METAMORFOZ
Yeni Üye
Belirli frekansa (38-40 khz.) alışıp sonrasında bu frekansa sivrisineklerin duyarlılığının kalmamasını çok ikna edici bulamadım. O zaman sözgelimi bir rezistansla buharlaşan kaçırıcı tabletlerdeki sevmedikleri yaban domuzu kokusuna da iyice alışıp bu tabletler sürekli kullanımda etkisiz durumda kalabilirdi, oysa ki yıllardır ayni markalı tabletleri düzenli olarak kullandığımda bu konuda herhangi bir sorunun veya olumsuzluğun çıktığını hiç gözlemledim. Tabletler her zaman kaçırıcılıkta çok başarılı olup içindeki koku malzemesi buharlaşıp tablet kupkuru kalmadığı veya işlevi tam bitmediği sürece tam koruyucudur. Okuduğum bir yazıda sivrisineklerin bu yolla üretilen yapay sesleri (38-40 khz) kendi azgın erkeklerinin seslerine benzetip bundan dolayı çok korkup saklanıyorlarmış, bunu bir hastanenin sivrisineklerle ilgili bilgilendirici yazısından okuyarak öğrendim. Bu yapay seslerle biz aslında sivrisineklerin sadece azgın erkeklerinin çıkardığı sesi kopya edip yapay yolla üretip çıkarıyoruz, onların bundan korkup köşe bucak kaçma ilkesi tam olarak böyle imiş.
Sivrisinek kaçırıcı cihazın doğru değerli elektronik elemanlarla yapılması kadar belki en önemlisi onun ses çıkışı kalibrasyonu yani ses çıkış frekansının çok ince olan ayarıdır. İnsan kulağı 20-20 khz. arasını duyarken sivrisineklerin duyabildiği ses ise bizim kulakla duyduğumuz seslerin sınırları dışındadır. Trimpotlarla çok ince ses çıkış ayarını yaparken kulağımızda buzzerden çıkan çok kuvvetli sesleri duyarsak bu kalibrasyonu tam olarak yapamamış olabiliriz. Çok belirsiz veya hiç ses duyulmamasında kalibrasyon ayarı çok doğru olarak yapılabilmiş olacaktır.
circuitdigest.com
5 devre elemanlı yukarıdaki yabancı kaynaklı basit sivrisinek kaçırıcıyı yapmayı düşünüyorum. Eğer bundan çok olumlu bir sonuç alırsam buradan mutlaka paylaşacağım. Kolay gelsin.
Sivrisinek kaçırıcı cihazın doğru değerli elektronik elemanlarla yapılması kadar belki en önemlisi onun ses çıkışı kalibrasyonu yani ses çıkış frekansının çok ince olan ayarıdır. İnsan kulağı 20-20 khz. arasını duyarken sivrisineklerin duyabildiği ses ise bizim kulakla duyduğumuz seslerin sınırları dışındadır. Trimpotlarla çok ince ses çıkış ayarını yaparken kulağımızda buzzerden çıkan çok kuvvetli sesleri duyarsak bu kalibrasyonu tam olarak yapamamış olabiliriz. Çok belirsiz veya hiç ses duyulmamasında kalibrasyon ayarı çok doğru olarak yapılabilmiş olacaktır.

Electronic Mosquito Repellent Circuit
The concepts of electronic mosquito repellers are simple and we can build a simple mosquito repellent circuit at home easily by using 555 timer IC and few other commonly available components. Let’s see the concept of mosquito repellent circuit in detail.

5 devre elemanlı yukarıdaki yabancı kaynaklı basit sivrisinek kaçırıcıyı yapmayı düşünüyorum. Eğer bundan çok olumlu bir sonuç alırsam buradan mutlaka paylaşacağım. Kolay gelsin.