STM32 Bluepill kurulumu ve deneyler

Son düzenleme:
Debug yapmak için Stlink gerekli ama piyasadaki çin malı stlink lerin yerine bluepill kartınızı stlink e dönüştürebilirsiniz. Denedim gayet güzel çalışıyor keil de çalıştırdım. Önce FT232 usb-serial dönüştürücü kart ile bluepill kartınıza firmwareyi yüklüyorsunuz. detaylar linkte var https://microcontrollerelectronics.com/turn-an-stm32f103c8t6-blueplll-into-an-stlink-programmer/
Bluepill de resmi bir kart degil farklı varyasyonları da olabilir en temizi ucuz bir nucleo bence

Bu bluepillerin üzerindeki işlemci %90 orijinal olmuyor. Bunu stm32 cube ide ile en basitinden program atma işleminde bile onaylamıyordu işlemciyi. Debug zaten hiç olmuyordu. Cubeprogrammer görüyordu en azından :D cube ide üzerinden derleyip yanlış hatırlamıyorsam hex olarak alıp dosyayı cube programmer ile atıyordum. Üzerinde ki işlemci orijinal işlemci ile değişince bunları doğrudan cube ide üzerinden yapabiliyorsunuz.

STlink icin USB, GPIO ve belki de 1timer donaniminin calismasi yeterli.

Ben yillardir kendi STLink cihazimi kullaniyorum. Cin mali olanlar gurultulu ortamlarda sorun yasatirken kendi yaptigim catir catir calisiyor.

Proje ayni proje.

Forum istatistikleri

Konular
7,540
Üyeler
3,051
Son üye
kimoz_13

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Freemont2.0 herbokolog Freemont2.0 wrote on herbokolog's profile.
nick iniz yakıyor
:D
Freemont2.0 posta Freemont2.0 wrote on posta's profile.
Merhabalar :)
Back