@taydin anfilerde smps tercih edilmiyor mu? Gurultu vs sikintilarimi var?
Ama o amfi kesinlikle 100 W vermez. O daha çok 10 W verecek bir amfiye benziyor. Öncelikle Çin 100 W ını gerçek güce dönüştürmen gerekiyor Bu durumda 100 W lık trafo yeter
Sonucu sabırsızlıkla bekliyorum hocamDistorsiyon ölçümünü osiloskoptaki FFT ile göz kararı yapmışa benziyor Onun dışında sadece voltaj çarpı akım olarak güç ölçümü yapmış.
Üreticisi ST, 100 W ta %10 distorsiyon var diyor, bu adam distorsiyonsuz 92 W aldım diyor. Kendim denemeden inanmam. Bir tane alıp deneyeceğim. Bende THD ölçümü yapan audio analizör var, bakalım temiz olarak ne kadar güç alabiliyoruz göreceğiz.
Yok ya o kadarda değil 15 kg mı geçmezAnfilerin watt ifadeleri biraz goreceli ancak. Tuketim 100w ise 4 adet icin 400w trafo... Oda 300kg olur heralde.
Teşekurler kardeşim Kim uğraşacak sarmayla Ayrıca hiç denemedim ilk seferde başaracağımıda zannetmiyorumTrafoya yukarıdan bakarsın ,içteki plastiğin görülmeyen kısmındaki alanın , en ile boyun cm olarak çarparsın yanına bir sıfır koyup bunuda 1,5 ile çarparsan o trafonun ortalama gücünü bulursun.
Aşağıdaki linkte yıllardır trafo karkası imal eden firmanın kataloğu var.
Firmanın ustasıyla konuştum 300 va civarındaki trafonu karkası 40mmx50 mm civarı birşeydir dedi .Onayıda almış oldum.
Buna da 0,5 lik 120 civarı saç takılır dedi ağırlığı da olsun olsun 6 kilo civarı birşey olur. Hiç tartmadım ama bu civarlarda
http://www.kaptanplastik.com/site/o/95315/2019/04/6417202d74f0f295a52f82dbe7126790.pdf?1502802
Yok ya o kadarda değil 15 kg mı geçmez
Yahu ne zaman konu açsam millet birbirine giri yok çocuklar kavga etmeyin bak ayırmam sonra ayrı bu amfiyi 120 watt 33 volta trafoda denedim tam tam 6 saat volüm yüde 80 de denedim evet entegre çok ısınıyor ama baya çalışıyor
hocam internette var dı dediğinizden 180 watt olarak ben inceledim ne yalan solim ben memnun kaldım sabırsızlıkla bekliyorum sonucuAmfiden iki tane ısmarladım, gelince deneyeceğim. Bu entegrenin gerçek gücü neyse artık, onu iki katına çıkarmanın bir yolu var. İki entegre kullanıp bunları köprü modda kullanabilirsin. Hoparlörün bir ucu bir çıkışa diğer ucu diğer entegrenin çıkışına. Sonra da entetgrelere 180° faz farklı sinyal verirsen iş olur. Devre gelsin, şemasını çıkaracağım zaten. Oradan bakarız belki devre üzerinde bir modifikasyon ile de yapabiliriz bunu