Bu arada
@devreci hocam ben işkembeden atmayı sevmiyorum; üslup çok önemli. Konuya takıldığım yer burası, kimse kimseyi yaftalamamalı.
Kendi açımdan konuya ilgimi, bir çok manyetik elemanda çalıştığım, Çin'de 5 büyük manyetik üreticisine sordum ki bunlar büyük solar firmaları inverterler elektrikli araçlar üzerine çalışan firmalar. Ciroları 100 milyon $ üzerileri.
Sorum şuydu:
Toroid nüveye hava boşluğu vermeden flyback yapabilir miyim?
Adamlar önce sorduğum soruyu anlamadı, EE nüveler de ferit, toroidler de ferit, farkı ne dediler. Dedim ki hava boşluğu istemeden yapmak istiyorum. Aldığım cevap, ister EE ister toroid olsun ister U ister C core olsun hava boşluksuz yapabiliriz oldu. Bazı firmaların, hava boşluğu etrafında oluşan manyetik alan çizgilerini istemediğini bu yüzden bu tarz çok uygulama yaptıklarını belirttiler.
Adamlara para verirseniz toroidin bir kısmını yüksek geçirgenli, bir kısmını düşük geçirgenli yapabiliyorlar. Yani tek bir N87 N27 gibi değil de içine KoolMu tarzı yapılar karıştırabildiklerini söylediler. Çok özel uzay uygulamaları ve bir kaç deneysel çalışmada kullanılmış.
Ben kendimce almam gerekenleri aldım. Benim için konu kapandı teknik anlamda. Sizlere de gelen yanıtı yazmak istedim.
Şimdi gelelim
@Mikro Step hocama. Hocam sizin gibileri çok iyi tanıyorum, hayatım boyunca onlarcasını gördüm; buradakiler de çok iyi bilecektir, hani işini iyi yapan ve ciddi paralar kazanan bir teknikere tü kaka diyen, işini küçümseyen garanti maaşla çalışan lise ya da üniversite hocaları vardır ya aynısı. Zaten hemen "git bobin sar" demenizden o hissiyatı hemen anlıyorum
Kanıtlayamam büyük ihtimalle ama sizde ya hocasınız ya da asker emeklisi vs. Nasıl piyasada aşağılanıp, ciddiye alınmayıp, komplekse girdiniz bilmiyorum ama emin olun sizden başka bilenler de var piyasada ve tek değilsiniz. Kısacası siz cevap aramıyorsunuz, kendinizin düşünce tarzının onaylatıp, kişisel tatmin peşindesiniz. Şu tatil bölgelerinde işsizlikten araba sileceklerini kaldıran huysuz dayılar aklıma geldi. Uslup vs. tıpa tıp aynısı, o yüzden inatçı bir kişilik ile uğraşmaya hiç niyetim yok
Ne siz benim konularıma yorumlarıma cevap yazın ne de ben sizinkine. Daha da yorum vs. yazmayacağım cevap yazsanız bile. Allaha emanet olun sağlıcakla.