volta
Kıdemli Üye
Burada hazır yapılmışı var Aromel Demir III Klorür %40 | 1 Lt Likit | SafSanırım bu toz hali. Suyunu kendimiz mi koyuyoruz?
Burada hazır yapılmışı var Aromel Demir III Klorür %40 | 1 Lt Likit | SafSanırım bu toz hali. Suyunu kendimiz mi koyuyoruz?
Burada hazır yapılmışı var Aromel Demir III Klorür %40 | 1 Lt Likit | Saf
Ya hacimce %40 ya kütlece %40 demir III klorür içeriyordur. Burada yazmamış ama başka yerlerden bulunabilir. Zaten çok pahalı birşey değil. Birde ayrıca çözeltiyle uğraşmaya değmez bence. Balmumcuda daha ucuzmuş ama tabii kargosu ne kadar tutar bilmiyorum: Demir(III) klorür (SIVI) ~%40Evet %40 ibaresi ile birçok yerde satıldığını gördüm. Ama toz alınca o %40 oranını sen belirlemiş oluyorsun diye anlıyorum. Ama ben kimyacı değilim, bu %40 ın farklı bir anlamı da olabilir
Bu mini pozlama için büyük kalır tarayıcı abi.Bir tane eski tarayıcı olsa daha kip bir ürün olurdu. Elimizde o kadar vardı parçalayıp attık yaramaz diye.
Evet aynı espiriyi yapayım diye düşünmüştüm unuttum sonra. UVA Pozlama yapmak için de ütü, pnp kağıdı, perhidrol gibi malzemelere ihtiyaç var. Bu eski teknolojiyi bilmeyen yeni teknoloji yapamaz.Burada bir paradoks var. PCB yapmak için PCB yapmışsın :O
Pozitif 20 çok pahalı ve kuruma süresi uzun,Aslında konumuz dry film ama, bunun farklı iki alternatifi de var:
1) Pozitif 20
2) Hazır fotorezist kaplı olan plaketler
Bir laminasyon makinası yoksa bu seçenekler de değerlendirilebilir.
Pozitif 20 çok pahalı ve kuruma süresi uzun,
Hazır fotorezist de bulamadım. En mantıklısı dry film yine
Dry Filmi plaketlere yapıştırıp yapıştırıp satsam mı acaba?
Rakip çıkana kadar ben laminasyonun parasını çıkartırım kiOlur ama bir süre sonra baya rakip çıkar
Evet aslında dry filme normal şartlarda ihtiyacım yok. Ama hem çift taraf baskı için hemde pcb boyasını pozlamak için ihtiyacım var.İyi görünüyor Gökhan. Neredeyse dry filmle senin işin yok böyle devam et diyeceğim
Tek dikkatimi çeken senin asit herhalde biraz fazla agresif, boşta olan SMD padleri biraz hırpalamış.
Abi boşta olan padler hırpalanmış değil. Orjinali o boyutta. Ben kullanılan bacakları yer müsait olduğu için kalınlaştırdım sadece. O yüzden boştakiler sana fazla erimiş gibi geliyor.boşta olan SMD padleri biraz hırpalamış.