UNI-T UT61E varken yeni çıkan UT61E+ modeline geçmeli mi?

Sağoğun ustam yüreğime su serpti acaba yanlış kademede ölçüm yaptımda bozuldu diye korktum cihazı yeni aldım, birde amatörüm fazla bilgimde yok, bir sıkıntım olursa yazarım size, sağolun
 
Sağoğun ustam yüreğime su serpti acaba yanlış kademede ölçüm yaptımda bozuldu diye korktum cihazı yeni aldım, birde amatörüm fazla bilgimde yok, bir sıkıntım olursa yazarım size, sağolun

Foruma yaz herkes konuya dahil olsun hep beraber birşeyler öğrenelim :)
 
Ölçü aletini hedefledigim fiyattan sattım. Şimdi mantıklı bir karar vermem gerekiyor.

Brymen mi yoksa E+ modelini mi almalıyım?

Brymen alırsam elimdeki dijitallerin ara modellerin hiç birine ihtiyacım kalmaz. Ayrıca yüksek hassasiyete ihtiyacım olduğunda refleks verebilir.

E+ modelini alırsam o da benzer şekilde auto range olduğundan yavaş tepki verecek, hassasiyeti düşük kalacak ama fiyat avantajı olacak.



 
Bu arada Brymen USB bağlantısı için ayrı bir apart almak gerekiyormuş. Haricen satılması önemli değil ama fiyati can sıkıcı.

 
Konuya UT61E yerine UT61E+ modeline geçilir mi diye başladım ama bunun cevabı aşikar. Bu sınıfta bir ölçü aleti alacaksanız zaten artık UT61E+ modeli ile karşılaşacaksınız. Elinizde varsa uygun bir fiyat farkı ile güncelleyebiliyorsanız harika olur. Bunun gerekçelerini @taydin şurada sıraladı zaten.

Eskiden Yahoo gurubundan takip ettiğim ANTRAK (Ankara Telsiz Ve Radyo Amatörleri Kulübü Derneği) bir dönem yönetim kadrosunda olan Murat Şen tarafından hazırlanan ve çok uzun zaman önce izlediğim video geldi aklıma tekrar bir göz atayım dedim.


Videoyu izlerken fark ettim ki benim ara sınıfta bir ölçü aletine ihtiyacım yok. Şimdi etraflıca atölyemdeki cihazları çıkarttığımda eksik olanın üst sınfı bir cihaz olduğu aşikar. Laboratuvar tipi elimdekilere nispeten üst sınıf bir ölçü aleti almam gerekiyor. Çünkü ben UT61E+ kalibresinde bir cihaza zaten sahibim. Bunların bir çoğu UT61E'yi aldıktan sonra elime geçti. Şimdi bunları biraz sadeleştirip üst sınıf cihaz almam lazım, diğerleri ihtiyaç fazlası olmaya başladı. Hatta o kadar ki bir-iki tane daha küçük UNI-T cihaz vardı nerede olduklarını bulamadım...

IMG_20210414_184304.jpg


Not: ANTRAK gurubuna üye olduğum Yahoo hesabımın şifresini hatırlayamadığım, kurtarma epostası olarak da ttnet eposta bilgimi verdiğimden çok uzun zamandır hesabıma erişemiyorum. En son sanıyorum 2006'lı yıllara kadar takip edebildiğim grup halen devam ediyorsa konuyla ilgililerin tekrar takip edebilmem için bana özelden yazmanızı rica ederim...
 
Yukarıdaki cihazları tekrar gözden geçirdim ve masada gündelik olarak Protek 506 ve CEM DT-351 kullanmaya karar verdim. Analog olanlar hariç diğerlerini durumlarına göre satacağım ya da ıskartaya ayıracağım.

Öyleki Protek 506 UT61E+ ile neredeyse aynı özelliklere sahip. Biri 22000 sayım iken Protek 4000 sayım fakat doğruluk oranlarına ve özelliklerine dikkatli bakarsanız Protek gerçekten çok iyi değerlere sahip. Burada daha önce de paylaşmış olduğum gibi şemasını ve programını filan her şeyi var. RS232 bağlantısı gerektirsede bunu USB'ye ya da Bluetooth'a çevirmek çok zor değil.




1618442682332.png



Şimdi bir de UNI-T UT61E+'ın sitesindeki özelliklerini ekleyelim.

1618443043942.png
 
CEM DT-351'in de bilgilerini paylaşayım. Protek'te eksik olan NCV özelliği bunda var.

1618443875021.png


1618443771077.png
 
Elimdeki ölçü aletleri ile birlikte bir de Brymen BM869s alma kararımı netleştirmiştim. Fakat Brymen için haricen alınması gereken uyduruk bir USB kablosunun ülkemizdeki fiyatı (yurtdışı 40 Euro), UT61E+'ın satış fiyatına yakın.

Ben modern bir programa sahip USB veri aktarımını mutlaka istediğim için dahili olarak USB kablosu beraberinde gelen UT61E+'ın siparişini verdim. Öyle ki şu an bulduğum fiyat (Ramazan indirimi ile KDV dahil 608 TL) muhtemelen bir daha karşıma çıkmaz. Sonuçta basit bir USB kablo fiyatına tam takım, 22 bin sayım iyi bir multimetre aldım.

İhtiyaç duyarsam, USB kablosu olmasa da Brymen BM869s modeli halen bir seçenek olarak duruyor. Bu durumda çok severek kullandığım Protek 506'yı atölyeme bütçe oluşturmak için satmayı düşünüyorum.

Hal böyle iken zaten aklımda olan bir başka seçeneği, dostların da tavsiyesi ile pekiştirdim. Aradaki fiyat farkını atölyemde eksik olan sinyal jeneratörü için değerlendireceğim. UNI-T'nin yeni çıkarttığı minik cihazları araştırmaya başladım...

Benim için biraz beyin yakan bir süreç oldu. İnsan cebi ile fikirleri arasına sıkışınca içine düştüğü durum onu çok daha acemi kılıyor! En azından satın alma işini netleştirdiğim için istikametim belirginleşti ve rahatladım. o_O
 
Arkadaşlar daha önce de alışveriş yaptığım elektromarketim.com sitesinden bir daha alışveriş yapmayacağım, size de tavsiye etmem.

Firmadan ikinci kez alışveriş yapıyorum. İlk siparişim aynı gün kargolandı ve normal olarak ulaştı. Son siparişim (2021-04-18 05:37:02) ise bugüne (2021-04-28 15:00) kadar 10 gündür kargoya verilmedi. Mayıs ayının sonuna kadar da gelecek gibi değil.

Bu 10 günlük süreçte ürün önce stok yok göründü, 2-3 iş gününde tedarik edilir yazdı, daha sonra tekrar stoğa girdi göründü, arayıp sorduğumda stok yok göründü, sonra 10-15 gün içinde tedarik edilir vb. garip bir stok döngüsü...

Telefonda görüştüğümde bunun fatura girişi olduğu için sistemden kaynaklandığı, ürünün stoklarına hiç girmediğini söylediler. Yani benim anladığım sitelerinde beyan edilen bilgiye itibar etmemek gerekiyormuş. Sitedeki stok bilgileri ile depolarındaki stok durumu birbirini tutmuyor.

Şimdi tam kapanmanın arifesinde, sipariş verirken baktığım alternatiflerde stok kalmadığı konumda cihazı alamadım. Ne stok bilgisi, ne de tedarik süreci gerçeği yansıtmıyor.

Cihazı Reis makineden tedarik ediliyorlarmış. Bu bilgilerde oradan gelen bilgilere göre şekilleniyormuş...

Böyle bir sorun yaşayacağımı bilse idim, stoğunda olan başka bir firmadan gider alırdım. Aynı fiyata perpa'da stoğunda olan bir kaç firma vardı. Şimdi onlarda da stok görünmüyor.

Bir daha itibar edip bir daha bu siteden alışveriş yapmayacağım.
 
  • Üzgün
Reactions: umk
Adamlar da bu sorun hep varmış da ben farketmemişim.
 
Son düzenleme:
Bende bu bekletme durumu Hepsiburadada oldu. BOSCH mavi serinin giriş modelini bekliyordum baya bir süre boyunca. Dolar arttı, çıktı, dolar düştü ama fiyat düşmedi ya derken bir gün uygun bir fiyata gördüm aldım. Başka hiçbir yerde daha iyi bir fiyat da yoktu. Satın aldım sonra ürünün sayfası yok daha doğrusu bana satan satıcı yok. Siparişlerim kısmından aldığım ürünün sayfasına baktım, stok yok diyor. Acaba benimki mi sondu yoksa boşa mı heyecan derken alabildiğimi öğrendim oh be dedim. Sonra 3-4 gün geçti satıcı biraz bekleteceğiz falan dedi, tamam dedim. Neyse uzatmayayım 1 ay falan geçti heyecan falan kalmadı, bir de gelmezse dolar da arttı diye çıldırıyorum. Müşteri hizmetleriyle de 2 defa görüştüm bugüne kadar, 3. de firma getiremiyormuş size başka bir satıcıdan göndereceğiz dediler, ben de herhangi bir fiyat farkı ödemeyeceğimi söyledim "yok tamam zaten" dediler. Tahminimce en ucuz satan sıradaki satıcan bana gönderip benim ödememin üstüne farkı bana ürünü gönderemeyen satıcıdan tahsil etmişlerdir. Yani şirket büyük olsa bile böyle saçma durumlar yaşanabiliyor. Bu da böyle tatsız bir anım. O satıcıyla aralarında ne geçmiştir çok merak ediyorum. Artık bizimle değilsin!!! :katil1:
 
Her şeyde bi hayır vardır @Sercan. Brymen BM869s almayı düşünüyordun. Tam fırsatı:).... USB veri aktarımını konusunu bende bi ara araştırmıştım. Bunun USB adaptörü hakikaten gereksiz pahalı ama eevblog da bununla ilgili araştırma yapılmış. Mesela,
Bu da bir proje olarak çalışılabilir. Ne dersin.;)
 
Araştırdığımda bu USB çalışmasına denk geldim, aslında yapabilir miyim bilmiyorum ama çok da iyi bir konu olur.

Bu ara üst üste çok sipariş verdim. Bir bakıma kendimi firenlemek adına kablo fiyatına alıyorum diye UT61E+'a yönelmiştim. Belkide dediğin gibi hayırlısı budur. Ne olur ne olmaz diye siparişi iptal ettirmedim, yarın tekrar arayacaklar.

İş sipariş iptal notkasına gelirde bu fiyata bir daha bulamazsam, bir süre daha bekleyip söylediğin gibi Brymen alayım. Zaten aklımda kalacaktı. :D
 
  • Beğen
Reactions: umk
Bugün nihayet kargo elime ulaştı! Gerçekten beklediğime değdiğini hissettim.
 

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
5,833
Mesajlar
99,482
Üyeler
2,478
Son üye
TA3CD

Son kaynaklar

Son profil mesajları

gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
cemalettin keçeci wrote on HaydarBaris's profile.
barış kardeşim bende bu sene akıllı denizaltı projesine girdim ve sensörleri arastırıyorum tam olarak hangi sensör ve markaları kullandınız yardımcı olabilir misin?
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
* En mühim ve feyizli vazifelerimiz millî eğitim işleridir. Millî eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lâzımdır. Bir milletin hakikî kurtuluşu ancak bu suretle olur. (1922)
Back
Top