Bunlar sinyal üretici kısım için geçerli değil mi? Güç katındaki herhangi bir arıza buna sebep olabilir mi?kondi ile alakali oldugunu sanmiyorum. Zira kondinin olmadigi bir gerilim sekli dalgalanma göstermemesi gerekir. Gerilim yolu üzerindeki her hangi bir direnc kisa devre olmus olsa, toplam seri direnc azalacagi icin gürültü bastirma problemi var gibi.
Bunlar sinyal üretici kısım için geçerli değil mi? Güç katındaki herhangi bir arıza buna sebep olabilir mi?
kondi ile alakali oldugunu sanmiyorum. Zira kondinin olmadigi bir gerilim sekli dalgalanma göstermemesi gerekir. Gerilim yolu üzerindeki her hangi bir direnc kisa devre olmus olsa, toplam seri direnc azalacagi icin gürültü bastirma problemi var gibi.
güzel bir yaklasim Timur hocam. tesekkürler.Şunu deneyebilirsin: Yatayı 10 ms yap. Bu durumda calibrator çıkışında 50 Hz lik bir kare dalga olacak. Sonra da bu kare dalgayı bir multimetre ile ölç (true RMS olması lazım, yoksa yanlış ölçer). Eğer 0.2Vrms görürsen, o zaman calibratör çıkışı doğru çalışıyor, preamp sorunu var. Umarım sorun bu değildir.
0.4V luk bir kare dalganın RMS'ini ölçü aleti niye 0.2Vrms diye gösteriyor dersen, o biraz ayrıntılı bir konu. Ayrı bir başlıkta bunu irdelememiz lazım (ama kısa cevap, multimetreler AC ölçüm yaparken ölçümü bir kuplaj kapasitörü üzerinden yapıyor ve böylece sinyaldeki DC bileşeni ortadan kaldırıyor).
UT61E ile (true RMS diyor) ölçtüm ve 0.2002 ac okuyorum...Şunu deneyebilirsin: Yatayı 10 ms yap. Bu durumda calibrator çıkışında 50 Hz lik bir kare dalga olacak. Sonra da bu kare dalgayı bir multimetre ile ölç (true RMS olması lazım, yoksa yanlış ölçer). Eğer 0.2Vrms görürsen, o zaman calibratör çıkışı doğru çalışıyor, preamp sorunu var. Umarım sorun bu değildir.
UT61E ile (true RMS diyor) ölçtüm ve 0.2002 okuyorum...
Çalıştığını düşündüğüm 2. kanalda bu görüntü çıkıyor. 1. kanalda oynama olmuyor. Bir de gariptir benim prob hiç bağlı değilken ki sinyalim de düz değil.Şu anda sen çalışmayan kanalı mı deniyorson? Yoksa çalıştığını düşündüğün kanalda mı oluyor bu durum?