USB IZOLATOR YAPIYORUZ

Bence bu projeyi yapalım;

Biz bunu biraz özelleştirip aynı plaket üstüne 2 tane yaparsak.
2kanal dağılmamamış bir 2.0 izolatörümüz olur.
Cift yapmadan once bir maliyet konusunda konussak. Iki tane isteyen Iki tane alabilir sonucta. Iki ayri plakette olmasi maliyeti cok asiri arttirmaz sanirim.

Aynı devreyi alta da kopyalacağımız için alt tarafı lehimlemezssen tek kanal olur :)
Bu sadece kutu boyutunu buyutur. Ayrica iki tane olmasi iki farkli yerde kullanabilmek demek. Ayni kutuda iki tane de olsa farkli yerlerde kullanamazsin. Ama iki taneyi ayni yerde her zaman kullanabilirsin. Kutu dizayni yapilirken birbirin gecebilecek disleri olur. Birden fazla kullanmak isteyen birbirine tutturup yanyana seri USB izolator setine de sahip olabilir. :cool:

Bu sadece kutu boyutunu buyutur. Ayrica iki tane olmasi iki farkli yerde kullanabilmek demek. Ayni kutuda iki tane de olsa farkli yerlerde kullanamazsin. Ama iki taneyi ayni yerde her zaman kullanabilirsin. Kutu dizayni yapilirken birbirin gecebilecek disleri olur. Birden fazla kullanmak isteyen birbirine tutturup yanyana seri USB izolator setine de sahip olabilir. :cool:
eğer ben çizersem bu devreyi bilgisayarın içinde bir boşluk var oraya göre çizerim.
dahili izolatörlü olsun makine.

eğer ben çizersem bu devreyi bilgisayarın içinde bir boşluk var oraya göre çizerim.
dahili izolatörlü olsun makine.
Ama bilgisayar bozulursa ya da satarsan USB izolator uf olmaz mi? Bunun yerine telefon splitter'i gibi minnak kutu daha islevsel olur gibi. Ayrica disarida olmasi beslemeyi PC'den ayri verebilmeyi saglar. İcinde olursa beslemeyi yine PC'den alacaksin. Izolasyon konusunda amacin disina cikmaz mi bu?

Ama bilgisayar bozulursa ya da satarsan USB izolator uf olmaz mi? Bunun yerine telefon splitter'i gibi minnak kutu daha islevsel olur gibi. Ayrica disarida olmasi beslemeyi PC'den ayri verebilmeyi saglar. İcinde olursa beslemeyi yine PC'den alacaksin. Izolasyon konusunda amacin disina cikmaz mi bu?
Recom boşunamı gerilim izolatörü yapıyor.
Ne kadar güvenilir test etmek lazım aslında.
bi tane 5v/5v recom alıp out kısmından 220V verip bakmak lazım girişe neler oluyor.

makinenin içinde olması, sorun olduğunda arama zorluğu dezavantajı katar.
ama ortalıkta bşka bir kutu cihaz vs. olmadan çalışma avantajı'da katar.
fiyatı pahalı olmasa 3 tane alır yapar koyarım makinenin içine 3 usb'de izole kalsın ama izolatör entegreleri pahalı.

Ahmet bunlar 12 Mbps. Bir sürü var zaten piyasada. Bende 2 tane var. USB 2.0 full speed değil high speed (480 Mbps) lazım bize. Sorun bunların hızının yetmemesi zaten.

Ahmet bunlar 12 Mbps. Bir sürü var zaten piyasada. Bende 2 tane var. USB 2.0 full speed değil high speed (480 Mbps) lazım bize. Sorun bunların hızının yetmemesi zaten.
O zaman isousb211'e geri dönüyoruz abi.
Ben bir tasarıma başlayayım.
biz empedans kısmından çekindik ama entegre üreticisi bunun sorun olmaması için empedansı ayarlayabilecğeimiz 2 pad koymuş bunlara gerilim bölücü yaparak empedans eşitleme yapabiliriz.

Bu usb-izolatör bence büyük ihtiyaç.
Çünkü artık kaliteli diye aldığımız flash disk, oyun kolu, klavye, mouse, seri çevirci sahte çıkabiliyor bozulması porta zarar vermesi içten değil.
Daha önce bunu yaşamış biri olarak makineye enjekte edeceğim izolatörü.

ISOUSB211 ile bir tasarım denemesi yapayım en kötü giden 5 dolarım olur :)

ISO.png

@ozkarah @taydin
Abi bu düzen olur mu?
ortadan geçen yan yana yollar usb data hatları,
oraya ground plane yapmayacağım.
20R veya 27R direnç koyayım bu usb data hattına?

Ben çok incelemedim referans dizaynı. Yüksek frekans çok iyi bildiğim bir konu da değil. Örnek projede ulaşılan hız gayet iyi bir değer. Onu ya da referans kart tasarımını baz almalıyız bence

Ben çok incelemedim referans dizaynı. Yüksek frekans çok iyi bildiğim bir konu da değil. Örnek projede ulaşılan hız gayet iyi bir değer. Onu ya da referans kart tasarımını baz almalıyız bence
o zaman bir risk alıp senin attığını yaptırıp deneyelim abi.
devamına bir hub takabiliyorsak güzel olur.
ama gördüğüm kadarıyla bu izolasyon entegrelerine flash disk, sata/usb dönüştürücüleri takıyorlar ve sorunsuz iletim sağlanıyor.
hub'da desteklerse bilgisayarı ağır revizyona sokarım. 4. dışarı çıkmayan usb portunu izolatöre izolatörden hub'a giderim.
kasada yer çok yok ama deneriz.

hazır tasarım üstünden gidelim diyeceğim KiCad pek bilmiyourm, ayrıca benimde yüksek frekans bilgim yok birgün RF amfi tasarlayan arkadaşıma yapışıp inceletmem lazım bize o tasarımın avantajları dezavantajları ne olur.

Sen BOM'u çıkart. Malzeme siparişini hemen verelim o zaman. Duruma göre referans karttan da alırız. 5'i bulmuştuk diye hatırlıyorum toplamda.

4 kişiyiz.

@taydin
@M3ric
@ozkarah
Ahmet.

Daha aday buluruz galiba.
Ben sürekli klon programlayıcılar ile çalışıyorum onlar ürkütüyor beni.
Benim makine aşırı akım korumasına geçene kadar birşeyleri gitmiş oluyor.
bu yüzden izolatör peşindeyim.
Birde bu hazır tasarımın ölçülerine bakıp bunun uyduğu bir altınkaya kutusu var mı bakmalıyız PCB halinde kullanışlı olmaz bence.

Benim zaten 2 adetti. 5 adeti tamamlamış oluyoruz. İlgilenen 4-5 kişi daha varsa 10 adete de çıkartabiliriz.

4 kişiyiz.

@taydin
@M3ric
@ozkarah
Ahmet.

Birde bu hazır tasarımın ölçülerine bakıp bunun uyduğu bir altınkaya kutusu var mı bakmalıyız PCB halinde kullanışlı olmaz bence.
Kutu dert olmaz. 3D baski yapan yerlerden istedigimiz kutuyu aliriz.

4 kişiyiz.

@taydin
@M3ric
@ozkarah
Ahmet.

sorun yok. bende var 3D printer.

@Ahmet USB izolatör için beni de yaz. Sormak istediğim diğer bir konu da type C konnektör.
Nerden ve kaça bulurum? Yada elinizde adetli var mı?

Geçende bir arkadaş Arduino ile yaptığı sera otomasyonu için kod geliştirirken + ve - ters bağlamış. 35.000₺ değerindeki laptopun USB girişler "mortingen" olmuş. 2500₺ civarında tamir tuttu ve 2 hafta laptopu kullanamadı.

Çevrimiçi personel

Forum istatistikleri

Konular
6,985
Üyeler
2,835
Son üye
alpermete

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back