Endorfin35+
Kayıtsız Üye
Arizayi buldum R32 yok.
TamamDır abim bugünlük ona bakamayacağım halletmem gerekek bir kaç işim var müsadenizle yarın de aşama aşama dediklerinizi harfiyen uygulayacağım yeni kondansatör ve sigorta da aldım içim rahat etmedi onlarıda değiştireceğim.Mosfetsiz seri ampul bağlantısınıda videolu bi şekilde atacağım.
Fotoğraf ekledim tek entegre bu var.
Bu kartla öğrenmek için uğraşılır o da zamanın varsa. Zaten bir çok şey kullan ata döndü artık.
Ben laptopun şarj aleti daha çalışır haldeyken muadilini almıştım. (sıcak yedek) Alalı 3-4 yıl oldu hala ikiside çalışıyor.
Acaba bozulmadan içini açıp kritik parçaları yenilesem mi? Muadil daha çok ısınıyor ve kablosu daha kısa.
Şuan eve geldim hocam 4 ve 6 nolu bacaklardan ölçüm değeri budur.Şimdi aşağıdaki resimde 310 volt dc voltaj R4 ve R5 üzerinden muhtemelen entegre ve düşük gerilim devresinin beslemesi alınmış.
Bu iki direncin omajlarını ve MC34063 ün 4 ve 6 nolu bacaklarındaki gerilimi ölçüp yazabilir misiniz?
Değerlere göre yorum yapalım.
Acele çıktığım için gözümden kaçmış affola diger entegrenin üzerinde model numarası yazmıyor ekledim fotoğrafını.Evet dogru kartta iki entegre var. Arkadaşımız yanlış yerdeki entegreyi eklemiş. Çıkıştaki stepdown entegresini eklemiş. Şaşırmakta haklıyız. Birde tek entegre var deyince iki kere şaşırdık.
Ben en başta bu işe kalkışmamasını söylemiştim. Hala aynı kanıdayım. Beyin yoruluyor çünkü yanlış yönlenince.
vardıda yok mu oldu acabaArizayi buldum R32 yok.
Acele çıktığım için gözümden kaçmış affola diger entegrenin üzerinde model numarası yazmıyor ekledim fotoğrafını.
Hocam Universal bi adaptör yurtdışından almıştım 3 yıl önce kutudaki etiketin fotoğrafını ekliyorum.Bu kartın plastik kutusundaki etiketin fotoğrafını ekleseniz,modeli öğrenilir, şeması falan bulunmaya çalışılırdı .
Notebook markası ne ?
Hocam sıcak hava hariç lehim sökme telim fln var bu entegre gatanti bozuksa bi elektronikçide değiştittirebilirimO entegrenin üzerindaki yazı okunmasın diye kazınmamış. Dolayısıyla aşırı ısınmadan dolayı kavrulmuş, yani muhtemelen o yanık. O entegrenin uc3843 olma ihtimali yüksek, ama rastgele değiştirmek de olmaz. Ben olsam ve illa bunu tamir etmek istesem, o bölümün şemasını çıkarırdım. Yapı uc3843 devresine uyuyorsa entegreyi değiştirirdim. Tabi o entegreyi sökmek için sana sıcak hava, lehim emme teli vs lazım olacak.
Evet hocam aynısı yoksa eliniz de var mıymışAdaptörün böylemi?
4355 eklentisine bak
Evet hocam aynısı yoksa eliniz de var mıymış
1. Olarak uçlar zaten Voltaj için ayarlanmış her ucun başında kaç Volt verdiği yazıyor mesela böyleBen olsam notebook a bu adaptörü bağlamazdım.Yaklaşık 19 volt isteyen bir cihaza 24 volt veriyor.
12ile 24 volt seçeneği nasıl değiştiriliyor .Çıkışa takılan jackın sağa veya sola döndürülmesiylemi yoksa adatörde bir anahtarmı var?
Şemasının kolay bulunacağını pek sanmıyorum.
Bunu yinede tamir etmek istiyorsanız ,çıkıştaki kalın 3 kabloda ,siyah kablo,siyah probdayken kırmızı ölçü aletinin kırmızı probunu kırmızıya sonra da beyaz kabloya dokunarak herhangi bir voltaj okunuyormu?
Büyük ihtimalle PWM entegresi bozuk gibi
Hocam leptop un sarj sıkıntısi yok pili fln komşuda doldurabikiyorumBu model yok ama daha kaliteli olan tamir edilmiş 5-6 tane var
Bence notebookun un uygun başka bir adaptörle çalıştığından da emin olun.
(Pilleriyle çalışabilirde şarz etme kısmı da bozulmuş olabilir)
1. Olarak uçlar zaten Voltaj için ayarlanmış her ucun başında kaç Volt verdiği yazıyor mesela böyle