Dede
https://www.facebook.com/End.El.San.Ltd.Sti
Nasreddin hocanın düsturudur.İtibardan tasarruf olmuyor ama başka şeylerden olabiliyor demekki.
"Ye kürküm ye"
Nasreddin hocanın düsturudur.İtibardan tasarruf olmuyor ama başka şeylerden olabiliyor demekki.

Özellikle mobilyacı milletinin parasını peşin vermeyeceksin.Daha bu Çarşamba günü, kendisi eski bir il belediye başkanı olan ve iki abisi de halen milletvekili olarak görev yapan, siyasetin tam da göbeğindeki bir abimle buluştuk.
Tabii ki söz dönüp dolaşıp ekonomiye geldi.
Söylediklerinin önü arkası var ama özetle; "Millet ne üretiyor? Bizim, bir İngiliz'in sermayesine ulaşmadan uyku uyumamamız lazım." dedi.
Tabii bu sözleri buraya taşıyınca bağlamından kopabilir belki ama özü itibariyle anlamak isteyene yeterli sanırım.
Fayans işi yaptırmak için 6 ay eziyet çeken yakınım var. İş bedel ödemeye gelince, kıytırık fayans ustası bile üretmek yerine kahvede pişti kovalıyor. Bu da parodisi:
Kesinlikle doğrudur. Katılıyorum.Özellikle mobilyacı milletinin parasını peşin vermeyeceksin.
İş bitiminde ödemezsen ne işin biter nede mobilyacı aramaların.
Haa bide işini hakkıyla yapana denk gelirmisin bilemem.
İllaki bi tarafı kör bi tarafı topal yaparlar. Sadece mobilyacıya mahsus ta değil.
Sıvacı, boyacı, inşaatçı, tesisatçı vs. vs. say say bitmez.
Babaları değişek mi?2016 da babamla birlikle yazlık ev yaptık, su tesisat, beton, fayans, kaynak, bahçe işleri ağaç dikimi, kaliteli ev elektriği çekme, elektrik panosu yapımı vb bir sürü işi bana öğretti. Çoğu ilgi alanıma girmeyen şeyler ama bu kendimi törpülememe yardımcı oldu. Beni daha saygılı biri haline getirdi
Türkiyemizin durumunu bence yapılan binalar açıklıyor.
İğrençliğin yanı sıra ortak duvarlar, saat 22:00 dan sonra bağırmalar, küfürlü kavgalar. Binalar o kadar kötü ki, yan komşunuzun zil sesini kendi evinizin zil sesi sanabilir ve yatağınızda kitap okurken bana kim gelebilir ki bu saatte diyerek kapınıza gidebilirsiniz
Bence kitap okumak, her türlüsünü, insan için iyidir. Japon edebiyatının karanlık kitaplarıda buna dahil.
Lakin huzur kitaptan da önemli.
İnsanın aklı sağlıklı olunca bu tür meseleler insanı hasta edebiliyor bence.
Belli bir yaşı almış abilerim beni çok iyi anlayacaklardır.

Metaforu çok seviyorum ya, bu eğlendiren, gülümseten cevabın için teşekkür ederimBabaları değişek mi?
Benimki az kullanılmış. Pek bir işe el atmaz. Tam senlik.
Senin baba benim ilgi alanıma giriyor. Yalnız yazlıkla beraber almam lazım. Tamir edecek bir yazlığım yok da.![]()
Hayatta olsa da elinden öpseydim. Hem annemin hem babamın.Babalar, babalar işte