Mic İNSes kartının hangi girişini kullandın?
Tamam abi. Vaktim yeterse yapayım. Yoksa yarına kalabilir.Şimdi bir yeni konu açacağım ses kartının kalibrasyonu ile ilgili. Onunla önce ses kartının kalibrasyonunu yap sonra buraya geri döneriz
Yarın yapacam mecbur. İşbaşı yaptım abi.Evet şimdi kaldığımız yerden devam edelim
Şimdi TrueRTA kullanarak yukarıdaki testi tekrarlayabilirsin Gökhan. Line in girişlerini kısa devre et ve arka plan gürültüsünü ölç (hem osiloskop olarak hem de spektrum olarak görüntüyü at).
Sonra da gene TL071 girişleri kısa devre iken aynı ölçümleri yap.
Abi hem speaker çıkışından 300Hz verip hem line in den nasıl ölçüyorsun? Program iki işi aynı anda yapabiliyor mu?
Abi hem speaker çıkışından 300Hz verip hem line in den nasıl ölçüyorsun? Program iki işi aynı anda yapabiliyor mu?
Anladım gayet iyi görünüyor. Bende eve gidince deneyecem.300 Hz verilmiyor burada. line in kısa devre o kadar.
Anladım gayet iyi görünüyor. Bende eve gidince deneyecem.
Yamyam abi görünmedi bu gün hiç. İnterneti bitti ellam
Abi Line Out tamam. Multimetre de 0.245 okuyorum ama Lin İn'i nasıl kalibre edicem?Evet senin kalibrasyon olmamış hiç. Belki de ses kartın yeterince iyi, ama kalibrasyon sorunundan dolayı kötü görünüyor. "Restore Default Calibration" yap hem çıkış hem giriş için ve kalibrasyonu tekrar yap.
Bu sefer yaptım ellam. Ama işe geç kalıyorum.line out'u line in'e takacaksın. Sonra da line input calibration penceresinde line out'ta ölçtüğün değeri yazacaksın. Veya 0.245 yaz işte, muhtemelen çok fazla değişmez bağlantı yapılınca.