Sıvı Flux HK.

m.yildizili

Aktif Üye
Merhaba;
Bu Reçineli sıvı flux ne işe yarar ?
Ne için kullanılır ?
Aldım kullandım ama ortalığı yapış yapış etmekten başka bi işe yaramadı. Cevaplarınızı bekliyorum.
*Not: Çok da kötü kokuyor.

1670324188696.png

Evet Reçineli sıvı flux çok berbat .Sıcak hava tabancası ile kullanıldığında devre üzeri kapkara oluyor. Kötü kokusu berbat bir solüsyon.
Elektronikte kullanışlı olduğunu sanmıyorum.
1 lt ye yakın var. Alındığı gibi duruyor.

krem flux daha kullanışlı.

Genelde sıvı flux yerine krem flux tercih edilir. Flux lehimleme ve lehim sökme işlemini kolaylaştırır.

amtech.jpg

Çöp değildir. İlla ki verimli kullanıldığı yer vardır.
Elektronikte kullanamadım.
Bekliyor öylece...

Bu Reçineli sıvı flux ne işe yarar ?
Baskı devre imalatında bakırlı kalan pedlerin ,bakırının oksitlenmemesi için yüzeye sürülür.Aynı zamanda bakırın lehim tutmasını kolaylaştırır.
Başka bi kullanım alanıda pota lehim yapılırken bu sıvıya batırılarak potaya daldırılır.Bunun yerine çam reçinerisi alkol veya tinerde eritilirse aynı işlevi görür.

Yüzeye sürülen sıvı flux, yüzeyde devamlı kalıyor mu?
Veya
yüzey de kurutuluyor mu?
Tahminim bu biraz koyu kıvamlıdır,bileşiminde alkol vardır biraz daha alkol ilave edilip pamuk veya fırçayla sürüldüğünde 15 dakikada kurur.Kalay veya altın kaplanmamış devrelerde parlak bi katman vardır işte o katman bu flax tır.

Tahminim bu biraz koyu kıvamlıdır,bileşiminde alkol vardır biraz daha alkol ilave edilip pamuk veya fırçayla sürüldüğünde 15 dakikada kurur.Kalay veya altın kaplanmamış devrelerde parlak bi katman vardır işte o katman bu flax tır.
Reçine - selülozik tinerli solüsyonu devre yüzeyine maske olarak kullanırdım.
Anladığım Reçineli sıvı flux da aynı şekilde kullanılabilecek.
Doğru mu dur?

Ürünün açıklamasında Klasik ayaklı ve yüzey montajlı komponentlerin köprüsüz saçaksız hızlı lehimlenmesinde kullanılır diyor .Tinerde eritilmiş reçineyle aynı işlevi görüyor.Doğrudur.
Bu flux alkol içeriyormuş.

Bu solusyondan maske olmaz.
Pota lehimde kullanıyor.
sadece potada değil,havya ile lehimlemede de lehimin kolay tutmasını sağlar.Maskeden kasıt lehimden sonra lehimli kısımları havanın oksitlemesinden korumaksa onun için şeffaf başka vernik benzeri bir şeyle kaplıyorlar o konuda bilgim yok.

Aynı ürün 1 litre kadar bende mevcut. Belki 10 senedir saklıyorum. Eskiden pota için almıştım

Uzun zamandır smd malzemeleri elde lehimlemek için kullanıyorum.

Şırınga içerisine yarım ölçek, diğer yarısını isopropil alkol olarak doldurarak ufak işlerde temiz şekilde kullanılabiliyor. Tertemiz oluyor. isopropil alkolle seyreltiniz.

Şırınga içerisine yarım ölçek, diğer yarısını isopropil alkol olarak doldurarak ufak işlerde temiz şekilde kullanılabiliyor. Tertemiz oluyor. isopropil alkolle seyreltiniz.
Temizlik için tek başına IPA yeterli.
Reçineli flux karışımı nasıl temizler?
Yanlış tercih gibi geliyor

Fluxı seyrelterek temiz olarak kullanıyoruz. Kendisiyle temizlik yapMıyoruz. Kullanım sonrası kart pis ve yapışkan olmuyor. (Az oluyor sanırım zararsız)

Forum istatistikleri

Konular
6,984
Üyeler
2,835
Son üye
alpermete

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back