Mikro Step
Kıdemli Üye
Sinyal uzerindeki gurultu degerini dusuremedigin surece bu yontem cok oynak sonuclara neden olur.
pico üstündeki analog referans bir RC filtre ile 3.3 durumda değiştirmem çok zorbir yerden mi okudum yoksa uyduruyor muyum emin değilim. net hatırlamıyorum ama şöyle bir bilgi:
MCU'ların içinde ADC'ler için dahili bir referans voltajı birimi oluyor atıyorum 3.3v- 5v gibi. Bu referans istenirse dışarıdan da verilebiliyor.
eğer böyle bir şey varsa dışarıdan 1v veya daha az 0.5v gibi bir referasn ayarlanır opamp kazancını çok yükseltmeden adc'ye giriş yapılabilir. hem çözünürlük kaybı da daha az olur hem de yüksek kazanç gerekmediği için gürültü azalmış olur.
TC yi kısa devre edip akım okusam TC ömrü kısalır mı?Sinyal uzerindeki gurultu degerini dusuremedigin surece bu yontem cok oynak sonuclara neden olur.
Program gerekmiyomu buda hazır elimize jbcnin kaynağı geçmiş buna uygun pcb ve program yapsak çalıştıramazmıyızBunun neyini yapıcam hazır devre
dsPIC bilmiyorum uzun zaman ayırmak lazımProgram gerekmiyomu buda hazır elimize jbcnin kaynağı geçmiş buna uygun pcb ve program yapsak çalıştıramazmıyız
Bence en azından okuma yapan kısımı kullanabiliriz. Sonuçta adamların bunun tc'si ile rezistansı böyle bağlama nedenleri de zorluk çıkarmak. Bir iyi haber JBC nin ölçüm katındaki 2 opamp da TR'de var ilki özdisanda var 2. si LM358. Başka bir çözüm ne olabilir. INstrumentation Amplifierlara (INA) pahalı dedin, haklısın gayet 100TL üstü çoğu. Bir video atmıştım Kendinyap INA yapıyordu. Geçende inceledim UniSolder projesinde de aynısını yapmışlar. MCP6 nın çift opamplı olan kılıfı ile INA yapılmış. Bence bu da iyi bir fikir. JBC nin girişinde mux var onun nasıl çalıştığını anlamak lazım önce. Ama şu var ki devreler genel olarak aşırı karmaşık değil. İş daha çok yazılıma düşüyor gibi.Bunun neyini yapıcam hazır devre
Bir tane JBC pcb'si bulun ben içindeki software'i çekerim hex yükler kullanırız.Bence en azından okuma yapan kısımı kullanabiliriz. Sonuçta adamların bunun tc'si ile rezistansı böyle bağlama nedenleri de zorluk çıkarmak. Bir iyi haber JBC nin ölçüm katındaki 2 opamp da TR'de var ilki özdisanda var 2. si LM358. Başka bir çözüm ne olabilir. INstrumentation Amplifierlara (INA) pahalı dedin, haklısın gayet 100TL üstü çoğu. Bir video atmıştım Kendinyap INA yapıyordu. Geçende inceledim UniSolder projesinde de aynısını yapmışlar. MCP6 nın çift opamplı olan kılıfı ile INA yapılmış. Bence bu da iyi bir fikir. JBC nin girişinde mux var onun nasıl çalıştığını anlamak lazım önce. Ama şu var ki devreler genel olarak aşırı karmaşık değil. İş daha çok yazılıma düşüyor gibi.
21572 eklentisine bak
21571 eklentisine bak
Bu gün HX711 alıp deneyeceğim.İnternetten güzel bir fikir buldum, INA yerine HX711 gibi load cell çiplerinden kullanmak. İçinde hem INA hem 24-bit ADC var. Hatta LCSC'de daha da güzeli CS1237 diye bir çip var, dahili sıcaklık sensörüyle geliyor, böylece cold junction compensation yapmak çok kolay.
aldık bakalım deneyeceğiz.Hx711 direnç ölçmeye göre çalışmıyor mu? Loadcell'deki wheatstone köprüsünü ölçüyor. Inputları da buna göre. Köprüye voltaj veren bacaklar e+, e- diye işaretli. ADC'si kullanılabilirse çok iyi ama bana olmaz gibi geliyor. E+ ve e- bağlamadan kullanılsa dahili ampli çalışır mı? Bununla iyi bir ohmmetre yapılır ama.
Belki kısıtlamaları aşılıp kullanılabilir. Fiyatını görüp görüp alasım geliyordu benim de adc'si için. Amplisinin çalışması sağlanırsa bir şekilde, bence voltaj ölçebilir.aldık bakalım deneyeceğiz.
fiyatı yormadı diye denemek istedim
İçinde 24bit adc varsa hurafe değilse ben o adcyi kullanırımBelki kısıtlamaları aşılıp kullanılabilir. Fiyatını görüp görüp alasım geliyordu benim de adc'si için. Amplisinin çalışması sağlanırsa bir şekilde, bence voltaj ölçebilir.
Nasılsa işlemci 32 bit. Yalnız örnekleme hızı çok düşük değil mi bunların.adc saat gibi çalışıyor
A+ KANALI TC+
B- KANALI TC-
Çakmak ile ısıtıyorum dijital olarak okuduğumuz değer artıyor üstüne küçük bir soğtuucu deydiriyorum okuduğum adc değeri düşüyor.
ama çok büyük sayılar ben pek sevmem bu kadar büyük sayılar ile uğraşmayı fakat daha uygun maliyete bu hassaslığı yaklayamacağımız için mecbur
nerdeyse yok parasına 24Bit adcmiz oldu.
80 milisaniye aralıkla okuyorum daha 'nan' veya aynı değeri döndürme görmedim.Nasılsa işlemci 32 bit. Yalnız örnekleme hızı çok düşük değil mi bunların.