sedat
Aktif Üye
Hemde Sakın Timur Abi BMW yi çok severYanlis sulardasin, Cihaz felan soruyum deme sakin Dogan abi
Hemde Sakın Timur Abi BMW yi çok severYanlis sulardasin, Cihaz felan soruyum deme sakin Dogan abi
Stokta göremedim var mı stokta olan bir yer, yurt içi amaKeithley 2470 SMU önerecektim ama hadi önermeyeyim
34869 eklentisine bak
Ama oradaki şema olayı anlatıyor. 325 VDC kaynak, seri ampermetre, sonra da kapasitör var. Önce ampermetreyi 10 A kademesine alıyorsun, sonra 325 VDC açıyorsun, sonra da ampermetreyi mikroamper kademesine alıyorsun. Sızıntı akımının giderek azalması lazım. Bir dakika sonra birkaç mikroampter seviyesine inmesi lazım.
SMD kondansatörü rahat sökmem için sıcak hava istasyonum yok
@taydin önerdi önceden ama ihtiyaç olmadı şimdiye kadar.Sicak hava istasyonu olmayan Hobi atolyesi, hakaten kimsenin aklina gelmedi mi simdiye kadar onu onermek, her sey i var o yok
evet dikkatli bakınca benim de dikkatimi çekti. ama sıcak hava da almak gerek.O kondansatörü sökmek için sıcak havaya gerek yok. Hatta sıcak hava uygun da olmaz, kavurur kapasitörü. Bacaklar yanlarda ve açıkta, havya ile rahat sökülür.
Deli gibi yuksek bu. Degisim sartEvet 100Hz de 4.2uF ve ESR de 45Ω çıktı
Watt metre 7/24 bir kaç ay prize takılı kalmış ve 200 watt civarında güç çeken bir kaynak arasında durmuştu. O esnada bu kondansatör arızalanmıştır muhtemelen.Deli gibi yuksek bu. Degisim sart