Nasıl bir devre bilmiyorum ama altında bahsedildiği gibi yanık yollar varsa pense ile koparmak PCB'yi perişan edebilir...Uğraşmayın, pense ile dalın derim. Sökmesi oldukça uğraştırmıştı daha önce
Pense ile değil de, yankeski ile kondansatör gövdesini tabana yakın bir yerden kestim, plastik tabanı çıkardım, pcb de kalan ayak kalıntılarını havya ile aldım.Uğraşmayın, pense ile dalın derim. Sökmesi oldukça uğraştırmıştı daha önce
Söylemek isteğim buydu bacaklar zorlanmadan gövde bacaktan kolayca ayrılıyor. Bu kondansatörlerin pad leri geniş ve altta kalıyor.Pense ile değil de, yankeski ile kondansatör gövdesini tabana yakın bir yerden kestim, plastik tabanı çıkardım, pcb de kalan ayak kalıntılarını havya ile aldım.
Kesinlikle, kendin yap seçeneğinden daha makulü de varmış. Şu aşağıdaki sanıyorum birçok Çin malı havya ile uyumlu. 900 TL fiyatı var. Çok seyrek kullanımlar için iş görür diye düşünüyorum ama yinede tecrübe eden birinin fikri daha muteber olur.Çeneler lehime sağdan ve soldan eşit baskı uygulamaz, o yüzden pad gene zorlanır diye düşünüyorum. Bu devirde en az ik fane kalem havya bulundurmamanın hiçbir sebebi yok bence.
her iki bacağa bolca lehim verip, tek kalem havya ile sırayla bacaklar ısıtıldığında rahatca sökülüyor aslında. Belkide cımbız havya hiç kullanmadığım için bana bu yöntem rahat geliyor