Sercan
--
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Aynı kondansatörler ben de gitmişti. İlk aldığımda görüntü yoktu ve fiziksel inceleme yaparken tıpatıp aynı sorunu buldum. Kondansatörün bacaklarından birini kestiğimde zaten görüntü geldi. Diğer sorunların bununla ilgisi var mı diye araştırmaya devam ederken bu videoya denk geldim hatta videoya son yorum yapan da benim. Bu kondansatörlerin verilerine göre çalışma gerilimi 16 volt. Bunlar cihaz içerisinde kullanıldıkları yerde+15, -15 opamp beslemesine bağlı iki tane bypass kondansatörü. Sanıyorum sınır değerde olmalarından dolayı zaman içerisinde kısa devre sorunu çıkartıyorlar. Gerçi 25-30 yıl sorunsuz çalışmışlar...Öncelikle cihaz hayırlı olsun. Bu cihazın ram besleme piline dikkat edin kısa devre yaptırmayın. Pili değiştirirken yedeklemeniz gerekiyor.
Tamir için acele etmeyin. Öncelikle youtube'daki benzer videoları güzelce inceleyin.
mesala "" zannediyorum belli kronik arızaları var. İçerisindeki pcb'yi kasaya sabitleyen vidaların muhakkak yerinde olması gerekiyor. https://www.eevblog.com/tag/tektronix/ eevlog'un forum kısımlarına muhakkak bakın. Forum'a yazarsanız size muhakkak yardımcı olacaklar çıkacaktır. Böyle bir cihazı anlayacak usta bizde var mı onuda bilemiyorum.
Ben inanıyorum, tanıdıklarım da oldu. Bizde de çok iyi yetişmiş insanlar mevcut. Piyasanın geneli gelişigüzel iş yapsa da iyileri bulmak ve kıymetlerini bilmek gerekiyor.
Ben öğrenmeye hevesli bir amatörüm. Timur bey sağolsun müsait olduğunda birlikte bakabileceğimizi söyledi. En fazla bir cihaz harcarız, o da öğrenmenin bedeli olur