Tunçmatik 3kva açilma sorunu

fkara08

Yeni Üye
Katılım
18 Ocak 2021
Mesajlar
5
Merhabalar yeni üye olabilirim ama bir cok konuyu yakinen takib edip okuyorum. Simdi ise yardiminiza ihtiyacim var. Tuncmatik marka 3 kva ups acilma sorunu yasiyor cihaz bagzen aciliyor bagzen acilmiyor tus calisiyor aku beslemesi 78-82v arasi giris gerilimi normal cihaz hic acilmadigi icin olcum yapacak bir yer de aklima gelmiyor kontrol karti arizali olabilir mi yada nereden baslamaliyim ariza aramaya
 
Hiç açılmıyor derken herhalde display'de de hiçbirşey çıkmıyor öyle mi? Düğmeye basıyorsun hiçbir reaksiyon yok mu?
 
Evet dediginiz gibi ON dugemsine bastigimda hic tepki yok ups e nerji verdigimde sarj gerilimi 85v olarak okuyorum ama ups de baska tepki yok
 
Öncelikle basitten başlamak lazım. Push button çalışıyor mu? Push button çalışıyorsa, ikinci aşama mikroişlemci kartına voltaj geliyor mu? Bende çalışan aynı model cihaz olduğu için sorunu bulma şansımız yüksek, ama sistematik gitmek lazım.
 
Buton calisiyor ölcuyorum sorun yok ama gene guvenemedigimden direk kisa devre ederek de acmayi denedim ama sonuc gene ayni mikroislemci kartinda olcumlere devam edeyim sonucu bildiririm sagolun.
 
Mikroislemci kartinda besleme var oradan da ön panele 85vdc bir voltaj geliyor ON butonuna geliyor tusa basdigimda sonuc gene ayni hic tepki yok
 
Bu cihazın şeması yok ortalıkta, o yüzden tamamen devre bloklarını tanımlayarak, sonra da her bloğun üzerine düşeni yaptığını görerek ilerlemen lazım.

Bu UPS kapalı iken, ya şebekeden doğrultucu üzerinden, yada piller üzerinden besleme voltajı alıyor olmalı. İşlemcinin doğrudan Vcc pinlerine baktın ve beklenen voltajı gördün ise, o zaman butonun işlemci girişlerinden birine geldiğini ve orada bir seviye değişikliği yaptığını görmen lazım. Bunlardan birisi gerçekleşmiyor herhalde ki display bile ölü. Belki de işlemcinin kendisi gidik.
 
Evet cihaz kapali iken butonun on butonunun iki bacaginda 85vdc var butona basinca sifira cekiliyor ama sonrasinda ups başlamiyor dediginiz gibi islemci kartinda sorun olabilir oraya yogunlasacam. Tesekkur ederim gene sizi mesajlarimla rahatsiz ederim iyi geceler dilerim
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,660
Mesajlar
97,370
Üyeler
2,438
Son üye
İbrahimSönmez

Son kaynaklar

Son profil mesajları

cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Kesici/Spindle hızı hesaplamak için SpreadSheet UDF'leri kullanın, hesap makinesi çok eski kalan bir yöntem :)
Dr. Bülent Başaran,
Elektrik ve Elektronik Mühendisi
Yonga Tasarım Özdevinimcisi
Üç güzel "çocuk" babası
Ortahisar/Ürgüp/Konya/Ankara/Pittsburgh/San Francisco/Atlanta/Alaçatı/Taşucu...

Back
Top