Ups Sorunu

Hazır ups aküsü konusu açılmışken sorayım. Elimde necron fr-650 ups'ten çıkma 12V bir akü var. Voltajını ölçtüğüm zaman 6.2V çıkıyor. Bu akü ölmüş müdür sizce? Birde ölmüşse ben bunu 6V olarak harici olarak kullanabilir miyim?

10860 eklentisine bak

Evet ölmüş. Neredeyse hiç şarj tutmaz. Çok düşük akım çeken yükleri çalıştırabilirsin, ama böyle bir uygulama için de koca bir aküyü bulundurmak mantıksız olur.
 
aralarına benım garajda duran sıfır araç aküsü var 60A bağlamış olsam sıkıntı olur mu ?

6 tane araba aküsü seri bağlayabilirsin. O zaman senin UPS, elektrikler kesildiğinde saatlerce çalıştırır sistemi. Dezavantajı ise geç şarj olur. Sürekli elektrikler kesiliyorsa akülerin şarj olmasına fırsat olmayabilir.
 
Hayır 5adet normal 9ah akü , bir tane 60ah akü

Yani 5 tane yeni 9 Ah akü ve 1 tane de 60 Ah akü alayım mı diyorsun? Onun yerine neden 6 tane yeni 9 Ah almıyorsun?

Ama mevcut bozuk 6 aküden 5'i dursun, birisinin yerine 60 Ah akü koyayım diyorsan bu hiçbir işe yaramaz, aynı şekilde 10 saniyede kapanır. Olayı şöyle düşün: 6 tane çocuk sıraya girmiş, elden ele karpuz taşıyıp kamyona yüklüyorlar. İş yavaş ilerliyor, çocuğun birini çıkarıp yerine Hamza Yerlikaya'yı koydun. Karpuzlar daha çabuk yüklenir mi? :)
 
şimdi daha iyi anladım :D Sağolasın. Almayacağım zaten üzerinde ki aküler de yeni. Sıfır orbüs marka almıştım. 3-4 ay önce. demekki içinde bir tane hatalı var. Araç aküsü elimde var.
 
Eğer aralarında sağlam akü var diyorsan bir araba farı ile test edebilirsin. Aküleri tam şarj et ve ayrı ayrı araba farını bağla. Hangisinin voltajı hemen düşüyorsa o bozuktur.
 
Cihazın normal çalışırken ekran görüntüsü

a.jpg
 
  • Beğen
Reactions: fmy
Akü test cihazı ile test ettik bugun tum aküleri. Cihaza göre hepsi sağlam. Evet Ekran görüntüsü aynı. içinden bir ayar değiştirdikten sonra AC den aküye giden simge çıktı. sizdeki gibi. Önceden o yoktu.
 
1622641331520.png



CVCF modunda akü maksimum deşarj süresi ayarı, Hot standby fonksiyonu etkin/etkisiz, Akü voltaj Kalibrasyonu, Şarjör voltaj ayarı, Şarjör maksimum akım ayarı, Akü kapasitesi ve kol sayısı ayarı, Destekleme süresi kalibrasyonu

gibi seçenekler aktifleşiyormuş. Bunlardan bazılarını yanlış yapılandırmış ve aküden çaılşma sürelerini etkilemiş olma ihtmali var.

1622641581655.png


Daha detaylı bilgi için ekte paylaştığım kullanıcı kılavuzunu okumanda yarar var. Bu arada bu bilgiler kendi sitesinden indireceğin kullanım kılavuzunda bulunmuyor.
 

Ekler

  • NEWTECH_PRO_X9_6-10KVA_KULLANICI_KILAVUZU.pdf
    1.9 MB · Görüntüleme: 173
evet kataloga göre ayar yapmaya çalıştık. Yalnız yazılımla bağlanabileydik iyiydi. Wiev Power son verisyonunu indirdim o da cihaza bağlanmadı. Neyse böyle devam etsin bakalım. Sonuç ne olacak hepimiz göreceğiz :)
 

Forum istatistikleri

Konular
5,879
Mesajlar
100,150
Üyeler
2,487
Son üye
camandar

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top