Şu nüfus memurları

frekans50

⁵⁰
Abuk subuk isimler, soyadları nasıl olmuş merak etmişimdir.

Vatandaşla dalga geçer gibi küfür eder gibi isimler.

O tarihte bu iş, memurun inisiyatifine mi kalmıştır? Nasıl olduğunu bilenler bizi aydınlatabilir

Son düzenleme:
harf devriminden hemen sonra herkes sullar seller gibi okuyup yazamamış pek tabii.
biraz daha iyi okuyup yazanlar da memur olmuş pek tabii.
soyadı kaydı yapılırken şive veya herhangi bi nedenle dili dönmeyen yurdum insanının ağzından saçma sapan şeyler de çıkmış ve kaydedilmiş pek tabii.
bazı durumlarda yurdum insanının ağzından düzgün sözcükler çıksa da kaydeden memurun kulak veya kalem azizliğine uğranılmış pek tabii.
bi de eskiden normal karşılanan bazı kelimeler ileri zamanlarda itici veya alaycı anlama da gelir olmuş falan.

Takılan lakaba göre soy isim verince ortaya saçmasapan soy isimleri çıkmış.

Benim kayın peder 56 bulgaristan macurlarından.
Kayıt yapan memur şöyle bakmış suratına..
"Senin yüzün çok asık. Soyadın sertyüz olsun" demiş.
Abisi ise başka bir kafile ile geldiğinden onun soyadı ise bambaşka bişey.

Tamamen memurların insafında olan birşey.
Tabii birde hep kullanılan lakap war. Çoğu zaman da lakabı soy isim olarak vermişler benimki gibi.
Babamın dedesi 100 batman ağırlığı zorlanmadan göğsüne kaldıran dev cüsseli biri imiş ama lakabı güllüce imiş.
Bir eşeği yüküyle kucaklayarak binicisiyle birlikte karda kıyamette bataktan köye (3-4 km) taşıdığı rivayet edilir.
Lakabıyla (Soyadımızla) alakasını ise ben bile halen kuramadım.
Dipnot: 1 batman yaklaşık 3300 gramdır.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
8,003
Üyeler
3,191
Son üye
iclal

Son kaynaklar

Son profil mesajları

erdemtr55 taydin erdemtr55 wrote on taydin's profile.
Merhaba Taydin bey,
Gruba spms serisi yapıcak mısınız?
ben 3 sargılı toroid ile 2 adet flyback sürücek bir devre yapmayı düşünüyorum.size soracak sorularım vardı?
Mutluluğun resmi illa güzel çizilmiş tablo olmak zorunda değil.Bazen basit bir çizgi,doğru bir renk,yada küçük bir detay
Python Geliştirmeye eklediğim yapay zeka sunucusu, yeni başlayanlar için roket etkisi
Bir insanın zeka seviyesinin en kolay tesbiti, sorduğu sorulardır.
yapay zeka interneti yedi bitirdi, arama motoru kullanan, forumlara yazan kaldı mı ?
Back