışmamış olabilir?
 
Modülün datasheet'ini ekledim. Dokümanda 35. sayfada mikrofon arabirimini anlatıyor. Buradan girişin mikrofon seviyesi olduğunu anlıyoruz. Yani preamp çıkışını buraya bağlarsan giriş devresi satürasyona gider ve hiç çalışmaz. Yani girişe doğrudan mikrofon bağlanacak şekilde tasarlanmış.

Bir de girişte belli bir bias voltajı da uyguluyor modül. Sen oraya preamp bağlayınca oradaki bias voltajı ile preamp çıkış devresindeki sinyal çakışıyor ve birbirlerine üstün gelmeye çalışıyorlar. O yüzden seri kondansatör koy demiştim, o bias voltajını bloke etmek için.

Ama onlara sonra bakılır. Doğrudan mikrofon ve kablonun çalışması lazım. Ekranlama olmazsa belli bir cızırtı olabilir ama ortalıkta parazit kaynağı yok demiştik o yüzden çalışması lazım. Daha kısa ve bilinen bir kablo ve sadece electret mikrofon ile deneyebilir misin?
 

Ekler

  • SIM800_Hardware Design_V1.09.pdf
    2.4 MB · Görüntüleme: 126
Timur abi ben 35. Sayfadaki mikrofon devresini kurdum .3 adet 10pf ve 33pf kondansatorleri bağlayarak denedim. Sesi çok az yükseltti. Ama yinede ses çok az. Fakat seste birazcık artış oldu.
 
Bu arada hoparlör 8 Ohm mu ? datasheet de 32 Ohm yazıyor(36.sayfa)
 
Sevgili Omega tesekkur ederim. Fakat bunların hepsini denedim. Bu arada bu forum gerçekten süpermiş. Hepinize teşekkür ediyorum. Daha önce bu forumu farkedip katılmadığıma pişman oldum.
 
Hoparlor ile ilgili sıkıntı yok. Telefondan konuştuğum zaman hoparlördeki ses mükemmel.
 
Kısa mesafede sesi yukseltebilirsem, kabloyu değiştirmeyi deneyeceğim. Kısa mesafede ses güzel, ama mikrofona çok yakından konuşmak gerekiyor.
 
Bu preampli acaba sim800 için uygun mu? Sim800 bias voltajini bastırır mı? Sim800 mikrofon girişi sanırım anfi için uygun değil. Timur abi bu konuda hir açıklama yaptı ama kullanılabilir mi bilmiyorum.
 
Electred Mikrofonların içinde JFET li devre vardır dolayısiyle yönleri vardır .Ya mikrofonun altında polaritesi yazılıdır yada gövde ile bağlantısı olan pin eksidir.
Zaten SIM 800 ün dökümanlarında mikrofonun - pininin MICN e bağlanacağı izah ediliyor.
Bias konusu benim bildiğim çıkış seviyesi ile ilgili.Tam bilmiyorum .Bu preampli bağlantısından sonra kazancı düşürmeniz gerekebilir.
mikroon.png
 
Son düzenleme:
Bu mikrofonların türleri , pin bağlantıları ve kullanılabilecek devreler hakkında bir video:

 
Son düzenleme:

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,788
Mesajlar
98,999
Üyeler
2,464
Son üye
s4met

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top