UNI-T UT61E varken yeni çıkan UT61E+ modeline geçmeli mi?

Ben ölçü aletine pil yerine direk power bağladığımdan beri kondansatörü neredeyse direk ölçüyor. Bekleme filan yok. Bağladığım adaptörün amperinin yüksek olmasından mı acaba?

Ölçüm süresi kapasite değerine bağlıdır. Binlerce mikrofarad'dan sonra süreler uzar. Ama güç kaynağının süreyi kısaltması ilginç hakkaten :) Hangi model bu?

Normal bir pilli multimetreyi güç kaynağından çalıştırmak iyi bir fikir değil. Bu multimetreler çok stabil ve düşük gürültülü bir besleme varsayımı ile tasarlanmıştır ve nispeten çok daha gürültülü bir güç kaynağı ölçüm performansını çok olumsuz etkiler, toleranslar ve stabilite kötüleşir.

Hele USB üzerinden çalıştırıyorsan çok daha sakat olur çünkü artık girişler ve şebeke arasında izolasyon olmaz ve 220 V olan bir devrede ölçüm yaparken birşeyler havaya uçabilir.

Eğer pil yerine bir alternatif düşünüyorsan, süper kapasitör çok daha iyi bir çözüm olur. Mesela bir kere şarj olmuş 400 F lık bir süper kapasitör belki birkaç gün çalıştırır multimetreyi. Sonra da bir kere şarj ettin mi gene kullanmaya devam.
 
Mosfetli 15 - 20 dk. timer ekleyenler olmuştu, ben heves etsemde alışkanlık yaptı kapatıyorum gerek kalmadı :).
 
Evet doğrudur alt taraftaki çizgiler ııııııııılııııııııılıııııııııl aynen böyle çizikler sağa doğru yanıyor geri geliyor hızlı hızlı
 
Şimdi bununla ilgili bir konu açtım. Buradaki adımları takip ederek yükleyebilirsiniz.

 
Foruma hoşgeldin.

4700 µF ölçmek istediğimde aşağıdaki gibi tepki veriyor. Bu sebebini bilmiyorum ama bu durum daha önceki incelemelerden hatırladığım kadarıyla normal, onlarda da vardı.

8644 eklentisine bak
Evet açık unutunca sürekli pili bitiyor. Eğer satılmaz ise bunu 15 dk sonra kapanacak şekilde modifiye etmek mümkün.

Seri porttu kapatınca, 15 dk değişim olmazsa otomatik kapanıyor. Aslında bu özellik içindeki entegrede var. Seri port sürekli açık olduğundan aktif değil.

Benim ölçü aletinin yenisinin çıktığının farkındaydım. Acaba yenilesem mi diye düşünürken aşağıdaki incelemeye denk geldim. Aslında ölçü aletini günceller isem Brymen BM869 ile değiştirmek istiyorum ama fiyatları malum, yarı yarıya farklı. Zaten aynı kategoride düşünmemek lazım. Fakat şimdi neredeyse sıfır gibi duran elimdeki UT61E‘i satıp az bir fark ile UT61E+ modelini alabilirim. Bu yeni model bazen ihtiyaç duyduğum ekran aydınlatması, min-max gibi özelliklerle geliyor. Birde kablosuz voltaj tespit özelliği var. Bendeki modeli modifiye edip kablosuz voltaj tespiti dışındaki bu özellikleri kazandırabilirim. Almadan önce yapabileceğimi biliyordum ama biraz eskimeden modlifiye etmek istemedim. Şimdi de bu model çıktı. Siz ne dersiniz artı modele geçmeye değer mi?


Ustam bir türlü videoyu yükleyemedim, bir sorun oluştu yazıyor video yüklenirken
 
Video çok büyük olabilir. 64 MByte sınır var
 
Düşük değerleri ölçmek istediğinde çıkmıyor. Ölçüm yaptığın kapasite nedir? Olmadı ben de o değerde deneyeyim.
Ustam chaz boştayken ölçüm yapmadan düğmeyi kondansatör kademesine getir ve sonra range düğmesine bir kaç defa bas ekranın alt tarafındaki yanan çizikler örnek:ııııııııılııııııııılııııııııılıııııııııl bu çizikler hızlı bir şekilde gidip geliyor, videoyu yükleyebilseydim görürdün
 
Cihazı satmak için ilana verdim, başına iş gelmesin diye de öylece kutusuna koyup kaldırdım. Gönül ister ki satmadan yenisini alayım ama masamda günlük kullanabileceğim en iyi ölçü aleti bu. Satılmaz ise modifiye edip (ekran aydınlatması, güç koruması-15 dk sonra otomatik kapanma, min-max özelliği ve belki bir de bluetooth ) kullanmaya devam edeceğim. Bu söylediğini ancak o zaman kutusundan çıkartıp deneyebilirim.
 
İlk açtığımda ve birşey ölçmediğimde senin dediğin gibi bar grafik çıkmıyor. Sadece abzürt yüksek bir değer gösteriyor boşta iken. Birşey ölçerken olması gereken değere geliyor ama.

 
Tamam şimdi oldu. Bendeki de tam olarak aynı şeyi yapıyor. Ama ölçüm ile ilgili bir sıkıntı yok.
 

Forum istatistikleri

Konular
6,627
Mesajlar
112,675
Üyeler
2,722
Son üye
cansu

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back
Top