Tamirin son hali
Yok ya baktim test ettim sapa sağlam mubarek kopma Yok kısa devre ile multimetrede ölçtüm çatır çatır ötüyorAtmış olmalı... Yollar kopup sigorta atmadıysa, o sigorta kendini atsın
Prize taktım bi payltlama söz konusu değil ama leptopuda sarj etmiyor ışığıda yanmıyorTamirden sonra adaptörün hali demişsin. Yani şu anda devre çalışıyor mu?
Yok abi kondabsatör de çalışır durumda seri lambayı taktığımda bikere yanıp sönüyor bu çalışıyor demek diye biliyorum kablolari kontrol ettim siki ti yok onlarda çalışıyor
Şu kartın üzerindeki kontrolcü entegresi nedir? Öncelikle bir datasheet ini okuyalım. Temel devre şemasını inceleyelim. Gerekli ölçümleri bilimsel olarak ilerleyelim.
Şahsi fikrim bu laptop şarj aleti orjinal değil. Üzerinde 5 volt usb çıkışıda mevcut. Ayrıca sadeliğinden çin malı bir ürün olduğu belli görünüyor.
Benim bilgisayarım olsa bu ürünle beslemezdim.
TamamDır abim bugünlük ona bakamayacağım halletmem gerekek bir kaç işim var müsadenizle yarın de aşama aşama dediklerinizi harfiyen uygulayacağım yeni kondansatör ve sigorta da aldım içim rahat etmedi onlarıda değiştireceğim.Mosfetsiz seri ampul bağlantısınıda videolu bi şekilde atacağım.En temel testin sonuçlarını hala bekliyoruz MOSFET takılı değil iken, ve seri lamba ile prize takınca bunu, kondansatörün uçlarında 310V görüyor musun görmüyor musun? Aşama aşama devreyi çalıştırman lazım.
Fotoğraf ekledim tek entegre bu var.Şu kartın üzerindeki kontrolcü entegresi nedir? Öncelikle bir datasheet ini okuyalım. Temel devre şemasını inceleyelim. Gerekli ölçümleri bilimsel olarak ilerleyelim.
Şahsi fikrim bu laptop şarj aleti orjinal değil. Üzerinde 5 volt usb çıkışıda mevcut. Ayrıca sadeliğinden çin malı bir ürün olduğu belli görünüyor.
Benim bilgisayarım olsa bu ürünle beslemezdim.
Ben şok MC34063 kullanmışlar yaa