Hocam Selamlar,
Unit in sayfasına girip modelleri karşılaştırdığımda bazı farklar çıkmakda, gördüğüm kadarı ile 139C daha hassas ölçüm yapabilmekte.
Örnek olarak;
UT139C:
DC voltage (V): ±(0.5%+2)
DC current (A): ±(0.7%+2)
Resistance (Ω): ±(0.8%+2)
UT89XD:
DC current (A): ±(0.8%+8)
Resistance (Ω): ±(0.8%+3)
Bu değerlere bakarsak XD modeli daha hassas ölçüm yapıyor diyebilirmiyiz ?
Birde elim de 12v 1A ve 12v 5A Power led ler var. Bunları XD ile test edebilirmiyim ?
Çok ayrı olarak multimetreyi 3 neden için almak istiyorum. 1.si hassas ölçüm, 2.si Hz Frekans ı doğru ölçmesi ve Led ölçebilmesi. Bunların haricin de sadece DC çalışacağım için iki ürün arasın da kaldım. Sizlerin yorumları çok değerli. Farklı bir model öneriniz de olurmu acaba ?
Ek olarak unit in çok üst seviye ürünlerine de bakıyorum, verilen teknik detaylar da en detaylı ölçümü 139c nin yaptığını görüyorum. Seri si biraz yavaş XD ye göre ama hassasiyet olarak hangisi daha iyi bir elektronikci olmadığım için bilemiyorum.
Teşekkür ederim.
Unit in sayfasına girip modelleri karşılaştırdığımda bazı farklar çıkmakda, gördüğüm kadarı ile 139C daha hassas ölçüm yapabilmekte.
Örnek olarak;
UT139C:
DC current (A): ±(0.7%+2)
Resistance (Ω): ±(0.8%+2)
UT89XD:
DC current (A): ±(0.8%+8)
Resistance (Ω): ±(0.8%+3)
Bu değerlere bakarsak XD modeli daha hassas ölçüm yapıyor diyebilirmiyiz ?
Birde elim de 12v 1A ve 12v 5A Power led ler var. Bunları XD ile test edebilirmiyim ?
Çok ayrı olarak multimetreyi 3 neden için almak istiyorum. 1.si hassas ölçüm, 2.si Hz Frekans ı doğru ölçmesi ve Led ölçebilmesi. Bunların haricin de sadece DC çalışacağım için iki ürün arasın da kaldım. Sizlerin yorumları çok değerli. Farklı bir model öneriniz de olurmu acaba ?
Ek olarak unit in çok üst seviye ürünlerine de bakıyorum, verilen teknik detaylar da en detaylı ölçümü 139c nin yaptığını görüyorum. Seri si biraz yavaş XD ye göre ama hassasiyet olarak hangisi daha iyi bir elektronikci olmadığım için bilemiyorum.
Teşekkür ederim.
İki multimetreyi inceleyince, en önemli özellikler açısından karşılaştırıldığı zaman UT89XD gerçekten çok iyi duruyor! Hem birçok ilave özellik var, hem ölçüm kapasitesi daha fazla, hem de fiyat 50 TL daha ucuz. UT139C nin sadece birkaç üstünlüğü var, sıcaklık ölçümünün olması, sadece 2 AA pil ile çalışması ve otomatik kademe seçimi.
UT139C UT89XDCount 6000 6000Kademe seçimi Otomatik ManuelTemel doğruluk %0.5 %0.5Maksimum voltaj 600V 1000VMaksimum akım 10A 20AMaksimum direnç 60 M[CHAR]Omega[/CHAR] 60 M[CHAR]Omega[/CHAR]Maksimum kapasite 100 mF 100 mFAC bant genişliği 1000 Hz 1000 HzTrue RMS Var VarÖlçüm sıklığı 3/saniye 3/saniyeSıcaklık ölçümü Var YokNCV Var VarDiyot ölçüm voltajı 3.2 10V dan büyük!Besleme 2 AA pil 4 AA pilEkran aydınlatma Var VarEl feneri Yok VarDarbeye dayanıklı gövde Var Var