UT61E+ kutu açılım fotoğrafları ve merak edilenler

Sana lazım olan şu değil mi?

O neymiş ya? Aksesuarın fiyatı, cihazın kendisinin 2 katıymış. Benim için bir ihtiyaç değildi ama extra özellik olması cezbetmişti. Şimdi fiyatına bakınca anlıyorum ki hiç gerek yokmuş, O paraya güzel bir pensampermetre alınabilir kanımca.
 
Şu konuda bahsettiğim gibi kapanma ile birlikte garip bir durum yaşadım ve tedarik sürecim 2 ay sürdü. Sonuçta Uni-Trend'in UT61E+ model ölçü aleti elime ulaştı.

UT61E modelini de 2-3 sene kullanmış biri olarak fiziksel olarak güzel iyileştirmeler yapıldığını hemen hissediyorsunuz.

Aksesuar olarak da UT61E'ye göre çanta , normal prob yerine altın kaplama ve seri kablo yerine USB kablo gibi fazlalıklarla geliyor.

İlk izlenimim oldukça iyi ve kesinlikle tavsiye edebileceğim bir ürün. Kutu açılım fotoğraflarını paylaşıyıyorum, merak ettikleriniz olursa memnuniyetle cevaplarım.

11037 eklentisine bak

Kutuyu açtığınızda aşağıdaki gibi bir çanta çıkıyor.

11038 eklentisine bak

11039 eklentisine bak
Hocam bir şey soracaktım aklıma takıldı acv+dcv modundayken kadran hem ac hem dc voltajmı ölçüyor
 
Hocam bir şey soracaktım aklıma takıldı acv+dcv modundayken kadran hem ac hem dc voltajmı ölçüyor

Aşağıdaki örneğe bak. A voltajının 2 V luk bir DC bileşeni var. B voltajının DC bileşeni yok. ACV+DCV ölçüm özelliği olan multimetreler, A voltajının RMS değerini doğru ölçerken, bu özelliğin olmadığı multimetreler yanlış ölçüm yapar (Hem A hem de B için aynı RMS ölçüm sonucu gösterirler)

1646395551306.png
 
Böyle durumlarda gene analog ibreli multimetrelerin üstünlüğü ortaya çıkıyor. Dijital multimetrelerde bir sürü istisna, kısıtlama, ve tuzaklar varken, analog ibreli bir multimetre her durumda doğru RMS ölçüm yapar ve bunu bizzat fizik kanunları garanti eder. Bant genişliği çok yüksektir, DC bileşen olması hiçbir fark yaratmaz, crest factor önemli değildir, statik elektrik veya kapasitif kuplaj sonucu oluşan hayalet voltajları tamamen görmezden gelir.

1646396231010.png
 
A voltajının 2 V luk bir DC bileşeni var.
1646395551306.png


Hocam a voltajının ölçümü nasıl yapılmış? Eksi prob 0 noktasındayken 1v sabit + 2 v peak mı oluyor. Öyle ise ACV+DCV modu peak kısmının ortalamasını alıp sabit 1 voltun üzerine ekleyip ekrana onu mu yazıyor? Yani 1v (sabit) +1v(rms) =2vdc.
Sıradan multimetreler de belirli zamanlarda ölçüm alıp. O anda dalganın neresine denk geldiyse onu mu gösteriyor.

Analog multimetreler de örneklemeye dayalı çalışmadığı için mi bu tür şeylerden etkilenmiyor.
 
O sinyaller sadece birer grafik. Multimetre ile yapılmış ölçüm sonuçları değil.

Bir sinüsoidal voltajin genel ifadesi şudur:

[math]v(t) = A\ sin(2\pi f t + \phi)[/math]
Burada A sinyalin genliği, f frekans, t zaman, ϕ faz açısıdır. Eğer bu sinüsoidal sinyalin bir DC offseti varsa, yukarıdaki ifadeye bir sabit eklenmiş demektir

[math]v(t) = A\ sin(2\pi f t + \phi) + V_{DC}[/math]
 
Standart multimetreler DC kademesinde ORTALAMA değer alır. Yani sen DC offset olan bir AC sinyali standart bir multimetre ile DC kademesinde ölçersen, o sinyalin ortalama değerini ölçmüş olursun. Yukarıdaki A sinyali için 2 V ölçersin yani.

ACV+DCV kademesi olmayan bir multimetre ile DC offset olan AC sinyalin RMS değerini belirleyebilir miyiz? Belirleriz, ama uğraştırır. Öncelikle DC kademesinde sinyalin ortalama değerini ölçeriz. Bu DC offsete eşittir. Bu değere VDC diyelim. Sonra da AC kademesinde sinyalin DC offset olmadan RMS değerini ölçeriz. Buna da VRMS0 diyelim. Sonra da aşağıdaki formül ile DC offsetli AC sinyalin RMS değerini hesaplarız

[math]V_{RMS} = \sqrt{V_{RMS0}^2 + V_{DC}^2}[/math]
 

Forum istatistikleri

Konular
5,900
Mesajlar
100,708
Üyeler
2,498
Son üye
TaKo

Son kaynaklar

Son profil mesajları

Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
gruptaki arkadaşlara selamlar. sıteyi bu gün fark ettim. Asansör için 2x7 segment LCD gösterge üretmek istiyorum. acaba bu sayfadaki arkadaşlardan destek alabilirmiyim. LCD nin mantık açılımı ektedir.
deneyci wrote on TA3UIS's profile.
Selam.
Amatör telsiz lisansı nasıl alınıyor?
Lisansı olmayanı forumlarına almıyorlar. :)
Bilgi alamıyoruz.
m.white wrote on Altair's profile.
İyi akşamlar.Arabanız ne marka ve sorunu nedir.Ben araba tamircisi değilim ama tamirden anlarım.
Back
Top