USB IZOLATOR YAPIYORUZ

PCB YATAYDA 71MM DIKEYDE 55.
Ayrı bir besleme girişi için type-c portu var ama bu port bilgisayar tarafında yani buradan beslediğin gerilim izolatöründen geçip karşıya gidecek.

Beslediğin kaynağın da izole olmasını isteyebilirsin.
Topluluk isterse bir tane de karışıya koyarız besleme için.
yerimiz var
Amac o degil mi zaten? Japonlar gibi uzaktan merhabalasmak. Turk usulu sarilip opusmek olmasin. :saril: :katil2:

Uzun vadeli proje olarak Raspberry Pi ile USB'yi Wi-fi uzerinden transfer etmek gibi bir dusuncem var. Ama cok eksigim var. Ciddi vakit ayirip ugrassam bile bir yilimi alir.

Amac o degil mi zaten? Japonlar gibi uzaktan merhabalasmak. Turk usulu sarilip opusmek olmasin. :saril: :katil2:

Uzun vadeli proje olarak Raspberry Pi ile USB'yi Wi-fi uzerinden transfer etmek gibi bir dusuncem var. Ama cok eksigim var. Ciddi vakit ayirip ugrassam bile bir yilimi alir.
2pin header olur mu?

tepeye doğru büyütür o güzel olmaz.
yine usb ailesinden birşey koyarız.
USB 2.0'da veri iletimi icin 2 hat, Type-C protokolunde 4 hat vardi degil mi? Biz 2.0 kullanacagiz, Type-C'ye ihtiyacimiz yok aslinda. Kullanilan entegrelerde 2.0 olduguna gore Type-C ile ilgisi olmamasi gerek zaten. Tabii hic acip bakmadim datasheet'lere.

USB 2.0'da veri iletimi icin 2 hat, Type-C protokolunde 4 hat vardi degil mi? Biz 2.0 kullanacagiz, Type-C'ye ihtiyacimiz yok aslinda. Kullanilan entegrelerde 2.0 olduguna gore Type-C ile ilgisi olmamasi gerek zaten. Tabii hic acip bakmadim datasheet'lere.
Ben bu projede type-c olmasını soket yönünden istedim.
daha sağlam, daha rahat kullanılıyor

pcbiso.png

J1 USB DATA INPUT.
J2 USB DATA OUTPUT
J3 USB POWER INPUT.

J1-J3 TYPEC
J2 TYPEA

lineer regülatör işimizi görmez orada.
Pinler ve pakete göre PCB revize edilir. Önemli olan elektriksel özellikler uyuyor mu. Bir ara bakarsın datasheetler.
Hazır stoktaki ürün. Hem bu 2A destekliyormuş TPS2111 1A iken.

lineer regülatör işimizi görmez orada.
Pinler ve pakete göre PCB revize edilir. Önemli olan elektriksel özellikler uyuyor mu. Bir ara bakarsın datasheetler.
Hazır stoktaki ürün. Hem bu 2A destekliyormuş TPS2111 1A iken.
2111'de voltaj algılamak için bir schimitt triger op-amp var.
2115'de bu op-amp yok.

Başka bir fark göremedim aralarında biraz daha inceleyeceğim.

Harici besleme takılı mı diye kontrol etmek için olabilir.
Şemada V_sns pini;
0R direnç ile direkt beslemeye bağlanmış.

datasheet'de entegre iç yapısında V_sns pini control lojik diye bir kısıma giriyor o kısımı çizmemişler.

V_sns pini sanırım sadece algılamaya yapmıyor.
Çünkü datasheet örneklerinde bazen şaseye çekiliyor bazen beslemeye veriliyor bazen ILIM piniyle birleşiyor.
Çok anlamadım bu pin ne iş yapıyor.

1670842589025.png

Burayı incelemen gerekiyor. Sonra da diğer datasheet de aynı yeri.
Fark iki beslemenin seçimi ile ilgili kısım gibi görünüyor.

1670842704675.png

Forum istatistikleri

Konular
6,985
Üyeler
2,835
Son üye
alpermete

Son kaynaklar

Son profil mesajları

hakan8470 wrote on Dede's profile.
1717172721760.png
Dedecim bu gul mu karanfil mi? Gerci ne farkeder onu da anlamam. Gerci bunun anlamini da bilmem :gulus2:
Lyewor_ wrote on hakan8470's profile.
Takip edilmeye başlanmışım :D ❤️
Merhaba elektronik tutsakları...
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar. Elektrik laboratuvarınız varsa bunun hakkında bir konunuz var mı acaba? Sizin laboratuvarınızı merak ettim de :)
Lyewor_ wrote on taydin's profile.
Merhabalar forumda yeniyim! Bir sorum olacaktı lcr meterler hakkında. Hem bobini ölçen hemde bobin direnci ölçen bir lcr meter var mı acaba?
Back